Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array ladosk20 PC Specs
    ladosk20 PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS X HERO
    ProcessorIntel Core i7-8700K Hexa-Core 3.7GHz
    Memory (part number)G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX1080TI 11GB ROG STRIX
    MonitorAORUS AD27QD Gaming Monitor
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseNZXT Source 340 Razer Special Edition
    Power SupplyFSP Group - Hydro G 750W 80+ Gold
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    OS WIN 10
    ladosk20's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    USB 3.0 ports only gets 40MB/s speeds

    Hi!

    My mobo: ASUS ROG MAXIMUS X HERO

    My problem is that my USB 3.0 ports are not performing as they should. I only get 40MB/s barely on them. I am using a 3.0 cable yes and my device is also 3.0 compatible since its works on my laptop's 3.0 port.
    The front port also dont works as a 3.0.
    BOth of the 3.1 ports are working fine and im getting 150-160MB/s speeds on them.

    I am running the latest BIOS and Chipset and Win OS.
    I tried uninstalling and updating the USB host controllers but it also didnt help.

    Somebody experienced same problems?
    Last edited by ladosk20; 02-06-2019 at 06:24 PM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    46

    I do. Z370-E Gaming.

    Did you solved it?

  3. #3
    New ROGer Array ladosk20 PC Specs
    ladosk20 PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS X HERO
    ProcessorIntel Core i7-8700K Hexa-Core 3.7GHz
    Memory (part number)G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX1080TI 11GB ROG STRIX
    MonitorAORUS AD27QD Gaming Monitor
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseNZXT Source 340 Razer Special Edition
    Power SupplyFSP Group - Hydro G 750W 80+ Gold
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    OS WIN 10
    ladosk20's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Sadly i can't. I have sent an email to ASUS but they didnt reply yet

  4. #4
    New ROGer Array ladosk20 PC Specs
    ladosk20 PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS X HERO
    ProcessorIntel Core i7-8700K Hexa-Core 3.7GHz
    Memory (part number)G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX1080TI 11GB ROG STRIX
    MonitorAORUS AD27QD Gaming Monitor
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseNZXT Source 340 Razer Special Edition
    Power SupplyFSP Group - Hydro G 750W 80+ Gold
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    OS WIN 10
    ladosk20's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I sent an email to ASUS support and the provided me a chipset driver which actually fixed the issue. The USB 3.0 ports are now act as a 3.0!
    They said windwos update could overwrite some drives thats why it could have happened.

    This is the link to the driver. I dont know if it will work for you. I have a Maximus X hero mobo.

    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...209.1543429096

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •