Results 1 to 10 of 12

Threaded View

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Question VG279Q has flickering or horizontal lines.

    Hello everyone!

    Recently my ASUS VG278HE broke and I had it replaced, through warranty, with a VG279Q. I'm happy with the monitor so far, but I have noticed that if I have the refresh rate of the monitor set to lower than 100hz there are sporadic horizontal lines that blend in with the images on the monitor. If I leave it at 100 or more hrz I don't notice the lines as much, the screen still flickers but it's rare. At 1080p 144hz it almost never does it, but it is still noticeable. It's setup as my second monitor right now. I've tried different cables, switching from the display port to the DVI. I have my apple tv plugged into the HDMI and it also has the lines too. I've tried reinstalling my graphics card, I have a nVidia 1060, but I'm afraid the monitor is faulty.

    Before I try to get another RMA, I wanted to see if there was anything I am missing. I use a surge protector and tried plugging directly into the wall but that didn't work. Is there anything else I could try like changing a setting? I turned off free-sync, but that also didn't work, so I'm not sure what else I could try. Could there be some kind of interference or something? I appreciate your time and I hope you all are having a wonderful day!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •