Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    ROG Member Array Beauzinga PC Specs
    Beauzinga PC Specs
    MotherboardASUS X299 ROG Rampage VI Extreme OMEGA
    ProcessorIntel Core i9-9900X
    Memory (part number)G.Skill TridentZ RGB 32GB
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1080 FTW2
    Graphics Card #2EVGA GeForce GTX 1080 FTW2
    MonitorAcer Predator XB271HU 27” G-Sync IPS 2560x1440 @ 165Hz
    Storage #1Samsung 960 EVO 250GB M.2 NVMe SSD
    Storage #2Samsung 960 EVO 2TB M.2 NVMe SSD
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i 280mm
    CasePhanteks Evolv X Anthracite Grey
    Power SupplyASUS Thor 1200W
    Keyboard Corsair K95 Platinum Machanical Cherry MX Speed
    Mouse Logitech G9x
    Headset Logitech G935 RGB Wireless 7.1 Gaming Headset
    Mouse Pad SteelSeries QcK XXL
    Headset/Speakers Audioengine 2+ White
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Accessory #1 Vertagear Racing S-Line SL2000 Chair
    Accessory #2 CableMod PRO ModMesh Carbon
    Beauzinga's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    16

    ROG DIMM.2 Expansion Card Causing Black Screen After POST

    Hello ROG Community,

    I seem to be having an issue when booting up my computer from a shutdown state.

    When the computer is in it’s shutdown state and then powered on, the computer will boot, POST and then start to load into Windows 10 when all of a sudden the display will lose signal but the computer will still be running. When I force shutdown and turn it on again it will boot into Windows 10 fine. (Please see attached video showing the issue.)



    After some troubleshooting, it turns out that if I remove my ROG DIMM.2 Expansion Card that is holding my Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD it fixes the booting issue.

    Would anyone know how I can have two M.2's running at the same time?
    1x Samsung 960 EVO 250 M.2 SSD (OS) (Located on the Motherbaord)
    1x Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD (Games) (Located on the ROG DIMM.2 Expansion Card)

    I have the Samsung 960 EVO 1TB M.2 SSD in the slot M.2_1(SOCKET3) on the ROG DIMM.2 Expansion card. If I move it to the M.2_2(SOCKET3) Windows and the BIOS will no longer recognise it.



    Please note: Nothing is overclocked everything is running a stock. BIOS Version 1603


    EDIT: Would this be because of my PCIe Lanes being only 28?
    Last edited by Beauzinga; 12-02-2018 at 01:50 AM. Reason: Update

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •