Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    GX501 Zephyrus Wifi is slow/capped/unstable

    I've just bought my Zephyrus and I've noticed that the Wifi is a lot slower than my PC or other devices.

    I'm currently playing for 200 mbit/s and get this on my desktop, but on the Zephyrus I get usually around 50-70 mbit/s. The most I've ever tested on speedtest was 100 mbit/s, but rarely.

    I assumed at first it was a signal/distance issue, but after putting the laptop right next to the router and not getting a single increase, I'm curious as to what it is.

    Do any other Zephyrus owners notice this, and know a potential fix?

    I've uninstalled Game First, as it has a reputation for causing issues. I've also uninstalled and reinstalled the Wifi drivers to the latest ASUS' download page for the Zephyrus includes, as well as uninstalling the drivers completely and letting Windows 10 automatically install what it thinks is the most appropriate driver, but I haven't had any change in speed between any of these installations/uninstalls.

    Any help?

  2. #2
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    143

    I would suggest you to take your laptop to another place which has WiFi and test again.
    If the WiFi signal is still the same, please take your product to our service center for comprehensive inspection and help you to fix the problem. Sorry for the trouble.
    The following is the contact information:
    http://www.asus.com/support/Service-...All-Countries/
    Also you can contact the local service center for help. The following is the contact information:
    http://www.asus.com/support/CallUs#

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Kurtino View Post
    I've just bought my Zephyrus and I've noticed that the Wifi is a lot slower than my PC or other devices.

    I'm currently playing for 200 mbit/s and get this on my desktop, but on the Zephyrus I get usually around 50-70 mbit/s. The most I've ever tested on speedtest was 100 mbit/s, but rarely.

    I assumed at first it was a signal/distance issue, but after putting the laptop right next to the router and not getting a single increase, I'm curious as to what it is.

    Do any other Zephyrus owners notice this, and know a potential fix?

    I've uninstalled Game First, as it has a reputation for causing issues. I've also uninstalled and reinstalled the Wifi drivers to the latest ASUS' download page for the Zephyrus includes, as well as uninstalling the drivers completely and letting Windows 10 automatically install what it thinks is the most appropriate driver, but I haven't had any change in speed between any of these installations/uninstalls.

    Any help?
    Yes. I just noticed the same. It had been working really well, but now it is very slow. Getting only 15Mb/s and my phone is pulling 70+. Going to troubleshoot for a while and see if I discover any causes.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by sirvink View Post
    Yes. I just noticed the same. It had been working really well, but now it is very slow. Getting only 15Mb/s and my phone is pulling 70+. Going to troubleshoot for a while and see if I discover any causes.
    Turns out I just needed to forget my wifi and reconnect to it. Seems to work great now. Link for details on doing so:
    http://www.tomsguide.com/answers/id-...-run-slow.html

  5. #5
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I have slow connection speed on my gm501 zephyrus m from out of no where. Wont go faster than 18mbps no matter what wifi i connect it to, I feel like I have tried everything but its still really slow and keeps the connection speed att 18mbps every speedrun i try. So freaking annoying beacause I cant play games properly, I cant find the problem and windows says everything works fine but speed still is still slow at exactly 18mbps. When I connect it to my Iphone X via hotspot it even goes down to 9mbps, my other devices works fine so its something wrong with the laptop, even tried to connect with cable. I need help guys!
    Last edited by Ricirich; 01-03-2019 at 07:46 PM.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Ricirich View Post
    I have slow connection speed on my gm501 zephyrus m from out of no where. Wont go faster than 18mbps no matter what wifi i connect it to, I feel like I have tried everything but its still really slow and keeps the connection speed att 18mbps every speedrun i try. So freaking annoying beacause I cant play games properly, I cant find the problem and windows says everything works fine but speed still is still slow at exactly 18mbps. When I connect it to my Iphone X via hotspot it even goes down to 9mbps, my other devices works fine so its something wrong with the laptop, even tried to connect with cable. I need help guys!
    I have exactly the same issue. Did you try to reinstall the windows?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •