Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Question X399 Rog Zenith PCIE Switch

    Hi,
    I‘ve often asked myself how the correct usage of the PCIE switch on the ROG Zenith looks like. It isn‘t exactly specified in the manual.
    Do you leave the PSU cables connected to the graphicscard, and just use the switch? Or do you unplug power first?
    I‘ve never used it because I‘m really scared to break anything.
    Thanks for any help!*

  2. #2
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,387

    Quote Originally Posted by TinyBug404 View Post
    Or do you unplug power first?
    Of course you do!

    Use the switches to isolate a GPU without having to physically remove it from the board but with power off....always power off making any adjustments.

    Personally I remove power from GPU too...i.e.disconnect cables to GPU that I'm isolating

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    Of course you do!

    Use the switches to isolate a GPU without having to physically remove it from the board but with power off....always power off making any adjustments.

    Personally I remove power from GPU too...i.e.disconnect cables to GPU that I'm isolating
    Hi, okay that was bad wording from me - of course you don‘t use the switch with a running system
    My question was just if I have to remove the power cable going to the graphicscard I want to deactivate with the switch, before turning the computer on again.*
    Thanks for your reply!*

  4. #4
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,387

    Quote Originally Posted by TinyBug404 View Post
    of course you don‘t use the switch with a running system
    *phew*...LOL...sorry...I try to give the benefit of the doubt but some of the things you see...

    I don't think you have to remove the cables...but I do

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •