Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Help me to overclock my pc please

    Is there anyone here who can help me to overclock my CPU to 5.0 I am noob in this
    Here is my pc setup

    MOTHERBOARD : ASUS ROG MAXIMUX X HERO
    CPU : INTEL I 7 8700 k
    GPU: EVGA BLACK EDITION 1080 TI
    RAM : G SKILL 32GB 3600 MHZ
    PSU : EVGA 850 PLATINUM
    COOLING: EVGA LIQUID COOLER 280 MM
    I think i got good pc so i can go up to 5.0
    But i need STEP by STEP help
    THANKS! Ill pay if i need 20$ IF someone wants to teach me exacly so i have stable 5.0 GHZ

    Please help. I watched some videos but i when i doo exalcly what they say my computer go to BLUE SCREEN
    In attachment U can see my Temperatures of core
    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	15 
Size:	549.5 KB 
ID:	78077
    Last edited by BOB1987; 01-07-2019 at 07:56 PM. Reason: Forgot to ADD picture

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array x-rated PC Specs
    x-rated PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus XI Formula - Intel Z390
    ProcessorIntel Core i9-9900K @ 5 GHz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z F4-3600C16D-16GTZR - 4x 8 GB, 4 GHz, 18-18-18-38
    Graphics Card #1Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE - 2,1/15,6 GHz
    Sound CardCreative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    MonitorDell UP2715K - 5120x2880, AH-IPS, 10bit
    Storage #1Sabrent Rocket - 4 TB, 3 GB/s
    CaseFractal Design Define R6 Blackout TG
    Power SupplyCorsair HX1000i - 1 KW, 83 A, 80Plus Platinum
    Keyboard Logitech G810 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G403 Prodigy Wired
    Headset Sennheiser HD 660 S
    Mouse Pad Razer Manticor
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHuawei HG8245H @ 1 Gb/s FTTH GPON
    Accessory #1 EKWB Velocity + Vector
    Accessory #2 EKWB XRES 140 Revo D5 PWM + 2x CoolStream XE 360
    Accessory #3 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-PS
    x-rated's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    203

    reset bios to defaults and try these settings, it is almost the same as with 9900K https://imgur.com/a/OVPVIhT

  3. #3
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,855

    All the cash in the world doesnt help an unlucky draw in the silicon lottery but like 80% can hit 5.0 with about half making 5.1 its that last step to 5.2 they cant handle and the extremely lucky can hit 5.3....like 4%.

    Here is a nice basics guide by Der*uer. Different board and chip but whats covered here is pretty universal stuff.
    https://rog.asus.com/articles/guides...-v-edition-10/

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by x-rated View Post
    reset bios to defaults and try these settings, it is almost the same as with 9900K https://imgur.com/a/OVPVIhT
    What if i put a litle bit more power ? whern i do this settings my CPU VCCIO VOLTAGE, DRAM VOLTAGE and SYSTEM AGENT VOLTAGE IS PINK AND RED ? What is that mean ?

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array x-rated PC Specs
    x-rated PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus XI Formula - Intel Z390
    ProcessorIntel Core i9-9900K @ 5 GHz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z F4-3600C16D-16GTZR - 4x 8 GB, 4 GHz, 18-18-18-38
    Graphics Card #1Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE - 2,1/15,6 GHz
    Sound CardCreative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    MonitorDell UP2715K - 5120x2880, AH-IPS, 10bit
    Storage #1Sabrent Rocket - 4 TB, 3 GB/s
    CaseFractal Design Define R6 Blackout TG
    Power SupplyCorsair HX1000i - 1 KW, 83 A, 80Plus Platinum
    Keyboard Logitech G810 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G403 Prodigy Wired
    Headset Sennheiser HD 660 S
    Mouse Pad Razer Manticor
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHuawei HG8245H @ 1 Gb/s FTTH GPON
    Accessory #1 EKWB Velocity + Vector
    Accessory #2 EKWB XRES 140 Revo D5 PWM + 2x CoolStream XE 360
    Accessory #3 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-PS
    x-rated's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    203

    set them manually to same values i have on screenshots i think we have same memory, so it should work +/- same way

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by JustinThyme View Post
    All the cash in the world doesnt help an unlucky draw in the silicon lottery but like 80% can hit 5.0 with about half making 5.1 its that last step to 5.2 they cant handle and the extremely lucky can hit 5.3....like 4%.

    Here is a nice basics guide by Der*uer. Different board and chip but whats covered here is pretty universal stuff.
    https://rog.asus.com/articles/guides...-v-edition-10/
    This is for 4.GHZ
    I beleive i can go max 5.2 ?

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by x-rated View Post
    set them manually to same values i have on screenshots i think we have same memory, so it should work +/- same way
    What about the temperature of processor ?
    What temp should be ?

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array x-rated PC Specs
    x-rated PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus XI Formula - Intel Z390
    ProcessorIntel Core i9-9900K @ 5 GHz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z F4-3600C16D-16GTZR - 4x 8 GB, 4 GHz, 18-18-18-38
    Graphics Card #1Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE - 2,1/15,6 GHz
    Sound CardCreative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    MonitorDell UP2715K - 5120x2880, AH-IPS, 10bit
    Storage #1Sabrent Rocket - 4 TB, 3 GB/s
    CaseFractal Design Define R6 Blackout TG
    Power SupplyCorsair HX1000i - 1 KW, 83 A, 80Plus Platinum
    Keyboard Logitech G810 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G403 Prodigy Wired
    Headset Sennheiser HD 660 S
    Mouse Pad Razer Manticor
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHuawei HG8245H @ 1 Gb/s FTTH GPON
    Accessory #1 EKWB Velocity + Vector
    Accessory #2 EKWB XRES 140 Revo D5 PWM + 2x CoolStream XE 360
    Accessory #3 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-PS
    x-rated's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    203

    temperature should be as low as possible and depends on program you use in prime95 with avx enabled you will be happy if it wont go much above 100°C, but this is just extreme workload for short period of time
    did you try those settings already?

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    24

    I try CINEBENCHR15.038
    And when i do RUN for CPU it gives me BLUE SCREEN
    ...
    My CPU is not STATIC on 5.0 its go from 4.7 - 5.0
    I dont know what voltage i need to put.
    Is it not good when its Yellow color or Purple ?

  10. #10
    ROG Guru: Yellow Belt Array x-rated PC Specs
    x-rated PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus XI Formula - Intel Z390
    ProcessorIntel Core i9-9900K @ 5 GHz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z F4-3600C16D-16GTZR - 4x 8 GB, 4 GHz, 18-18-18-38
    Graphics Card #1Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE - 2,1/15,6 GHz
    Sound CardCreative Sound Blaster X-Fi Titanium HD
    MonitorDell UP2715K - 5120x2880, AH-IPS, 10bit
    Storage #1Sabrent Rocket - 4 TB, 3 GB/s
    CaseFractal Design Define R6 Blackout TG
    Power SupplyCorsair HX1000i - 1 KW, 83 A, 80Plus Platinum
    Keyboard Logitech G810 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G403 Prodigy Wired
    Headset Sennheiser HD 660 S
    Mouse Pad Razer Manticor
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterHuawei HG8245H @ 1 Gb/s FTTH GPON
    Accessory #1 EKWB Velocity + Vector
    Accessory #2 EKWB XRES 140 Revo D5 PWM + 2x CoolStream XE 360
    Accessory #3 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-PS
    x-rated's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    203

    btw do you have 8GB or 16GB memory modules?

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •