Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    ROG Guru: Yellow Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus X11 Hero (Wi-Fi)
    Processori9 10900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X53

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    183

    It is strange, the exact same thing is happening with the new Z490 boards. No driver available, for some reason will enable those exact same devices.. I suppose it will take some time for the folks responsible will give us a fix..

  2. #12
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    11
    Posts
    48

    I just installed a z590-E gaming motherboard and I also have those unknown devices in device manager
    PCI Device and SM Bus Controller
    Asus Maximus V Extreme
    Intel i7 3770k
    16G G. Skill Sniper Series 2133 MHz
    2 x EVGA 680 Superclocked +
    Thermaltake Water 2.0 Pro Cooler
    2 x Crucial m4 128G SSD in Raid 0
    2 x Seagate Baracuda 500G in Raid 0
    Seasonic 1050 Watt PSU

  3. #13
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I have found windows update to be very good at finding hardware drivers. But another way is to get the hardware ID from the device properties and search for it in Google.
    Asus Strix Z390-F, Intel i9 9900k, 32gb Team Group Night Hawk RGB, Corsair ML120 Pro RGB Premium AIO, be quiet! Straight Power 11 650W, AMD Vega 56, Lian Li Alpha 500X RGB, Sabrent Rocket Q 1TB NVMe

  4. #14
    ROG Member Array Steve Hindmarsh PC Specs
    Steve Hindmarsh PC Specs
    MotherboardMaximum Gene VIII
    ProcessorI5 6600K
    Memory (part number)2 x CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1KFA nVIDIA GeForce GTX 760
    MonitorPanasonic 58AX800
    Storage #12 x OCZ VECTOR 256GB RAID0
    OS WINDOWS 10

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Same for my MAXIMUS VIII GENE, no PCI Memory Controller or SM BUS Controller, tried all suggestio0ns from both ASUS and INTEL Chipset latest drivers, this is a recent thing?

  5. #15
    ROG Member Array Steve Hindmarsh PC Specs
    Steve Hindmarsh PC Specs
    MotherboardMaximum Gene VIII
    ProcessorI5 6600K
    Memory (part number)2 x CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1KFA nVIDIA GeForce GTX 760
    MonitorPanasonic 58AX800
    Storage #12 x OCZ VECTOR 256GB RAID0
    OS WINDOWS 10

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Selecting the relevant drivers from the Windows 10 Optional Driver updates fixed it for me.

  6. #16
    ROG Guru: White Belt Array qUAanA PC Specs
    qUAanA PC Specs
    MotherboardAsus z270 Maximus IX Code
    Processori7 7700k
    Memory (part number)G.Skill Tridentz 32gb c14 ddr4 3200
    Graphics Card #1Nvidia Titan XP
    Sound CardAsus Essence Strx II
    MonitorAsus ROG gSync 27"
    Storage #1Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #21TB evo 850 SSD
    CPU CoolerCorsair gtx 110i
    CaseCoolermaster Mastercase Maker 5t
    Power SupplyCorsair ax1500i
    Keyboard Logitech G710+
    Mouse RAT ProX
    Headset AKG Acoustics K701 Headphones
    Mouse Pad Glorious PC Gaming Race
    Headset/Speakers Bose Companion 5
    OS Windows 10 pro
    Network RouterAsus AC5300
    Accessory #1 Ergohuman Chair ME7ERG
    Accessory #2 Blue Snowball Microphone

    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    7
    Posts
    99

    I got the same problem with Z590 Hero

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •