Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry Issue with Aura.

    So the last couple of months, I've been fighting with Aura. Firstly, the motherboard option was not showing up, and was sticking on a static color unless i shut down my machine or put it to sleep. Once i turned it back on, or woke it up, it would return to the static color. I've tried everything to fix it. My ram (Corsair Vengeance) in ICUE isn't working either. I believe they may be conflicting. Now, as of posting this, Aura isn't detecting any of my components. Yes, I've tried restoring many different times, completely unplugging it for an hour, and re-setting the CMOS, and I've checked the connector and pins. Bios is up to date, and so are all my drivers. I'm at wits end on trying to fix it. Its annoying because i'm very theme oriented with my PC. I really need some help with this. I really need help on this.

  2. #2
    ROG Member Array Killao PC Specs
    Killao PC Specs
    MotherboardASUS Z390I
    ProcessorINTEL I9900K
    Memory (part number)CORSAIR Vengeance RGB PRO 2x8 3000MHZ
    Graphics Card #1EVGA 1070TI W/ EKWB Classic RGB Block
    MonitorLG 34" UltraWide 21:9
    Storage #1SAMSUNG 970 EVO 1TB M.2
    CPU CoolerEKWB Classic RGB Block
    CasePHANTEKS SHIFT X
    Power SupplyCorsair 750W SFX
    Keyboard ASUS ROG Strix Flare
    Mouse LOGITECH G903
    Mouse Pad LOGITECH G840 XL
    Headset/Speakers Hyper X Cloud II
    OS WINDOWS 10 PRO
    Accessory #1 ASUS ROG Addressable RGB 5050 LED 60mm x2

    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Having the same issues but now AURA doesn't wanna launch. Tried uninstalling and reinstalling multiple times with new and older versions. BIOS is up to date and all of my drivers are aswell.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    22

    try uninstalling aura via ccleaner and then install 1.06.17. this is the most stable version

  4. #4
    ROG Member Array Killao PC Specs
    Killao PC Specs
    MotherboardASUS Z390I
    ProcessorINTEL I9900K
    Memory (part number)CORSAIR Vengeance RGB PRO 2x8 3000MHZ
    Graphics Card #1EVGA 1070TI W/ EKWB Classic RGB Block
    MonitorLG 34" UltraWide 21:9
    Storage #1SAMSUNG 970 EVO 1TB M.2
    CPU CoolerEKWB Classic RGB Block
    CasePHANTEKS SHIFT X
    Power SupplyCorsair 750W SFX
    Keyboard ASUS ROG Strix Flare
    Mouse LOGITECH G903
    Mouse Pad LOGITECH G840 XL
    Headset/Speakers Hyper X Cloud II
    OS WINDOWS 10 PRO
    Accessory #1 ASUS ROG Addressable RGB 5050 LED 60mm x2

    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by crashniels View Post
    try uninstalling aura via ccleaner and then install 1.06.17. this is the most stable version
    I just updated the BIOS which i could of sworn i had already did but apparently didn't then uninstalled 1.07 and installed 1.06.17 and its good now but i can't see the option to change lighting of my CPU Cooling ASUS RYUJIN. Guess because its an older version?

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Unhappy

    Quote Originally Posted by crashniels View Post
    try uninstalling aura via ccleaner and then install 1.06.17. this is the most stable version
    Yeah, I've already tried that, then just tried it again. Nothing has worked yet.

  6. #6
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Please report in the thread below and provide the info highlighted in red in the original post:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...rt-Issues-Here

  7. #7
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by Killao View Post
    I just updated the BIOS which i could of sworn i had already did but apparently didn't then uninstalled 1.07 and installed 1.06.17 and its good now but i can't see the option to change lighting of my CPU Cooling ASUS RYUJIN. Guess because its an older version?
    That's a really new product, only newer versions will be able to support the Ryujin.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •