Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Maximus XI Extreme Aquantia AQC111C Random Disconnect

    i try driver 2.1.5.0 and 2.1.9.0, can't slove this problem.
    when i use bt download software or movie , speed > 20MB/S, about 30 - 60 seconds show this problem.
    Aquantia chip too hot?
    intel 219v works good.
    Asus must solve this problem as soon as possible.

  2. #2
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,893

    Hello,

    1) Can you confirm if this happens at optimized defaults (no XMP)

    2) What cable is being used

    3) What device you are connecting it to

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    1) Can you confirm if this happens at optimized defaults (no XMP)

    all default config , no xmp

    2) What cable is being used


    dlink cat6

    3) What device you are connecting it to


    netgear gs108e and ubnt switch - 8

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array MoKiChU PC Specs
    MoKiChU PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair Vengeance RGB DDR4 2666MHz CL16 - 16GB (2 x 8GB)
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti OC
    MonitorASUS ROG Strix XG35VQ
    Storage #1System : SSD Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Games : SSD Corsair MP510 240GB | Data : SSHD Seagate 2TB
    CPU CoolerCooler Master ML240L RGB
    CaseBitFenix Enso
    Power SupplyCorsair TX850M (850W)
    Keyboard Logitech G413
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad PECHAM MPad-XXL
    Headset/Speakers Logitech Z333
    OS Windows 10 64 bit 20H2/VB/19042.x
    MoKiChU's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    225
    Posts
    475

    Hi,

    Use the latest drivers 2.1.012.0 for Aquantia AQC111C : https://s3-us-west-1.amazonaws.com/a...ows_2.1.12.zip

    The issue was fixed with the drivers 2.1.010.0 (in red below on changelogs) :

    Change log:

    v2.1.012.0
    ---------------
    Date 08.11.2018

    - Several driver strings were changed
    - Link Speed setting was changed for ASUS XG-C100F
    - Passed WHQL testing for Windows 10RS5

    v2.1.010.0
    ---------------
    Date 29.09.2018

    - Service name changed to match the driver name.
    - Fix for receive path stuck under heavy load.
    - Fix for statistics not reported correctly via WMI (MSFT_NetAdapterStatisticsSettingData class).
    - Fix for flow control settings not configured correctly in some cases.

    v2.1.009.0
    ---------------
    Date 03.08.2018

    - PHY temperature reported via WMI is always zero.

    v2.1.008.0
    ---------------
    Date 04.07.2018

    - Changes in error handling for resource allocation. Previous version could cause BSoD

    v2.1.007.0
    ---------------
    Date 03.07.2018

    - Added Tx stuck Firmware interrupt handler that triggers Tx path reset sequence in both H/W and S/W.
    - Strict speed policy - only chosen speed is advertised.
    - Perform NIC reset when PHY global fault is detected on AQC100 (Applicable to Aquantia SFP modules).
    - Take control over eFUSE before reading (important fix for secure chips because driiver reads secure hash from eFuse).
    - New Tx data path w/SGDMA.

    v2.1.006.0
    ---------------
    Date 26.05.2018

    - Reallocate stale NBLs instead of using work item after suspend resume
    - Major code refactoring

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Thank you for posting his.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    10
    Posts
    5

    I have tested this version and the problem remains.

  7. #7
    ROG Guru: White Belt Array MRBULL PC Specs
    MRBULL PC Specs
    MotherboardMaximus Formula XI
    ProcessorIntel I9 9900k
    Memory (part number)G.Skill F4-3400C14-8GTZ
    Graphics Card #1EVGA GeForce RTX 2080 Ti XC ULTRA
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorROG PG279Q
    Storage #1Evo 970 1TB m2
    Storage #2Evo 970 500gig m2
    CPU CoolerEVGA CLC 280
    CaseObsidian 900D Super Tower
    Power SupplyCorsair HX Series™ HX1050
    Keyboard Logitech G510
    Mouse Logitech G502
    Headset Sennheiser pc350 special edition
    OS Windows 10 pro
    MRBULL's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    28
    Posts
    82

    anyone from asus working on this issue? that update didn't help anything at all ..
    Last edited by MRBULL; 01-02-2019 at 08:16 PM.

  8. #8
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,893

    Quote Originally Posted by MRBULL View Post
    anyone from asus working on this issue? that update didn't help anything at all ..
    Reports suggest the latest version of the driver from Aquantia should resolve the issue.

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array Zammin PC Specs
    Zammin PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Formula
    ProcessorIntel 9900K (Conductonaut Applied)
    Memory (part number)G Skill 3200Mhz Trident Z RGB 32GB 3200Mhz CL16
    Graphics Card #1RTX 2080Ti FE
    MonitorAcer Predator XB271HU 165Hz
    Storage #1Samsung 970 EVO 2TB M.2 NVME SSD
    Storage #2Samsung 860 EVO 1TB SSD
    CPU CoolerEKWB Velocity RGB
    CaseLian Li PC-011 Dynamic
    Power SupplyCorsair RM1000i
    Keyboard Corsair K95 Platinum RGB
    Mouse Steel Series Rival 600
    Headset Astro A50 (Gen 2)
    Mouse Pad ASUS ROG Scabbard
    Headset/Speakers JBL LSR305 Mk II
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Zammin's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    13
    Posts
    233

    When I use the Aquantia 5G port for internet on my Maximus XI Formula I get all kinds of weird issues ranging from intermittently slow internet to games either not being able to connect online or taking forever to connect/load. Black Ops 4 won't even work through the 5G port and Destiny 2 takes forever to load. I was on the driver version released in September at the time. I haven't tried the one that was just released the other day since there were no details about what it fixes/changes on the ASUS driver page.

    It says to remove the previous driver before installing, I have done a fresh install of windows 10 since the last time I tried using the 5G port. Can anyone confirm if windows installs a default driver for the 5G port and whether it needs to be removed first? Or can I just go ahead and install the new 5G driver? I didn't bother installing the driver when I installed windows because of the problems it gave me last time.
    Last edited by Zammin; 01-20-2019 at 12:57 AM.

  10. #10
    New ROGer Array kipik PC Specs
    kipik PC Specs
    MotherboardAsus Maximus ROG XI Formula
    ProcessorIntel Core I9-9900K
    Memory (part number)G-Skill F4-4400C18-8GTZR *4 (32GB)
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1080Ti
    Sound Cardbuilt in
    MonitorAsus ROG PG348Q
    Storage #1Samsung SSD 970 PRO 512GB
    Storage #2Samsung SSD 970 EVO 2TB
    CPU CoolerEKWB Custom Loop
    CaseThermaltake Core P5
    Power SupplyCorsair RM1000i
    Keyboard Dell KB216
    Mouse Dell Std Mouse
    Headset Logitech USB HeadSet
    OS Windows 10 Pro x64 Build 1903
    Network RouterNetgear R6300v2 - DD WRT

    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Zammin View Post
    When I use the Aquantia 5G port for internet on my Maximus XI Formula I get all kinds of weird issues ranging from intermittently slow internet to games either not being able to connect online or taking forever to connect/load. Black Ops 4 won't even work through the 5G port and Destiny 2 takes forever to load. I was on the driver version released in September at the time. I haven't tried the one that was just released the other day since there were no details about what it fixes/changes on the ASUS driver page.

    It says to remove the previous driver before installing, I have done a fresh install of windows 10 since the last time I tried using the 5G port. Can anyone confirm if windows installs a default driver for the 5G port and whether it needs to be removed first? Or can I just go ahead and install the new 5G driver? I didn't bother installing the driver when I installed windows because of the problems it gave me last time.
    PM me for firmware update tool to 3.1.88. Alternatively go to station drivers to get 3.1.56 FW.

    AtlFlashUpdate Tool 1.2.1
    ================================================== =========================
    AtlFlashUpdate Tool release bundle for Aquantia NICs

    Content:
    Binaries: 1.2.1.0
    FW: 3.1.88

    1.2.1 [Initial Release]
    06 June 2019
    -------------
    Core functionality:
    * Firmware update to attached version
    * Logging of diagnostic information, which is required for issues analysis


    C:\AtlFlashUpdate>atlflashupdate.exe

    Aquantia AQtion Firmware Update Tool [Version 1.2.1]

    __________________________________________________ __________________________________________________ ____
    1 Aquantia AQtion 5Gbit Network Adapter 1.5.44 Available: 3.1.88 D108-00011D6A 00:17:B6:00:13:E9
    __________________________________________________ __________________________________________________ ____
    *** Important note ***
    The network connection may be dropped during the update process.
    Please complete all network activity before updating.

    4. Select the adapter that has the older firmware (1.5.44)

    Enter adapter number or 'q' for quit without update >
    1

    ===
    + Adapter: Aquantia AQtion 5Gbit Network Adapter
    |-- HWID: VEN_1D6A&DEV_D108&SUBSYS_00011D6A
    |-- Backing up... [OK]
    |-- Updating... [OK]
    |-- New firmware version: 3.1.88
    |-- Trying to reload firmware... [OK]
    |-- Restarting device driver... [OK]
    ===

    Firmware update finished!



    Best
    Fabrice
    Last edited by kipik; 02-08-2020 at 05:02 PM.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •