Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Win10 short freezes. New 9900K+Asus Strix z390-E bios 0702

    UPDATE... Kombustor v4 glitches with 4xCPUs threads... on a different computer... need to look more for a reproducible fail....


    ===============
    System always has intermittent short freezes under heavy load. Reproducible using Kombustor and running 32 threads CPU stress... happens faster if also running GPU test (Kombustor).
    ROG STRIX Z390-E GAMING BIOS 0702
    i9-9900K

    Swapped Ram, PSU, multiple GPUs, and integrated GPU (what's running now). Latest Bios. Default bios settings. Reset windows. No errors on memory checks (pulled a ram from a working system to be safe)

    Detailed system config and crashes attached. The Kombustor crashes are related to starting HWINFO, also lots of reboots with some system confusion as I was swapping components..

    I see a Hardware error at 7:40pm. Looks like its lost in a paging event.
    IMAGE_NAME: memory_corruption
    BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 3aa
    FAILURE_BUCKET_ID: AV_nt!MiInsertPageInFreeOrZeroedList
    BUCKET_ID: AV_nt!MiInsertPageInFreeOrZeroedList

    Thinking it's down to the CPU or MB... Thoughts?
    Archivos Adjuntos
    Last edited by eth100; 01-23-2019 at 02:50 AM.

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array Enderwiggin03 PC Specs
    Enderwiggin03 PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-E Gaming
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)F4-3866C18Q-32GTZR
    Graphics Card #1EVGA RTX 2070 XC Ultra
    Sound CardCreative Sound Blaster X AE-5
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 Evo 500GB m.2
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB SATA
    CPU CoolerEVGA CLC280 with 4x NF-A14 iPPC-3000 PWM (push/pull)fans
    CaseFractal Design R6
    Power SupplyEVGA G3 1000w
    Keyboard Logitech G513 Carbon
    Mouse Logitech G703
    Mouse Pad Logitech Poweplay
    OS Windows 10 Home x64

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    95

    Quote Originally Posted by eth100 View Post
    UPDATE... Kombustor v4 glitches with 4xCPUs threads... on a different computer... need to look more for a reproducible fail....


    ===============
    System always has intermittent short freezes under heavy load. Reproducible using Kombustor and running 32 threads CPU stress... happens faster if also running GPU test (Kombustor).
    ROG STRIX Z390-E GAMING BIOS 0702
    i9-9900K

    Swapped Ram, PSU, multiple GPUs, and integrated GPU (what's running now). Latest Bios. Default bios settings. Reset windows. No errors on memory checks (pulled a ram from a working system to be safe)

    Detailed system config and crashes attached. The Kombustor crashes are related to starting HWINFO, also lots of reboots with some system confusion as I was swapping components..

    I see a Hardware error at 7:40pm. Looks like its lost in a paging event.
    IMAGE_NAME: memory_corruption
    BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 3aa
    FAILURE_BUCKET_ID: AV_nt!MiInsertPageInFreeOrZeroedList
    BUCKET_ID: AV_nt!MiInsertPageInFreeOrZeroedList

    Thinking it's down to the CPU or MB... Thoughts?
    I had issues with the 0702 and 0802 bios, try 0602, my issues are RAM related, I had serious stability issues when I first built this machine...

  3. #3
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,859

    Most of the time system freezes short or long or just plain have to hit reset are SDRAM issues. Back off your SDRAM clock/timings or shoot some juice to the SDRAM. Not seeing what ram you are using and no offense but Im not downloading and extracting a zip.

  4. #4
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,801

    Quote Originally Posted by eth100 View Post
    UPDATE... Kombustor v4 glitches with 4xCPUs threads... on a different computer... need to look more for a reproducible fail....


    ===============
    System always has intermittent short freezes under heavy load. Reproducible using Kombustor and running 32 threads CPU stress... happens faster if also running GPU test (Kombustor).
    ROG STRIX Z390-E GAMING BIOS 0702
    i9-9900K

    Swapped Ram, PSU, multiple GPUs, and integrated GPU (what's running now). Latest Bios. Default bios settings. Reset windows. No errors on memory checks (pulled a ram from a working system to be safe)

    Detailed system config and crashes attached. The Kombustor crashes are related to starting HWINFO, also lots of reboots with some system confusion as I was swapping components..

    I see a Hardware error at 7:40pm. Looks like its lost in a paging event.
    IMAGE_NAME: memory_corruption
    BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 3aa
    FAILURE_BUCKET_ID: AV_nt!MiInsertPageInFreeOrZeroedList
    BUCKET_ID: AV_nt!MiInsertPageInFreeOrZeroedList

    Thinking it's down to the CPU or MB... Thoughts?
    Hi, can you confirm defaults also includes no XMP?
    May wish to also

    1. Check for over-tightening of stand-off screws surrounding the CPU and memory array

    2. Reseat the CPU whilst checking for any bent pins and even mounting pressure

    3. Use Ramtest to check memory stability *https://www.karhusoftware.com (Consider using 1 module at a time)

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    i have same issue, i have i7 9700K + Z390-E + 16 Go ram Gskill tridentz 3000Mhz
    version bios is 602;
    i have short freeze ( 1-3 seconds ) after 1 or 2 hours of use then the pc continue work or crash.
    memtest ok, no overheating.

    solution ?

    thanks
    Last edited by stargate321; 01-23-2019 at 11:41 AM.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by stargate321 View Post
    i have same issue, i have i7 9700K + Z390-E + 16 Go ram Gskill tridentz 3000Mhz
    version bios is 602;
    i have short freeze ( 1-3 seconds ) after 1 or 2 hours of use then the pc continue work or crash.
    memtest ok, no overheating.

    solution ?

    thanks
    i have updated my bios to vers 702, upgrade chipset; i have same issue, after 2 hours of use ( game or internet) the pc freeze for 1 - 3 sec then continue work or crash.
    iI brought my pc in computer store and the technician did not find a problem in the hardware. he think is a probleme with a driver or win 10 ; my vers of win 10 is 1803, i have try before the vers 1809, same issue.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    11
    Posts
    36

    Same issue on freezing but I have stayed on 0602 (XI Hero WiFi) so I suspect it is not a BIOS issue.

  8. #8
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,859

    Can we please list system specs including actual part numbers of the RAM, all hardware specs, monitor or ccase not needed but MOBO, RAM, GPU, CPU, PSU.
    Are any of these mixed kits? Are the kits on the QVL list?
    Has anyone loaded optimized defaults in the BIOS, everything default, if you need to change something related to drives to boot then please list it. Disconnect all USB devices except KB and mouse.

    People here like to help but so far whats posted is like calling a mechanic and telling them my car makes a funny sound, whats wrong.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    my system list

    CPU: I7 9700K
    MOBO: asus strix Z390-E
    GPU: GTX980 4go ddr5 pny
    PSU: NZXT 750 W
    RAM: Gskill trident Z 16Go (2x8) 3000 MHz


    MOBO is on default mode

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I have the same issue, short freeze, 2-4 sec, then back to normal, no crashing. No events in Windows logs or anything else. bios 602. i9 9900k, memory 3000 XMP, leaving everything at default doesn't fix it.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •