Results 1 to 6 of 6

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Thumbs up ROG GL703GS Screen Flickering

    I seem to be having a lot of problems with my NEW laptop. I haven't even had it a month and I've already encountered blue screen and crashing while playing games and this screen flicker which I have attached below. I got advised from Asus to do a factory reset, which I did and the problems did go away, but a week and a half later this screen flickering seems to be back, I have updated all the drivers and restarted the notebook and can't seem to find any other solutions to it. Is this a hardware problem? Very disappointed after spending £1500..

    UPDATE: When I start the computer in safe mode it doesn't do it, so it would mean this is a software problem?

    https://www.youtube.com/watch?v=63ZYzLQnjCM
    Last edited by Gazza90; 12-15-2018 at 07:41 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    204

    Quote Originally Posted by Gazza90 View Post
    I seem to be having a lot of problems with my NEW laptop. I haven't even had it a month and I've already encountered blue screen and crashing while playing games and this screen flicker which I have attached below. I got advised from Asus to do a factory reset, which I did and the problems did go away, but a week and a half later this screen flickering seems to be back, I have updated all the drivers and restarted the notebook and can't seem to find any other solutions to it. Is this a hardware problem? Very disappointed after spending £1500..

    UPDATE: When I start the computer in safe mode it doesn't do it, so it would mean this is a software problem?

    https://www.youtube.com/watch?v=63ZYzLQnjCM
    Im 99% sure its a hardware problem. If you updated graphics drivers and its still doing it then I would immediately begin an RMA process.

    The reason you don't see it in safe mode is because the graphics drivers aren't being loaded so the hardware isn't being used per say, no 3d acceleration in the desktop environment.. further confirming my suspicion that is it indeed a hardware defect.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by FastM View Post
    Im 99% sure its a hardware problem. If you updated graphics drivers and its still doing it then I would immediately begin an RMA process.

    The reason you don't see it in safe mode is because the graphics drivers aren't being loaded so the hardware isn't being used per say, no 3d acceleration in the desktop environment.. further confirming my suspicion that is it indeed a hardware defect.
    I tried deleting the nvidia driver whilst in safe mode and rebooting it normal mode again and the problem stopped. I since re installed the same driver and it doesn’t seem to be an issue for now? I’ve contacted asus anyway and hopefully get it resolved.*

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Might not be related, but a lot of similar issues reported on the official nvidia driver forums here:

    https://forums.geforce.com/default/t...sed-12-12-18-/

  5. #5
    ROG Guru: Green Belt Array hexaae PC Specs
    hexaae PC Specs
    Laptop (Model)ASUS Gaming Laptop GL703GS
    MotherboardIntel HM370 Cannon Lake-H
    Processori7-8750H
    Memory (part number)32GB DDR4 @2666MHz (dual-channel)
    Graphics Card #1NVidia GTX 1070 8GB
    Monitor1080p 144Hz 17" G-Sync AUO B173HAN03.2
    Storage #11TB SSD Crucial MX300
    Storage #2NVMe Samsung PM916
    Mouse Microsoft PN7-00004 Bluetooth Mobile Mouse 3600
    Mouse Pad MouseRug collection
    Headset/Speakers Realtek HD (ALC295)
    OS Windows 10 x64
    Accessory #1 XBox One S Bluetooth Gamepad
    Accessory #2 Competition Pro USB arcade joystick SpeedLink SL-6603-SPORTS-EU
    hexaae's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    24
    Posts
    569

    Not the same issue, but be aware that AUO B173HAN03.2 [AUO329D] display panels mounted on our GL703GS laptops have another annoying issue (inverse ghosting)…
    FYI: https://rog.asus.com/forum/showthrea...isplay-problem

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    11

    C'mon ASUS, you must answer something!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •