Page 20 of 22 FirstFirst ... 10 18 19 20 21 22 LastLast
Results 191 to 200 of 217
  1. #191
    New ROGer Array psycho94 PC Specs
    psycho94 PC Specs
    MotherboardAsus - ROG STRIX Z390-E GAMING
    Processori9 9900k
    Memory (part number)Corsair - Vengeance RGB Pro 16 GB (2 x 8 GB)
    Graphics Card #1Asus - GeForce RTX 2060 6 GB STRIX GAMING OC
    MonitorTeros 24' FHD
    CPU CoolerCooler Master - MasterLiquid ML240R
    CaseAntryx Titan FX
    Power SupplyThermaltake - Smart Pro RGB 850 W 80+

    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Vengeance PRO 3200 RGB RAM not detected

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ROG-STRIX-Z390-E-GAMING-ASUS / BIOS VERSION 1005
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    Vengeance PRO RGB only syncs with ICUE software, and not aura sync
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    Tried this and it doesn't work
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Yes, tried clean windows and aura install, not working
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    No, only using Aura Sync
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Version 1809 (OS BUILD 17763.437)
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    Yes
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    I recently bought vengeance pro rgb 3200 ram sticks and they wont sync with Aura Sync at all, tried every possible way to get around this but no luck so far. I can only get them to work with iCue software from Corsair but i dont like having 2nd Software just to control Ram Sticks, when i can control everything else with Aura Sync
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.

  2. #192
    ROG Junior Member Array cgnavarro PC Specs
    cgnavarro PC Specs
    MotherboardAsus Maximus IX Code
    ProcessorIntel Core i7 7700k
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 3200 16Gb
    Graphics Card #1Asus Strix GTX-1060 6Gb GAMING
    MonitorAsus VG278HR
    Storage #1Samsung 960 Evo 500 Gb
    Storage #2Hitachi 7200 rpm 2 Tb
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseInWin 805c
    Power SupplyThermaltake Toghpower RGB 650W 80+
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Logitech G602
    Headset Onkyo ES HF300 , Beyerdynamic T90
    Headset/Speakers Polkaudio TSI 100
    OS Windows 10 Home 64 bits
    Accessory #1 Leap Motion
    Accessory #2 Wacoom Bamboo
    Accessory #3 Logitrch Extreme 3D Pro

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Fix for Aura Sync has stopped working

    Hi, I've found a solutins that has worked for my peblemn "Aura Sync has stopped working.. Checking for a solution online". Googling I found a fix here:

    https://www.reddit.com/r/ASUS/commen...hecking_for_a/

    In fact, I didn't need all the steps. What I dis was:

    1. Using Revo uninstaller and going to File Explorer to C:/ProgramFiles(x86)/ and right clicking LightingServices and using the option "Uninstall with Revo Uninstaller". I used the "advanced" deletion option on Revo.
    2. Uninstalled Aura Sync using usual Windows Programs uninstaller.
    3. Restart PC
    4. Install again the latest version SW_AURA_WEB_W10_64_VER10757_20190416R
    5. Restart PC

    Now it works!

    FYI, my system:

    MB Asus Maximus IX CODE BIOS 1301 + Intel i7-7700K
    Power Thermaltake RGB (not AURA compatible)
    Memory (16 GB) G-Skill 3200 RGB (Aura compatible)
    GC ASUS STRIX GTX1060 6GB (AURA compatible)
    Monitors: Asus XG35V (AURA compatible) + Asus VG278H
    AIO NZXT Kraken X62 (RGB not AURA coompatible, controlled by NZX CAM soft v 3.7.6)
    SSD Samsung EVO 960 500 GB NMVe
    HD Hitachi 2 TB
    Keyboard & Mouse: Logitech G602 & K800

    Additionally several USB devices:
    Qi Phone charger (Microsoft)
    Wacom Tablet
    Smart Card Reader
    Denon Sound amplifier (USB connected)
    SAI SALICRU One (USB controlled)


    I hope it might help

    Best regards
    Last edited by cgnavarro; 05-02-2019 at 05:30 PM.

  3. #193
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by sbaecker View Post
    I probably won't be buying ASUS next time around... the software they provide is terrible. If Corsair made mobo's I'd buy. Might try ASRock next go around.
    I changed Corsair's memory to Hyper because of Corsair's marriage.

  4. #194
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Talking

    Quote Originally Posted by Hobbinho View Post
    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING Bios Version 1601 - 11. Nov 18
    ASUS GeForce GTX 1070 ROG STRIX 8GB Gaming (NVIDIA Driver 417.71) and current Bios
    The best option for Z-370 F-Gaming is Aura V1.05.32.02_20180307
    It doesn't matter which version of BIOS or NVidia drivers you have.
    I have Z370 F-Gaming + GSkill Trident Z RGB + ASUS GTX 1080 Advanced + 5 RGB fans.
    Everything is fully synchronized, works smoothly and gives all the available effects.

  5. #195
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    28

    STILL an issue, and a I really cannot stress enough of how and why it is, seriously....

    RBG Connector Calibration does not save correctly, not only that, but you calibrate 1 device and then select the second strip and calibrate then it resets the calibration on the first strip.

    I'm sorry but this has been an issue on the Crosshair HERO 6 since I pre-ordered it, which means it's been a software issue for over 2 years.

    Disgusting. It's garbage software like this that'll be why I won't ever buy another ASUS MOBO again, like seriously, it's a joke, you sell all this software, PREMIUM ROG products and they simply... are garbage.

  6. #196
    New ROGer Array DMAN999 PC Specs
    DMAN999 PC Specs
    MotherboardROG Strix B450-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 2600 @ 4 GHz
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB F4-3200C16D-16GTZR
    Graphics Card #1MSI 1660 Ti Armor OC
    MonitorDell S2316M
    Storage #1Samsung 850 Evo 500 GB SSD
    Storage #2Crucial MX500 nvme m.2 SSD
    CPU CoolerArtic 33 Esports Edition
    CaseRosewill Challenger
    Power SupplyRosewill Photon 750
    Keyboard Cooler Master MK120 RGB
    Mouse Cooler Master MS120 RGB
    Mouse Pad SteelSeries QcK Gaming Surface
    OS Windows 10 x64
    DMAN999's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    23

    FYI
    I just did a clean install of Windows 10 as part of my yearly OS cleanup regimen and I re-installed AURA 1.07.57 and it is 100% working again.

  7. #197
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Asus Aura keeps G.skill Trident perfectly Out of sync.

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    X470-F BIOS Version 4602

    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    4x G.skill Trident Z RGB 3200 CL16, 1 Add strip

    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    NO

    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    I have installed and uninstalled aura multiple times, using Uninstaller PRO reflashed BIOS and so on, tried different guides
    I can not reinstall windows because that would be really troublesome, cuz the only thing more time-consuming than RBG software
    is the nightmare of getting VST's to work.

    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    no

    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Win 10 64-bit

    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    don't know

    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    After I got my new two ram sticks I noticed that aura sync is keeping them perfectly OUT OF SYNC, I do not know what to try anymore. I have been on this for days. the g.skill software syncs them perfectly so now I have disabled the ram in aurasync 1.7.57
    and use the g.skill software to control my ram if I have friends over so I don't seem like a complete idiot,
    I have tried googling this problem but have not found anything yet.
    Does anyone have any ideas?
    I would be super grateful!!


    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.
    Aura software:
    Click image for larger version. 

Name:	59898636_669007686867255_1869416006284214272_n.jpg 
Views:	0 
Size:	77.5 KB 
ID:	80376
    G.skill software:
    Click image for larger version. 

Name:	59630672_2172013146209230_6757656042642866176_n.jpg 
Views:	0 
Size:	62.1 KB 
ID:	80377

  8. #198
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by kshafe777 View Post
    I have uninstalled and reinstalled Aura. the software will not launch. I have used aura cleaner and cc cleaner. any thoughts?
    Have you tried deleting the Lighting service folder in--> Program files(x86) after uninstalling aura service? it worked for me.

  9. #199
    ROG Enthusiast Array GhostWorks PC Specs
    GhostWorks PC Specs
    MotherboardAsus Rampage VI Extreme (1704)
    ProcessorIntel Core i9 9900X 10-Core 2066
    Memory (part number)4 x 16GB CMD64GX4M4B3000C15
    Graphics Card #1Asus Strix RTX2080 O8G
    Sound CardSound Blaster X7
    MonitorLG 34UM95
    Storage #1Intel Optane 900p 280GB
    Storage #2Asus Hyper x16 M.2 4 x 512GB Evo 970
    CPU CoolerAsus Ryujin 360
    CaseCORSAIR 900D CC-9011022-WW
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G19 + G13
    Mouse Logitech G903
    Mouse Pad Logitech G Powerplay
    Headset/Speakers Logitech z906
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterUbiquiti Gateway Pro
    Accessory #1 Tobii Eye Traker
    Accessory #2 Asus Front Panel OC
    GhostWorks's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    11
    Posts
    58

    My Asus Aura software won't start ( windows says "aura has stopped working" )

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    BIOS 1704 - Rampage VI extreme with ROG Ryijin 360 , ROG Spotlight, Aura terminal
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    Rampage VI extreme with ROG Ryijin 360 , ROG Spotlight, Aura terminal , Asus strix 2080, Corsair iCue , Asus Halo
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    nothing
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Yes new windows and reinstalled aura a few times with icue removed etc
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Yes have done
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Pro 64-bit
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    No issue on previous test phase of windows before re-install clean on Optane280GB
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    The software fore Aura does not load , no screen shot to give
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.
    Corsair 900D

  10. #200
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by GhostWorks View Post
    My Asus Aura software won't start ( windows says "aura has stopped working" )

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    BIOS 1704 - Rampage VI extreme with ROG Ryijin 360 , ROG Spotlight, Aura terminal
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    Rampage VI extreme with ROG Ryijin 360 , ROG Spotlight, Aura terminal , Asus strix 2080, Corsair iCue , Asus Halo
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    nothing
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    Yes new windows and reinstalled aura a few times with icue removed etc
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Yes have done
    6. Windows Edition, Version, and OS build.
    Windows 10 Pro 64-bit
    7. If the same issue was present in the previous version(s).
    No issue on previous test phase of windows before re-install clean on Optane280GB
    8. State clearly the issue(s) you are experiencing.
    The software fore Aura does not load , no screen shot to give
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.
    Try this.

    1. reflash your bios(not sure if you need to.) but cant hurt
    2.Download uninstaller PRO (i find it better than revo)
    3 Uninstall in this order, 1 patriot 2 galaxy gamer, 3 Aura lighting service, 4 Aura. restart after Uninstaller has done its thing
    4. delete the lighting service folder in program files
    5. run aura cleaner as admin
    6. run cc cleaner 2 times to be sure.
    7. go into the install folder, and to the lightingservice/acc run all the .exe files to uninstall. except for patriot and galaxy gamer, cuz u already did that.
    8. try installing it now
    9.(optional) if this doesn't work, go to install folder, in ligthingservice and run the AuraServiceSetup.exe.

    if that doesn't work, find an old version of aura set all settings to rainbow default mode. and do the steps over again.

    Try this and let us know how it goes

Page 20 of 22 FirstFirst ... 10 18 19 20 21 22 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •