Page 33 of 34 FirstFirst ... 23 31 32 33 34 LastLast
Results 321 to 330 of 336
  1. #321
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    8

    1.07.71 is unusable. We're all waiting for ASUS to acknowledge it's bugs and release a stable version. Being a new owner of RGB hardware I am definitely let down by ASUS for their really poor software. Not what I expect from them. Their hardware is amazing, wish their software would catch up.

  2. #322
    ROG Enthusiast Array DarthLoloX PC Specs
    DarthLoloX PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900 X
    Memory (part number)G-Skill Trident Z RGB Series 3200 Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Matrix 2080 Ti
    Sound CardSupreme FX
    MonitorAsus ROG XG248Q
    Storage #1SSD M.2 NVMe Samsung 970 Evo Plus 1 GB
    Storage #2SSD M.2 NVMe Samsung 970 Evo PLus 1 GB
    CPU CoolerAsus ROG Ryujin 360
    CaseAsus Helios
    Power SupplyAsus Thor 1200 W
    Keyboard Asus ROG Claymore Core
    Mouse Asus ROG Gladius II Wireless
    Headset Asus ROG Strix Fusion Wireless
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    OS Windows 10 64-bit
    Accessory #1 Razer Tatarus V2
    Accessory #2 Razer Wolverine Ultimate
    Accessory #3 Razer Raiju Ultimate
    DarthLoloX's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by DustinW View Post
    1.07.71 is unusable. We're all waiting for ASUS to acknowledge it's bugs and release a stable version. Being a new owner of RGB hardware I am definitely let down by ASUS for their really poor software. Not what I expect from them. Their hardware is amazing, wish their software would catch up.
    I agree, very good hardware, but if the softwares are not working or instable, it can even influence the performances of the PC in a bad way.
    The new Armoury Crate is a very good idea which combines several things in one, but it doesn't work too (or not stable).
    As I said they should leave the software part to another well reputed compagny, because the reputation of Asus risk to suffer hardly. It is not normal to pay money for Aura compatible hardware if the software doesn't work. My fans Aura compatible in my Asus Helios have for now no RGB anymore, what a shame...

  3. #323
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,680

    I think that the armory crate is on the right direccion the idea to make 1 app to control all is what i want to see. but still on the works. i send some reports Thursday.
    Learn, Play Enjoy!

  4. #324
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    8

    The most frustrating part as an end-user is not knowing a roadmap on software updates from ASUS or clear acknowledgement that there is issues with their software leaving us to think we're doing something wrong. I expect more from ASUS.

  5. #325
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by V1lle View Post
    Is anyone else experiencing an issue where Asus lighting service prevents CPU to drop clock speed to idle? Only "Static", "Breathing" and "Color cycle" are working correctly and they let CPU to idle, all the rest will keep CPU clock speed maxed out all the time.
    Yes, I have this issue as well. Those 3 modes work fine. All other modes use 10%+ CPU and won't let the computer sleep or idle properly.

  6. #326
    ROG Member Array Yuji Saeki's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I recently went full-on RGB but the ASUS Aura software constantly would crash, depending on certain peripherals.
    I've nailed down my crashes to AacMouseHal_x86.dll (1.0.0.15 used by 1.07.71) causing the issue by handing off incorrect data to HID.dll. The results from the HidD calls are not being checked or honored! You must do this!!! Your code makes assumptions in several places. (Using version 1.07.71.)

    lea ecx, dword ptr ss:[ebp-0x8]
    push ecx
    push eax
    call dword ptr ds:[<&HidD_GetPreparsedData>]
    push esi
    push dword ptr ss:[ebp-0x8]
    call dword ptr ds:[<&HidP_GetCaps>] <!-- CAN CAUSE ERROR HERE
    push dword ptr ss:[ebp-0x8]
    call dword ptr ds:[<&HidD_FreePreparsedData>] <!-- CAN CAUSE ERROR HERE

    And in another location:

    push ecx
    push eax
    call dword ptr ds:[<&HidD_GetPreparsedData>]
    test al, al
    je +0xF
    push esi
    push dword ptr ss:[ebp-0x8]
    call dword ptr ds:[<&HidP_GetCaps>] <!-- RETURN VALUE NOT CHECKED HERE EITHER
    push dword ptr ss:[ebp-0x8]
    call dword ptr ds:[<&HidD_FreePreparsedData>] <!-- CAN CAUSE ERROR HERE

    I patched my own DLL to check the return values. LightingService never crashes anymore. Consistently swapping between patched and unpatched versions of the DLL are conclusive. My patches succeed in fixing things, in short.

    Device being accessed: \\?\hid#vid_5543&pid_0047&mi_00&col01#8&2921918d&0 &0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}. This is a UC-Logic Drawing Monitor, with a Pen as well. (A branded XP-Pen 22HD). I have reported this device before as being a trigger for ASUS Aura crashes.

    I have also just walked through and confirmed HidD_GetPreparsedData returns 0 (FALSE, aka ERROR) for the Device I mentioned, but your code just uses it anyway assuming it 1. Your problem (the crashes) are your assumptions that those API calls always return true or success when in fact they don't for some devices. In other areas of your DLL, you do check the values. But not in these two routines. Why? ???

    ASUS doesn't allow uploads so if you're interested in testing, I can give you either a patch list or an actual DLL. (Rebuilt relocations table manually and added code to end of .text section.) Not for the faint of heart to trust, but you can do a byte-by-byte comparison.

    A quick look through most ASUS Aura DLLs show some more calls to HID stuff. Double-check your return values.

  7. #327
    ROG Enthusiast Array AliAPCMR PC Specs
    AliAPCMR PC Specs
    MotherboardZ390 E
    Processori5 9600k
    Memory (part number)Corsair RGB Vengeance (Corsair CMR16GX4M2A2666C16)
    Graphics Card #1GTX 1070 EVGA FTW
    Sound CardAsus SupremeFX
    MonitorSamsung 1080p 40inch 3D Tv
    Storage #1Samsung Evo 500gb SSD
    Storage #23TB & 2TB &500GB HDD
    CPU CoolerNoctua U12S
    CaseNZXT Noctis 450
    Power Supply850 wats EVGA SUPERNOVA
    Keyboard Corsair Raptor K30
    Mouse Logitec M305
    Headset Creative Sound Blasters Rage V2 Wireless (RGB)
    OS Windows 10 (Latest Update)
    Accessory #1 NZXT GRID V2
    Accessory #2 NZXT HUE PLUS
    AliAPCMR's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    49

    I have a issue, I have enabled in game effects and i tested it out in call of duty black ops it works fine and its decent feature its relly cool, but playing anthem the lights just turn of they do nothing. My mobo lights and ram lights are fully off, if this was a aura issue then surely it would have effected black ops 4, but it effecting anthem? Anyone else or reason why this does not work on anthem?

  8. #328
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) BIOS 1201

    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) BIOS 1201
    ROG-STRIX-RTX2060S-O8G-GAMING
    No 3rd party software

    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    No change

    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Fresh install of Windows 10, multiple installs/uninstalls of Aura

    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Not installed

    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 64bit 1903

    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    Unknown, not tested

    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    Software will not start, error screen about stopped responding pops up upon trying to execute Aura software from desktop shortcut

  9. #329
    ROG Enthusiast Array DarthLoloX PC Specs
    DarthLoloX PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900 X
    Memory (part number)G-Skill Trident Z RGB Series 3200 Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Matrix 2080 Ti
    Sound CardSupreme FX
    MonitorAsus ROG XG248Q
    Storage #1SSD M.2 NVMe Samsung 970 Evo Plus 1 GB
    Storage #2SSD M.2 NVMe Samsung 970 Evo PLus 1 GB
    CPU CoolerAsus ROG Ryujin 360
    CaseAsus Helios
    Power SupplyAsus Thor 1200 W
    Keyboard Asus ROG Claymore Core
    Mouse Asus ROG Gladius II Wireless
    Headset Asus ROG Strix Fusion Wireless
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    OS Windows 10 64-bit
    Accessory #1 Razer Tatarus V2
    Accessory #2 Razer Wolverine Ultimate
    Accessory #3 Razer Raiju Ultimate
    DarthLoloX's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    51

    My friend, sorry but no one from Asus will listen to you here, look the tittle of the topic : "AURA SYNC 1.07.35", the last version is Armory Crate/1.07.71, even the tittle has not been updated.

    The customers service invite me to send my configuration and to test it, they still don't get it that's a SOFTWARE problem and NO hardware problem, there is even members who tried to explain them (DLL problems as example) no one is listening or understand.

    Youtubers say already that Asus doesn't care in their videos. They will maybe react when we will stop buying Asus products. I have 2 Custom Asus build PC full Aura compatible, I have problems with both (Aura and Armnoury Carte and Armory).

  10. #330
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    VGA Card not detected in Aura Sync

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ROG STRIX Z390-F GAMING - BIOS Version 1302
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    ROG STRIX Z390-F GAMING, ROG STRIX 1060, Corsair Vengeance Pro RGB & Cooler Master ML240R AIO Liquid Cooler.
    Corsair iCue with aura sync plugin for Vengeance Pro RGB RAM (self install).
    Galax Gamer RGB, Patriot Viper M.2 SSD RGB, Patriot Viper RGB (have no idea how these got installed)
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    At first it used to fix the issue after a power off.
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Aura - Yes/ Windows - Yes (Don't want to do it again)
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Not installed.
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Pro, Version 1903, Build 18362.418
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    It was kind of working previously with a lot of bugs.
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    My ROG Strix GTX 1060 doesn't show up in Aura sync or Armory Crate. (Tried having only one of the application installed at a time also tried having both at the same time, but with no luck) Card stays in breathing mode with red lighting effect. In previous version it used to show up in the application but It randomly went into red breathing effect, like if screen timed out for not using PC for few minutes. when that thing happened it stopped responding to the app and not change the effect the only way to get it to work again was shutting down the PC, turning off the power and turn on the PC again. now It doesn't show up at all. Turning the power off and on doesn't work either.




Page 33 of 34 FirstFirst ... 23 31 32 33 34 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •