Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Asus DC HD6870 overclock higher than 1GHZ.

    Hey guys!
    I wanted to overclock my HD6870, the asus DC version.
    I can only change the Vcore with the Asus GPU Tweak tool. But i have got a little problem with it. I can only overclock the GPU Clock up to 1000Mhz. But im sure i have got a very great GPU Chip, so i want to overclock a bit more. How can i do this? Can i unlock the GPU Tweak Tool like the msi afterburner, to get higher clock?

    Sry for bad english

    Bomber

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Have you enabled the advanced mode in the GPU tweak?
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Have you enabled the advanced mode in the GPU tweak?
    1. Thanks for the answer
    2. Yes, its enabled.

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    OK - I think that is about it then using the GPU tool. There are other ways of increasing the core.

    TRiXX. version 0.4.17 will do it.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  5. #5
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I would do it. But i can only change the VCore with the GPU Tweak tool. And its not so good, if i my GPU runs with 1.2 Volt in 2D, right?

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    No you are able to change the VCore with trixx too.

    And also with Afterburner if you do the unofficial over-clocking mod.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  7. #7
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Sorry, for the late answer, i had some Login problems.

    I tried trixx. But there i cant change the VCore

    Which Afterburner unofficial OC Mod do you mean? Could you send me a link please?


    Bomber

  8. #8
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    10
    Posts
    37

    Nothing, except GPU Tweak, can change the voltage of that particular card. I own one and i know what i mean. (smart doctor, can , but forget about it). So the latest version available can change everything ... Trixx is dangerous to our cards, it cannot change voltage the right way, it put's it on the max available increase , 1.9v, it can kill the card. So DO NOT EXPERIMENT with Trixx, asus own software is stable enough to ensure a good overclock.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •