Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Beauzinga PC Specs
    Beauzinga PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XII Extreme
    ProcessorIntel® Core™ i9-10900K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum RGB 64GB (4x16GB) 3200MHz CL16 DDR4
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB White
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q 27” G-Sync IPS 2560x1440 165Hz
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 250GB M.2 NVMe SSD
    Storage #2Samsung 970 EVO Plus 2TB M.2 NVMe SSD
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H100i RGB Platinum SE
    CaseCorsair iCUE 4000X RGB Tempered Glass Mid Tower White
    Power SupplyCorsair RM850x White
    Keyboard Logitech G915 Lightspeed RGB Wireless Mechanical TKL Linear
    Mouse Logitech G9x
    Headset Logitech G935 RGB Wireless 7.1 Gaming Headset
    Mouse Pad SteelSeries QcK XXL
    Headset/Speakers Audioengine 2+ White
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Accessory #1 Secretlab SoftWeave Fabric Black3 2020 Edition
    Accessory #2 CableMod PRO ModMesh White
    Beauzinga's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    27

    ROG DIMM.2 Expansion Card Causing Black Screen After POST

    Hello ROG Community,

    I seem to be having an issue when booting up my computer from a shutdown state.

    When the computer is in it’s shutdown state and then powered on, the computer will boot, POST and then start to load into Windows 10 when all of a sudden the display will lose signal but the computer will still be running. When I force shutdown and turn it on again it will boot into Windows 10 fine. (Please see attached video showing the issue.)



    After some troubleshooting, it turns out that if I remove my ROG DIMM.2 Expansion Card that is holding my Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD it fixes the booting issue.

    Would anyone know how I can have two M.2's running at the same time?
    1x Samsung 960 EVO 250 M.2 SSD (OS) (Located on the Motherbaord)
    1x Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD (Games) (Located on the ROG DIMM.2 Expansion Card)

    I have the Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD in the slot M.2_1(SOCKET3) on the ROG DIMM.2 Expansion card. If I move it to the M.2_2(SOCKET3) Windows and the BIOS will no longer recognise it.



    Please note: Nothing is overclocked everything is running a stock. BIOS Version 1603


    EDIT: Would this be because of my PCIe Lanes being only 28?
    Last edited by Beauzinga; 12-02-2018 at 01:50 AM. Reason: Update

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •