Page 81 of 102 FirstFirst ... 31 71 79 80 81 82 83 91 ... LastLast
Results 801 to 810 of 1020
  1. #801
    ROG Guru: Green Belt Array restsugavan PC Specs
    restsugavan PC Specs
    MotherboardRAMPAGE VI EXTREME BIOS 3501 MOD
    ProcessorIntel Core i9 7980XE 2.60GHz
    Memory (part number)64GB GSKILL 3.2 GHz 16-16-18-36 2T
    Graphics Card #1ASUS ROG POSEIDON 1080Ti
    MonitorSAMSUNG ODESSEY G9 NEO 49 Firmware 1005.1
    Storage #1SAMSUNG 970 EVO PLUS 1TB x 3
    Storage #2WD 4TB External HDD
    CPU CoolerNZXT KRAKEN 62
    CaseCorsair Carbine 540
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Microsoft
    Mouse Microsoft
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Sony
    OS Windows 11 Insider Preview 22509.1011
    Network RouterD-LINK
    restsugavan's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    104
    Posts
    745

    Lightbulb NEW RAMPAGE VI EXTREME 3301 MODDED BIOS with 0200006B05 Microcode

    Click image for larger version. 

Name:	7980XEMCU6B05A1.jpg 
Views:	12 
Size:	307.9 KB 
ID:	87914

    NEW Intel 02006B05 Microcode DATE 2021-01-15 for all Skylake X SKUs

    Click image for larger version. 

Name:	7980XEMCU6B05A2.jpg 
Views:	5 
Size:	257.7 KB 
ID:	87915

    Within all lastest modules for our RAMPAGE VI EXTREME

    Click image for larger version. 

Name:	7980XEMCU6BO5A5.jpg 
Views:	2 
Size:	171.3 KB 
ID:	87916

    For all 79XX/99XX SKUs and Skylake W/SP/D SKUs.

    Click image for larger version. 

Name:	7980XEMCU6B05A3.jpg 
Views:	9 
Size:	425.4 KB 
ID:	87917

    Download Link below

    https://drive.google.com/file/d/1vfr...ew?usp=sharing

    Last edited by restsugavan; 02-22-2021 at 03:44 AM.
    Windows 11 22H2 Build 22509.1011 Core i9 7980XE 02006COA MCU 2021-06-16 R6E 3501 MODDED BIOS TPM 2.0 Enabled VROC 7.6.0.1023 + RST 18.31.1.5256 ME FW 11.12.90.1962 DV 2131.1.4.0 64GB DDR4 3200 XMP POSEIDON 1080i GTX NVIDIA Driver 510.31 WHQL 3TB SAMSUNG 970 EVO PLUS OMS Driver 18.36.4.1022 WHQL i219 V OROM 0.1.00 BA 0.1.16 12.19.1.37 WHQL AQC 107N FW 3.1.121 AQC 3.1.4.0 WHQL Realtek HD 6.0.9268.1 WHQL SAMSUNG ODYSSEY G9 49 NEO FW 1008.1 VESA HDR 2000 DP

  2. #802
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Smile

    Quote Originally Posted by Biozzz View Post
    ASUS Intel Core-X ROG Rampage VI EXTREME ENCORE X299 cold boot restart ISSUE

    Hello,

    I am using...

    128GB (16GBx8) Corsair Dominator Platinum RGB 32GB 4000 MHz DDR4 Dual Channel Memory Kit - CMT32GX4M2K4000C19

    non QVL I think

    More info...

    1. From cold boot LCD counts to "CPU 3B" and suddenly reboots into a 2nd successful boot sequence

    2. Started happening after 0401 bios

    3. Appears to be bad firmwares/flash since 0401, as flashing back to 0401 and earlier
    does not fix the problem.

    Regards,

    biozzz
    Support!!!

    Where's Shamino?
    I supply power to the system unit. I'm turning it on. Seconds 4-5 pass, the system unit is turned off and after 1 second it starts again on its own. If the system unit is not de-energized, the next start will be normal.
    I don't like it. By browsing through all versions of the bios remained on 0401, everything works perfectly on it without double starts.

    My system:
    Motherboard: ROG RAMPAGE VI EXTREME ENCORE
    Processor: Intel Core i9 - 10980XE BOX
    RAM: DDR4 3200MHz Corsair Vengeance RGB PRO (CMW16GX4M2C3200C14) 4 * 8Gb = 32Gb ver.4.31



    Sorry for my English

  3. #803
    ROG Guru: Yellow Belt Array Desertum_0's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    23
    Posts
    194

    Quote Originally Posted by dennys2009 View Post
    Support!!!

    Where's Shamino?
    I supply power to the system unit. I'm turning it on. Seconds 4-5 pass, the system unit is turned off and after 1 second it starts again on its own. If the system unit is not de-energized, the next start will be normal.
    I don't like it. By browsing through all versions of the bios remained on 0401, everything works perfectly on it without double starts.

    My system:
    Motherboard: ROG RAMPAGE VI EXTREME ENCORE
    Processor: Intel Core i9 - 10980XE BOX
    RAM: DDR4 3200MHz Corsair Vengeance RGB PRO (CMW16GX4M2C3200C14) 4 * 8Gb = 32Gb ver.4.31



    Sorry for my English
    Hi Dennys,

    First you need to relax before you try to do any troubleshooting, you need a calm mind for this things.

    I have read your post and I believe it's a problem with your RAM because your boad POST ok but that is not the way it should.

    I would suggest to flash this bios : https://drive.google.com/file/d/1kGP...E-P7nXYA0/view using the asus bios flasback and if the issue remains are you able to test it out with a different ram just in case?

    I think your RAM is part of the current QVL (Quality vender list) which means that ASUS has tested your ram modules and they are compatible.
    Work the issue from the bottom all the way to the top.
    PSU-RAM-CPU-BIOS

    Let us know how it goes.

    Good luck.

  4. #804
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Quote Originally Posted by Desertum_0 View Post
    Hi Dennys,

    First you need to relax before you try to do any troubleshooting, you need a calm mind for this things.

    I have read your post and I believe it's a problem with your RAM because your boad POST ok but that is not the way it should.

    I would suggest to flash this bios : https://drive.google.com/file/d/1kGP...E-P7nXYA0/view using the asus bios flasback and if the issue remains are you able to test it out with a different ram just in case?

    I think your RAM is part of the current QVL (Quality vender list) which means that ASUS has tested your ram modules and they are compatible.
    Work the issue from the bottom all the way to the top.
    PSU-RAM-CPU-BIOS

    Let us know how it goes.

    Good luck.
    Wait!
    1. My memory works perfectly on the R6EE with BIOS 0401 and does not work since version 0504 - 0901.
    2. My RAM stood in the board R6E in up to BIOS 3006 everything was fine (then switched to the board R6EE) But, somewhere on the forum they wrote that a double start of the system appeared from BIOS 3105.
    3. I tried to run the system with RAM:
    CMK8GX4M2A2666C16 ver.3.21
    CMK4GX4M1A2400C14 ver.3.21
    set only one bar, the default memory values. Same double start.
    4. Why when 1.35 V. memory voltage is set, DIMM AB shows 1.37 V., and DIMM CD shows 1.35 V. These parameters are the same on BIOS version 0901. This problem was also reported by users on this forum. The board R6EE also but the RAM people are different.
    5. I am not the first to write about this problem in this forum. The people tried various memory kits, including from the list of tested ASUS for the R6EE board. The problem of a double start does not go away.

    Let at least one board owner R6EE recall that his system starts without a double start after supplying power to the system unit and what RAM is worth it.

    I am 100% sure that the problem is not in RAM, but in the curve of BIOS.
    Last edited by dennys2009; 02-25-2021 at 04:20 AM.

  5. #805
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by dennys2009 View Post
    Wait!
    1. My memory works perfectly on the R6EE with BIOS 0401 and does not work since version 0504 - 0901.
    2. My RAM stood in the board R6E in up to BIOS 3006 everything was fine (then switched to the board R6EE) But, somewhere on the forum they wrote that a double start of the system appeared from BIOS 3105.
    3. I tried to run the system with RAM:
    CMK8GX4M2A2666C16 ver.3.21
    CMK4GX4M1A2400C14 ver.3.21
    set only one bar, the default memory values. Same double start.
    4. Why when 1.35 V. memory voltage is set, DIMM AB shows 1.37 V., and DIMM CD shows 1.35 V. These parameters are the same on BIOS version 0901. This problem was also reported by users on this forum. The board R6EE also but the RAM people are different.
    5. I am not the first to write about this problem in this forum. The people tried various memory kits, including from the list of tested ASUS for the R6EE board. The problem of a double start does not go away.

    Let at least one board owner R6EE recall that his system starts without a double start after supplying power to the system unit and what RAM is worth it.

    I am 100% sure that the problem is not in RAM, but in the curve of BIOS.
    The issue is with the BIOS, not sure why someone is bringing up RAM. The RAM has nothing to do with it.

  6. #806
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Quote Originally Posted by Desertum_0 View Post
    Hi Dennys,

    First you need to relax before you try to do any troubleshooting, you need a calm mind for this things.

    I have read your post and I believe it's a problem with your RAM because your boad POST ok but that is not the way it should.

    I would suggest to flash this bios : https://drive.google.com/file/d/1kGP...E-P7nXYA0/view using the asus bios flasback and if the issue remains are you able to test it out with a different ram just in case?

    I think your RAM is part of the current QVL (Quality vender list) which means that ASUS has tested your ram modules and they are compatible.
    Work the issue from the bottom all the way to the top.
    PSU-RAM-CPU-BIOS

    Let us know how it goes.

    Good luck.
    Installed your recommended BIOS 0901. I'm attaching a video report. The video begins when the computer is first started after the BIOS is installed.
    I'm cursing at the vertical. But the main moments of starting the computer are visible and the voltages of the memory channels are shown.https://radikal.ru/video/z8JatRP8zti
    Last edited by dennys2009; 02-25-2021 at 05:21 AM.

  7. #807
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Quote Originally Posted by dennys2009 View Post
    Installed your recommended BIOS 0901. I'm attaching a video report. The video begins when the computer is first started after the BIOS is installed.
    I'm cursing at the vertical. But the main moments of starting the computer are visible and the voltages of the memory channels are shown.https://radikal.ru/video/z8JatRP8zti
    Yea! My R6EE does the same double boot. Has done since I bought it. Used to on my Omega, until later BIOS sorted it out. Will have to wait I reckon.
    seems a common problem.

  8. #808
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Quote Originally Posted by Riicckk View Post
    Yea! My R6EE does the same double boot. Has done since I bought it. Used to on my Omega, until later BIOS sorted it out. Will have to wait I reckon.
    seems a common problem.
    So that these dummies fix BIOS, it is necessary to reach their brains. You see, they have one solution to this problem, the memory is bad. Asus offers the same technical support. Cormorants! I no longer have the strength to prove something. It is necessary to file a class action lawsuit against Asus for moral damage.

  9. #809
    ROG Guru: Yellow Belt Array Desertum_0's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    23
    Posts
    194

    Quote Originally Posted by dennys2009 View Post
    Installed your recommended BIOS 0901. I'm attaching a video report. The video begins when the computer is first started after the BIOS is installed.
    I'm cursing at the vertical. But the main moments of starting the computer are visible and the voltages of the memory channels are shown.https://radikal.ru/video/z8JatRP8zti
    There is a portrait and landscape mode for recording videos.
    As per the double boot, my Rampage encore has it too but only when i cycle off the whole system.

    I tried helping you but I am unable to decipher due to the language barrier what've tried to say.
    "I'm cursing at the vertical' No idea what is this.

    Hope you can fix your issue.

  10. #810
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Quote Originally Posted by Desertum_0 View Post
    There is a portrait and landscape mode for recording videos.
    As per the double boot, my Rampage encore has it too but only when i cycle off the whole system.

    I tried helping you but I am unable to decipher due to the language barrier what've tried to say.
    "I'm cursing at the vertical' No idea what is this.

    Hope you can fix your issue.
    "I'm cursing at the vertical' - this is what I meant "There is a portrait and landscape mode for recording videos."
    I have the same "As per the double boot, my Rampage encore has it too but only when i cycle off the whole system."
    This is called a cold start
    "Hope you can fix your issue." - How can this be fixed if the problem is in BIOS? BIOS must be corrected by programmers.
    Last edited by dennys2009; 02-26-2021 at 03:40 AM.

Page 81 of 102 FirstFirst ... 31 71 79 80 81 82 83 91 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •