Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Sometimes no signal with PG27VQ / Maximus VIII Hero

    Hey all, happy new year!

    I got a little problem with my PG27VQ - i think its because of the screen.

    Some informations:
    Screen: Asus PG27VQ
    Mainboard: Asus Maximus VIII Hero
    GPU: KFA2 GTX 980 TI

    I sometimes get the problem, that there is "no signal" aynmore - with my old screen (connected with DVI) all worked fine for about 2,5 years.
    As i connected the screen the first time, there was no signal (tried DP and HDMI) and i noticed, that the VGA-LED is shining and QCode was AO. Then i connected it directly to my mainboard - same issue.
    After some restarts of my system i finally got a signal and it worked for about 2 weeks without an issue. Then the same thing happened again. I did a CMOS-reset but didnt worked and after some restarts it worked again and i did a Bios-Update to newest version.

    Then it occured a 3rd time (after a week of working), this time with shining VGA-LED and QCode d6 and i noticed, that only 1 of 3 fans of my GPU was spinning.

    What i tried after the third time:
    - Powerdrain
    - Reseat everything (GPU cables etc. )
    - Tested other cables
    - Other power supply ports (modular PSU)
    - Unplugged all USB-devices

    Nothing helped but after some restarts it worked again.

    I dont really think that the GPU is the issue because it worked really fine for 2,5 years and just happened first time with the new screen. I also can use the GPU with 100% workload for many hours without a problem. I dont have the old screen anymore to test :/

    Do you have any idea what it could be?
    What does d6 exactly mean? No GPU detected or no output (screen) detected?
    Thank you for reading and help!

    Greetings,

    Cbn0wl

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    294
    Posts
    7,403

    It could be an issue with the display or cable. I had a similar problem recently with my BenQ monitor. I thought my system was broken but when I tried to connect another device and cable the monitor still said no signal. After disconnecting power from the monitor and replugging the display cable a few times it finally came back. So I think my monitor might be dying.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by xeromist View Post
    It could be an issue with the display or cable. I had a similar problem recently with my BenQ monitor. I thought my system was broken but when I tried to connect another device and cable the monitor still said no signal. After disconnecting power from the monitor and replugging the display cable a few times it finally came back. So I think my monitor might be dying.
    Hello xeromist, thanks for your response!
    I had the same thoughts that my PC is the issue and got broken, but i really dont think so.
    Hopefully i can fix it because i really love em and no pixel issue and big clouding

    Btw i found another post wich issue is simular to mine:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...-bios-error-D6

    I will try to get an other DP-cable hopefully this can fix it.

    You maybe know if d6 can be triggered with no video out (no monitor/cable) and what code you can get with a defective GPU? Dont have my manual right now and it kinda hard to find the QCodes

    Thanks and have a nice week!

  4. #4
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    294
    Posts
    7,403

    Unfortunately no, I'm not really familiar with what triggers which codes. Hopefully you can find the information.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •