Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Unhappy how to add internal storage on GL12?

    it says it has extra slots for storage.

    how do i add internal SSD (not in the swap bay.) and how to add additional drives?
    i can't find a manual in the box or even tutorial online. please help. i need more storage

    i have the 8700k/1080/250 m2/1tb/ version.


    Additional question. can i upgrade the 1tb to another hdd of my choice? i want 2tb.

    please im desperate for help . . .
    adding photos or videos for tutorials would be very much appreciated! if thats not possible, i can still follow a text tutorial. looking forward for help!

  2. #2
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Fairly simple task.
    Yes you can upgrade your current drive, easiest method is to clone it to a new drive.
    The propaganda page shows locations to add drives. If you dont understand the ins and outs of adding a drive mechanicallly then adding sata cable or according to the specs it has another M2 slot which should be pretty much plug and play so long as its enabled in the BIOS.
    I you dont understand the elementary process it may be better to take it to the kids at Best Buy geek squad who will have it completed in less than 5 mins.

    https://www.asus.com/us/Tower-PCs/ROG-Strix-GL12/
    support button takes you to page where you can download your manual which tells you absolutely nothing about installing anything but hey....It has a section on proper posture while using a PC!!!

    Why do you not want to use the easiest option, hot swap bay?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by JustinThyme View Post
    Fairly simple task.
    Yes you can upgrade your current drive, easiest method is to clone it to a new drive.
    The propaganda page shows locations to add drives. If you dont understand the ins and outs of adding a drive mechanicallly then adding sata cable or according to the specs it has another M2 slot which should be pretty much plug and play so long as its enabled in the BIOS.
    I you dont understand the elementary process it may be better to take it to the kids at Best Buy geek squad who will have it completed in less than 5 mins.

    https://www.asus.com/us/Tower-PCs/ROG-Strix-GL12/
    support button takes you to page where you can download your manual which tells you absolutely nothing about installing anything but hey....It has a section on proper posture while using a PC!!!

    Why do you not want to use the easiest option, hot swap bay?
    im not from the USA. we dont have best buy here.
    I need lots of storage for my work and as much as possible I want to add separate internal storage cause im going to use some drives for scratch disk, some drive for storage and the SSD slots for saving and quick access to files.

    this is my first time owning a pre-built system, thats why I asked first cause I dont know if it has proprietary stuff going on and dont want to mess it up.


    I managed to change the drive and add another HDD. I added another SSD but had to remove the CD Drive cause the motherboard only has 4 sata ports or am I missing something?

    btw you don't have to be condescending about me not understanding "elementary process" for installing a drive.


    UPDATE: found the other sata port. had to pop off the graphics card to plug it.
    so thanks for literally nothing.
    Last edited by komenasai12; 11-29-2018 at 02:41 AM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •