Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array ExcessiveGBH's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    76

    ASUS AI Suite 3 would not start. Won't reinstall.

    Booted computer today and had this window popup DipAwayMode.exe not found.
    ASUS AI Suite 3 would not start.
    So uninstalled ASUS AI Suite 3.
    Downloaded ASUS AI Suite 3 V3.01.10 .
    But clicking on AsusSetup.exe or Setup.exe, won't start the install.
    System specs
    Win 11 Pro 21H2
    Rampage VI Extreme
    BIOS 3701
    I9 10920 @5.0GHz all cores
    EK-KIT G360 (CPU only)
    Samsung 960 PRO M.2 NVMe 1TB
    Samsung 970 EVO M.2 PLUS NVMe 2TB
    ADATA XPG S40G RGB M.2 NVMe 4TB
    1 Samsung SSD 4TB EVO
    1 X Samsung SSD 860 EVO 4TB
    2 x 10TB drives
    1 x 2TB drive
    ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB @2070MHz
    32GB G Skill Trident Z 3466MHz 15-17-17-37
    Corsair 1200w psu
    Sound Denon AVC-A1
    LGC1 77

  2. #2
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Hey !

    Some people, including I, have this issue, and happened after the install of 14h june update KB5014699

    It is most probably due to .NET framework, has it was mentioned here:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...ighlight=suite

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array ExcessiveGBH's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Quote Originally Posted by rayyyy View Post
    Hey !

    Some people, including I, have this issue, and happened after the install of 14h june update KB5014699

    It is most probably due to .NET framework, has it was mentioned here:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...ighlight=suite
    Thanks, at least it's just not me...have sent a ticket to Asus support.
    System specs
    Win 11 Pro 21H2
    Rampage VI Extreme
    BIOS 3701
    I9 10920 @5.0GHz all cores
    EK-KIT G360 (CPU only)
    Samsung 960 PRO M.2 NVMe 1TB
    Samsung 970 EVO M.2 PLUS NVMe 2TB
    ADATA XPG S40G RGB M.2 NVMe 4TB
    1 Samsung SSD 4TB EVO
    1 X Samsung SSD 860 EVO 4TB
    2 x 10TB drives
    1 x 2TB drive
    ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB @2070MHz
    32GB G Skill Trident Z 3466MHz 15-17-17-37
    Corsair 1200w psu
    Sound Denon AVC-A1
    LGC1 77

  4. #4
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by ExcessiveGBH View Post
    Thanks, at least it's just not me...have sent a ticket to Asus support.
    No bro, you're not alone, we are all in the same boat
    Maybe I should do so, hoping support will be aware of this problem through the forum

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Same here, glad this was reported!

  6. #6
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by KaB_1 View Post
    Same here, glad this was reported!
    Yeah, an update is coming soon, as reported by ExcessiveGBH in this thread:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...-3-error/page2

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by rayyyy View Post
    Yeah, an update is coming soon, as reported by ExcessiveGBH in this thread:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...-3-error/page2
    Sweet!

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    1

    same issue and i tried everything you can imagine

    hello
    me too I am facing the same problem AI iii stopped working, I tried everything: even I removed the armory crate and reinstall, I removed the VGA driver and reinstalled it downgraded it and it didn't work, i checked for system error from bios, i updated windows, i even installed tune-up utilities to fix the broken registry .

    Asus please we need a solution ......it is not acceptable that this problem continue


    my system is the following:
    CPU AMD ryzen 9 3950 x
    VGA Radeon pro w5700
    96 GB ram
    windows 11 pro
    motherboard x570 E

  9. #9
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by hntech View Post
    hello
    me too I am facing the same problem AI iii stopped working, I tried everything: even I removed the armory crate and reinstall, I removed the VGA driver and reinstalled it downgraded it and it didn't work, i checked for system error from bios, i updated windows, i even installed tune-up utilities to fix the broken registry .

    Asus please we need a solution ......it is not acceptable that this problem continue


    my system is the following:
    CPU AMD ryzen 9 3950 x
    VGA Radeon pro w5700
    96 GB ram
    windows 11 pro
    motherboard x570 E
    A fix will arrive soon, assuming you have also Kaspersky, that is the main cause of the problem
    https://forum.kaspersky.com/topic/as...-25017/?page=5

  10. #10
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Problem is fixed, Ai Suite 3 reinstall done and working

    https://forum.kaspersky.com/topic/as...-25017/?page=6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •