Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Member Array SrAbsolution PC Specs
    SrAbsolution PC Specs
    MotherboardTUF Z370-PLUS GAMING
    Processori5 8400
    Memory (part number)CORSAIR VENGEANCE 8*2
    Graphics Card #1EVGA GTX 1060 6GB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212 LED
    CaseThermaltake Versa C23
    Power SupplyThermaltake Smart Pro RGB 650W
    OS Windows 10*64 Home Edition

    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    x470 crosshair vii need serious help q code 8

    Hello, I am just installing my new motherboard and cpu, I bought a crosshair vii and a 2700x and have paired it with my rtx 2080,at the time of powering on im getting no post and no video, board shows number 8 on the left side nothing to the right.

    I Have tried reseating my rtx and moving ram to different dim slots and even just keeping 1 ram stick.

    Ram and rtx work as i used to use them on my Intel build before switching. I am in serious need of help.

    I am using 2 3000mhz 8gb corsair rgb vengeance

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Please check all PSU connectors are correctly fitted.
    Make sure all CPU connectors have been used and not PCie connectors for example.


    Clear CMOS

    If all else fails remove everything including the CPU and motherboard from your case and place mobo on box it came in and use that as a work bench. Fit CPU again, one stick of ram and VGA.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #3
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    505
    Posts
    13,666

    Can you get into BIOS? Display in BIOS?

    Is that on a clean OS install?

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I keep getting q-code 0d on bios 1002, however for me bios 804 seems to be working just fine, so you could try using the bios usb port on the back to flash that version and then see if it boots for you.

  5. #5
    ROG Member Array SrAbsolution PC Specs
    SrAbsolution PC Specs
    MotherboardTUF Z370-PLUS GAMING
    Processori5 8400
    Memory (part number)CORSAIR VENGEANCE 8*2
    Graphics Card #1EVGA GTX 1060 6GB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212 LED
    CaseThermaltake Versa C23
    Power SupplyThermaltake Smart Pro RGB 650W
    OS Windows 10*64 Home Edition

    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    Please check all PSU connectors are correctly fitted.
    Make sure all CPU connectors have been used and not PCie connectors for example.


    Clear CMOS

    If all else fails remove everything including the CPU and motherboard from your case and place mobo on box it came in and use that as a work bench. Fit CPU again, one stick of ram and VGA.


    ----


    I made sure all PSU cables are fitted, I also removed everything and used box as a workbench, made sure everything was seated properly, everything turns fine and shows RGB, Ram, Graphics, just see that 8 to the left side, I am not able to get into bios as I do not show video.

    I also tried clearing cmos, resetting cmos battery, flashing new bios with USB.


    No avail.

    I also removed everything but the essentials, graphics, one stick of ram and CPU.


    At this point I'm at a loss and not sure what to do.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by SrAbsolution View Post
    Hello, I am just installing my new motherboard and cpu, I bought a crosshair vii and a 2700x and have paired it with my rtx 2080,at the time of powering on im getting no post and no video, board shows number 8 on the left side nothing to the right.

    I Have tried reseating my rtx and moving ram to different dim slots and even just keeping 1 ram stick.

    Ram and rtx work as i used to use them on my Intel build before switching. I am in serious need of help.

    I am using 2 3000mhz 8gb corsair rgb vengeance
    Hello, I've got the same problem.
    I suspect it's because of the CPU.
    Have you rebuilt water cooling?

  7. #7
    ROG Member Array megatest PC Specs
    megatest PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI
    ProcessorAMD Ryzen 1700
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3200C16
    Graphics Card #1gigabyte G1 gaming 1080 gtx
    MonitorAsus PB287Q
    CPU CoolerNZXT Kraken X52
    CaseCorsair 460x
    Power SupplyThermaltake 750 gold series
    Keyboard Logitech G410
    OS windows 10 pro 64

    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    check ur display port cable i got same problem with bad display port cable

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Have the graphics card removed.
    The same error message 8.
    I think it has something to do with the CPU.

    I want check the CPU.

    Sorry for my Bad englisch

  9. #9
    ROG Guru: Brown Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    103
    Posts
    1,017

    Q-Code 8 has occurred for me for various things.

    I would look at the Q-LEDs below Q-Code display to see if it helps in identify cause.

    As OP you state RAM/GPU worked in Intel build it's unlikely they are faulty. As you have doubled checked connections, reseated, etc and still have issue it is more than likely a fault with CPU/MOBO.

    You are not using a EK water block for build?
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Yes i using ek waterblock

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •