Page 1 of 29 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 288
  1. #1
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    AURA SYNC 1.07.35 [Report any issues here]

    Aura Sync version 1.07.35 is now available.
    Download here:
    https://www.asus.com/campaign/aura/au/download.html

    Release notes:
    - Improved support for RTX graphics cards
    - Implemented the option to disable in-game lighting effects for Call of Duty Black Ops 4
    - ROG Delta headset auto-sync disabled in Aura - no longer necessary to unsync before loading Armoury II.
    - Conflict with LiveDash resolved
    - Fixed security vulnerabilities

    If you experienced installation issues previously, please follow the procedure below:
    - Make sure you have updated the firmware for your keyboard & mouse using Armoury.
    - Right-click on Setup (not AsusSetup), then Run as administrator to uninstall the old version and remove all cached data.
    - Reboot PC.
    - Right-click on Setup, Run as administrator to install 1.07.35.
    - Reboot PC.
    - Right-click on the Aura shortcut icon, Run as administrator to open the Aura application.
    - If devices are not showing in the Aura UI, hit the refresh icon.

    If you need to report any issues after installing 1.07.35, please remember to mention the following to make debugging faster:
    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array dfaovred PC Specs
    dfaovred PC Specs
    MotherboardASUS Rog Strix Z390-F Gaming
    ProcessorIntel i5 8600K
    Memory (part number)16GB HyperX Predator RGB DDR4 3200MHz
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1070 OC
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 NVMe
    Storage #2Samsung 860 EVO 1TB
    CPU CoolerNZXT Kraken X52
    CaseNZXT H440
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard HyperX Alloy Elite RGB
    Mouse HyperX Pulsefire Core RGB
    Headset HyperX Cloud II
    Mouse Pad HyperX
    Headset/Speakers Corsair SP2500
    OS Windows 10 (1903)
    dfaovred's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    12
    Posts
    68

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ROG STRIX Z390-F GAMING - BIOS Version 0602
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    ROG STRIX Z390-F GAMING & ROG STRIX 1070 OC. (NZXT X52 with CAM v3.7.4 installed)
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    No difference.
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Yes.
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Not installed.
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Home, Version 1809, Build 17763.253
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    No, it was detected fine in version 1.07.22.1 - I have followed the uninstall procedure and reinstalled version 1.07.22.1 but it does not open and Windows checks for solutions. I have tried various compatibility settings also.
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    HyperX PREDATOR (HX432C16PB3AK2/16) 16GB RGB DDR4 3200Mhz is not detected by AURA. I have pressed the refresh button.
    Click image for larger version. 

Name:	aura-sync.jpg 
Views:	0 
Size:	222.5 KB 
ID:	78249

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Al3xG PC Specs
    Al3xG PC Specs
    MotherboardB360-F Gaming
    Processori7-8700
    Graphics Card #1Strix 2080 O8G
    Monitor27UK650 4k
    Power Supply750w
    Keyboard Strix Flare
    Mouse Gladius 2 Origin
    Headset Rog Delta C
    Mouse Pad Rog Balteus
    OS Win 10 1809
    Accessory #1 Aura Terminal

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    52

    Aura terminal leds number and stuttering issue

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    B360-F gaming 1101,latest frimware version of all devices
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    MB 360-F,strix 2080 o8g,Delta C,Flare,Gladius2origin,aura terminal
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    No effect
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    i have tried both
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Aura for GC is installed and it does not affect anything, stuttering of strix 2080 o8g was resolved (in 1.07.35 ver) when its in aura sync mode.
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Win 10 pro, 1809
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    Yes in ver 1.07.22, 1.06.95 worked fine
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    I can't set number of led of Aura terminal strips. You put numbers 15 or 30 for stock strip and click to apply settings then its resetting to 90 again. Aura terminal in aura sync mode slows down the speed animation (stuttering) across all sync devices in some active modes like Yoyo,comete,Wave. Works fine in others mode especially music and rainbow.So aura thinks number of each strip 90 and this issue inserts big lag into animation between the devices despite of stuttering.
    Last edited by Al3xG; 01-16-2019 at 12:25 PM.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    15
    Posts
    5

    Exclamation Asus Aura not saving sync on shutdown settings

    Hello,
    unfortunately I have an issue with the new 1.07.35 version of Aura Sync software. When I change the settings at "Sync at shutdown" it just won't save them and it will turn back to default (which is rainbow effect). You'll have to apply it manually everytime after a reboot. It always goes form "Off" to "Rainbow" effect and my pc will shine like a christmas tree at night and actually I can't fall asleep to that. I tried to uninstall and reinstall the software several times. I'm using an ASUS ROG Strix B350-F Gaming with newest BIOS (4207). I'm on Windows 10 x64.

    I hope that Asus will realease a fix for that quickly!

    Best regards, gehrunde

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ASUS ROG Strix B350-F Gaming BIOS (4207)
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    ASUS ROG Strix B350-F Gaming, Gskill Trident Z RGB, LED fans & strips (connected to hub), NZXT CAM
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    No, it didn't
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Aura yes, Windows is only like 1 week old
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Nope
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Pro x64 (1809 Build 17763.253)
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    Yes
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    Read the text on the top.
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.
    Not necessary.
    Last edited by gehrunde; 01-16-2019 at 08:06 PM.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Anytime I try to open the Aura Software I get the "ASUS Aura Has Stopped Working"

    I'm on an Asus ROG Strix Z390E Motherboard with Trident Z RAM and two Coolermaster 200M ARGB Fans (from the MasterCase 500M) hooked up to the motherboard. BIOS Version is 0602. RGB is turn on in BIOS.

    I also have Corsair IQ for my keyboard, plus Steelseries' software for my headset but the Arctic 7 doesn't have RGB. I've uninstalled both of these and nothing changes.

    I did the install/uninstall and reboots galore method with no results.

    I am on Windows 10 Pro Build 1809

    I have had this issue for the past two versions now.

    Please help!

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    12
    Posts
    1,409

    Quote Originally Posted by HausofLandau View Post
    Anytime I try to open the Aura Software I get the "ASUS Aura Has Stopped Working"

    I'm on an Asus ROG Strix Z390E Motherboard with Trident Z RAM and two Coolermaster 200M ARGB Fans (from the MasterCase 500M) hooked up to the motherboard. BIOS Version is 0602. RGB is turn on in BIOS.

    I also have Corsair IQ for my keyboard, plus Steelseries' software for my headset but the Arctic 7 doesn't have RGB. I've uninstalled both of these and nothing changes.

    I did the install/uninstall and reboots galore method with no results.

    I am on Windows 10 Pro Build 1809

    I have had this issue for the past two versions now.

    Please help!

    I experience these on a x470-i last weekend. What I did. in my case, was. Update the bios, then the drivers (in case of intel are are 2, amd have 1)

    I close ICUE and prevent to auto start. same as other apps that use some kind of light. (Most of my builds i recoment DO NO USE to mamy apps that do the same.

    then I uninstall the aura, and then restard. then run the auracleanner (if you read more on the aura post, you can find it) then restart.

    then install the aura again. and test.

    IF those are ok. load 1 program at the time. the rams on the computers start to work all gpu and board lights works again. But the corsair lisht was fix i can not make changes. (vengance RGB)

    for the moment and after testing aside of the usual issues of aura on other function that cause pausing on transitions, and even with NZXT products that is ok with asus aura that does not have any issues of coexist together al are ok.

    only icue is the the app that screw out nice board and gpu. AS FAR MY TESTING GOES all are like that.

    try my fix and see if that works for you.

  7. #7
    ROG Junior Member Array Jack_Straw PC Specs
    Jack_Straw PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Hero
    Processori7 6700k
    Memory (part number)G.Skill TridentZ 3200, 16GB
    Graphics Card #1MSI GTX 970
    Graphics Card #2MSI GTX 970
    MonitorDell 34" UltraWide
    Storage #1Samsung M.2 128GB
    Storage #2Crucial SSD 256 GB
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseCorsair 760T
    Power SupplyCorsair RM750

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    Maximus IX Formula Z270 BIOS 1301
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    mobo & Trident Z DIMMs. Corsair iCue for keyboard only
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    No effect
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Aura only
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)

    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Win 10 17763
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    no
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    Simply won't install. As soon as I click on Setup.exe I get an error. Unhandled Exception Error number : 0x80004005, unspecified error, setup will now terminate
    Last edited by Jack_Straw; 01-17-2019 at 10:33 PM.

  8. #8
    ROG Member Array Djordje PC Specs
    Djordje PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z270E
    ProcessorIntel Core i5 7600k
    Memory (part number)HyperX Predator DDR4 RGB HX432C16PB3AK2/16
    Graphics Card #1ROG Strix GeForce GTX 1080
    MonitorAsus ROG PG279Q
    Storage #1Samsung EVO 960 256GB RAID 0 x2 512MB
    Storage #2Samsung EVO 860 512MB RAID 0 x2 1TB
    CPU CoolerROG Ryujin 240
    CasePhanteks ECLIPSE P350X
    Power SupplyCorsair HX Series 80PLUS Platinum
    Keyboard ROG Claymore Core
    Mouse ROG Gladius
    Headset HyperX Cloud Flight
    Mouse Pad ROG Scabbard
    OS Windows 10 Pro
    Djordje's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Alright, after installing AURA version 1.07.35 I have really two big bugs to report. Both of them are already mentioned above. One is about saving settings. After each restart AURA settings been restarted to default. If I set in Shut Down settings to Off after the restart it been set again to rainbow. Same goes for in game effects. I switch them off but they always go back to on. Really frustrating. Second bug is related to HyperX PREDATOR (HX432C16PB3AK2/16) memory. It's not showing any more in AURA software at all.

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ROG STRIX Z270E GAMING - BIOS Version 1302
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    ROG STRIX Z270E GAMING & ROG STRIX 1080 OC, ROG Ryujin 240, ROG Claymore Core, ROG Gladius
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    Yes, all settings in AURA being restarted.
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Yes.
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Nope.
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Home, Version 1809, Build 17763.253
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    No, the RAM was detected fine in version 1.07.22. Also all settings were saved properly before, except In game effect which is implemented with this version.
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    Explained at the top.
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	0 
Size:	438.7 KB 
ID:	78278

  9. #9
    New ROGer Array SWAT_Strachan PC Specs
    SWAT_Strachan PC Specs
    MotherboardAsus ROG MaximusXI Hero
    ProcessorIntel i9 9900k
    Memory (part number)32gb Kingston Hyper X 4133mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix 1080ti O11G
    Sound CardCreative X-Fi Titanium
    Monitor2 x Asus PB238 1 x ROG Strix XG27VQ
    Storage #1Samsung 860 Pro 2tb M2 SSD
    Storage #2Multiple
    CPU CoolerCorsair H150i Pro 360mm AIO
    CaseCoolermaster HAF-X
    Power SupplyCorsair 1200w
    Keyboard Razer Black Widow Ultimate
    Mouse Logitech G700
    Headset Razer Tiamat
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 10 Pro x64
    SWAT_Strachan's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    No motherboard option...

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    Stock & 0802

    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    Maximus Hero XI (non Wi-Fi)
    ROG Strix GTX 1080ti O11G
    Corsair iCue (tried with and without)

    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    Complete power drain and cold start made no difference

    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Aura reinstalled multiple times.
    Clean install of Windows 10 Pro & fully updated.

    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    No.

    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Pro x64, build 1803.

    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    New PC, no previous versions used.

    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.

    The Aura software does not recognise the motherboard, only my GFX card is listed in the detected devices. The LED strips connected to the Aura RGB header on my motherboard do have power, and cycle through the colour spectrum automatically. I have tried disabling and re-enabling the RGB feature in the BIOS multiple times but it is still not recognised by the Aura software. There is also no Shutdown tab.

    Click image for larger version. 

Name:	Aura.jpg 
Views:	0 
Size:	132.8 KB 
ID:	78288
    Last edited by SWAT_Strachan; 01-18-2019 at 11:39 AM.

  10. #10
    New ROGer Array TheSaltyBagel PC Specs
    TheSaltyBagel PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z270F GAMING
    ProcessorIntel Core i7 7700K
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX NVIDIA GTX 1060
    MonitorACER XF250Q
    CPU CoolerMasterLiquid Pro 280
    CaseMasterCase Maker 5
    OS Windows 10 Professional x64
    Network RouterASUS AC3200

    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Unhappy no GPU

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    1301
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    STRIX GTX 1060 6GB ASUS STRIX Z270F 2x8GB CORSAIR VENGEANCE RGB
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    no
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    yes
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    no
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 x64 1809 Build 17763.253
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    yes
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    graphics card will not show on software and ram will not work on the colour cycle
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Untitled.jpg  

    Last edited by TheSaltyBagel; 01-18-2019 at 08:24 PM. Reason: forgot motherboard

Page 1 of 29 1 2 3 11 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •