Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Having problems with red video tears.

    Click image for larger version. 

Name:	kg2SN.jpg 
Views:	9 
Size:	123.3 KB 
ID:	6055

    This is the problem that I'm having. As you can see, I'm getting these strange red tears in the screen. It happens at random. Anyone ever had this problem before? Any and ALL help is appreciated.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    38

    It's may be a Forceware driver or screen failed

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array houndazs's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    15
    Posts
    233

    Yup this is a great example of an driver board going bad on the LCD panel itsself. You may also want to try an OSD calibration within the Monitor menu. How old is the monitor?

    One other thing you can do is reseat the video card, and clean its contacts. Also check your video cable going from the LCD to the back of the PC.

    -ASUS Rampage IV Extreme
    -Intel i7-3930k @4.42GHz
    -16GB CORSAIR DOMINATOR GT 2133MHz
    -Corsair Force Series GT SSD 240GB
    - 2x 3TB WD Caviar Black (RAID 1)
    - XFX ProSeries 1250W PSU
    -3x ASUS VE248Q 24" Monitor
    - 2x XFX 7970R
    - Xigmatek Elysium Black Case
    - CORSAIR H100 CPU Cooler
    - Logitech G500 Mouse

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    1) What model ASUS laptop are you using?

    2) What version video driver is currently running on this system?

    3) Does the red tearing occur on an external monitor or LCD TV when connected via HDMI or VGA port?
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  5. #5
    TeamROG Moderator Array ColonelS's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    13
    Posts
    231

    Follow up on dstrakele,

    Suggest you do a reinstall of video drivers. Btw does this "tearing" occur at any certain colors?
    Click ->Republic of Gamers<- official Facebook page

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Sorry I haven't been responding to you guys. I've been pretty busy lately with work and I totally forgot about this post. Just a quick update, I did a factory reboot on it and now it's working just fine. If anyone still cares; It wasn't plugged into another monitor, I'm using the current video driver from nvidia, and here's the model that I own http://www.newegg.com/Product/Produc...0141&Tpk=g53sx. Once again thanks for all the help you guys. I'll go ahead and let this thread die now.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •