Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Purchased gskill F4-3200C16D-32GTZRX AMD optimised

    Hi all,

    I currently have a Maximus X Hero WiFi z370 board and purchased gskill *F4-3200C16D-32GTZRX 32gb kit. I didn’t realise this kit is AMD optimised and would like to know if I’ll have issues with this kit once installed. Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Can you return it with out much hassle? If yes then do so. If no try it first see how it goes and if you have hassles setting the memory up then return.

    Those sticks have been programmed for AMD and while they should work there is that "should" in the room...
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I could return them but it’s a bit of a hassle. What are the chances of the memory not working?

  4. #4
    ROG Guru: Green Belt Array panzlock PC Specs
    panzlock PC Specs
    Laptop (Model)ASUS X553M, ASUS Zenpad 10 Z300M, ASUS X542BA-DH99
    MotherboardASUS P8Z68-V LX, ASUS Z170-A, ASUS ROG Strix B350-F Gaming
    ProcessorIntel i5-2500K, Intel i7-6700K, AMD Ryzen R7 1700
    Memory (part number)8GB Kingston 1333MhzDDR3 C9, 16GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4 C16, 16GB G.Skill Trident Z 3200Mhz C16
    Graphics Card #1EVGA GTX 560Ti, ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 O8G OC, Sapphire Nitro+ RX Vega 56
    Monitor32" INSIGNIA 720p, 32" Samsung 1080p C32F391FWN, 32" ASUS 1440p VA32AQ
    Storage #1Seagate 150GB 7200RPM, Samsung 850 EVO 250GB 2.5" 6Gb/s Solid State Drive (X2)
    Storage #2Seagate 500GB 7200RPM, WD Blue 3TB - 5400 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
    CPU CoolerDeepcool GAMMAXX 300, Deepcool Lucifer V2, Wraith Spire
    CaseAntec Sonata, Deepcool Dukase V1, Deepcool Dukase V3
    Power SupplyATX 650, EVGA SuperNOVA 850 P2 (X2)
    Keyboard Logitech K220, MSI Interceptor DS4200 (X2)
    Mouse Microsoft 1850, Microsoft 4500, Gamdias Erebos LE, MSI DS 100, Redragon M601 Centrophorus
    Headset/Speakers Logitech Z313, Logitech Z506 (X2)
    OS Windows 10 Home X64, Windows 10 Pro X64 (X2)
    panzlock's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    54
    Posts
    701

    It will work, but XMP profiles may not function as expected and overclocking manually might be fidgety (that's a ladies word, I'm aware of that). It will most likely be unable to reach the advertised 3200 Mhz just like the RAM used in Ryzen systems not on the QVL. I agree with the above. Exchange it if you can.
    Last edited by panzlock; 12-05-2018 at 09:20 PM.
    I'd like to deploy my troops in her country.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •