Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6
Results 51 to 55 of 55
  1. #51
    ROG Member Array Fish PC Specs
    Fish PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula-Z
    ProcessorAMD FX-9590
    Memory (part number)2x HX321C11T3K2/16
    Graphics Card #1AMD R9 290
    Monitor3x ASUS 22"
    Storage #13x WD Black 3TB
    CPU CoolerCooler Master Liquid Cooler (CPU Bundle)
    CaseThermaltake Overseer RX-I Snow Edition
    Power SupplyULTRA X-4 850W
    OS WIN 7& Debian on an external Drive

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Any guides or advice for setting up a RAID 5 array on a Crosshair V Formula-Z as a primary/boot drive with 3 WD Black 3TB drives? I have run into the Windows 7 2TB limit issue. I thought I was good to go until after windows loaded and I verified. 4TB lost. My post on it:

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...836#post467836

    Thanks again for any help!
    Last edited by Fish; 01-17-2015 at 04:21 PM.

  2. #52
    ROG Guru: White Belt Array Martsmac1982 PC Specs
    Martsmac1982 PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE V EXTREME
    ProcessorINTEL I7 5960X @4.4GHz
    Memory (part number)G.Skill 64GB DDR4 RAM @ 2800Mhz
    Graphics Card #1ASUS TITAN X 12GB VRAM
    Graphics Card #2ASUS TITAN X 12GB VRAM
    Graphics Card #3ASUS TITAN X 12GB VRAM
    Graphics Card #4ASUS TITAN X 12GB VRAM
    Sound CardONBOARD
    MonitorDELL SP2309W
    Storage #1OCZ SSD (OS DRIVE)
    Storage #22X SSD'S IN RAID (GAMES ARRAY)
    CPU CoolerCUSTOM WATER EK BLOCKS
    CaseCASELABS STH10
    Power SupplyEVGA T2 1600W
    Keyboard UPGRADING SOON K850
    Mouse RAZER OROBOUS
    Headset N/A
    Mouse Pad RAZER
    OS WIN 7/8.1/10
    Network RouterASUS RT-AC87U

    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    11
    Posts
    97

    I have a question regarding this guide.

    Say I have 4 SSD's and I want the ones that I install my games to to run in RAID 0 BUT I want the one SSD that I have my OS on to be running as a regular SATA 6/GBs Drive. Is this possible with the RVE Motherboard??

    So the disk would be setup like this:

    Disk number Contents

    1 Regular Sata Windows 10 OS
    2,3+4 in RAID 0 Installed Games Disks

    Thanks in advance and let me know if that isn't clear enough for what I'm trying to do.

  3. #53
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Thanks for the RAID guide. I have an Asus x99 Deluxe MOBO. I'm having problems with my Raid 0. Periodically (randomly), one of my drives doesn't show in Bios and invalidates the raid. But rebooting, it'll come back, sometimes. Is this because one of the 3 raid drives is plugged into the Sata Express port? Which Sata Express ports can I use? Can I mix and them with regular 6gb and 3gb SATA ports?

    I'm also about toe setup a second RAID 0 with 4 960gb SSD drives. Do they need to use all the same type of SATA port?

    Any help greatly appreciated. Thanks.

  4. #54
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,357

    Hello vanlazerus, welcome to the ROG forum.

    For raid use only the intel sata ports, if you can connect all your drives to intel sata ports that's what I'd do. You can't run raid with the asmedia ports and you're not the first person I've seen mentioning about their drives disappearing when connected to an e-sata port.

    Refer to your motherboard manual for the sata port layout.

  5. #55
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    half guide

    found this to be useless, they leave out important parts , like install drivers with floppy , how , please, what is not even mentioned is the fact that you can only have raid with lintel ports .so if like my asus max v extreme , port 1 and 2 red can only provide raid , ports 3 threw 6 are asmedia which do not support raid .figure this to be important

Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •