Page 10 of 11 FirstFirst ... 8 9 10 11 LastLast
Results 91 to 100 of 106
  1. #91
    ROG Guru: Platinum Belt Array Rockford PC Specs
    Rockford PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX B450-I GAMING
    ProcessorRYZEN 2700X
    Memory (part number)CRUCIAL BALLISTIX TACTICAL 2X4GB
    Graphics Card #1ASUS GEFORCE GTX 970 DC2OC BLACK
    MonitorDELL U SERIES
    Storage #1KINGSTON A400 120GB SATA III
    Storage #2KINGSTON A400 480GB SATA III
    CPU CoolerRYZEN WRAITH PRISM
    CaseBENCH
    Power SupplyEVGA SUPERNOVA G2 650W
    Keyboard DUCKY TKL MEKA
    Mouse CORSAIR HARPOON
    Headset ASTRO A50 WIRELESS
    Accessory #1 WIFE
    Rockford's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    263
    Posts
    6,289

    Last edited by Rockford; 01-19-2020 at 12:55 PM.

  2. #92
    ROG Guru: Platinum Belt Array Rockford PC Specs
    Rockford PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX B450-I GAMING
    ProcessorRYZEN 2700X
    Memory (part number)CRUCIAL BALLISTIX TACTICAL 2X4GB
    Graphics Card #1ASUS GEFORCE GTX 970 DC2OC BLACK
    MonitorDELL U SERIES
    Storage #1KINGSTON A400 120GB SATA III
    Storage #2KINGSTON A400 480GB SATA III
    CPU CoolerRYZEN WRAITH PRISM
    CaseBENCH
    Power SupplyEVGA SUPERNOVA G2 650W
    Keyboard DUCKY TKL MEKA
    Mouse CORSAIR HARPOON
    Headset ASTRO A50 WIRELESS
    Accessory #1 WIFE
    Rockford's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    263
    Posts
    6,289


  3. #93
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Thankfully, I only have to reset about 3x times before I boot. I've tried changing options, manually setting RAM timing, etc., but no dice. Either it's a hardware issue or the software is just bad.

    My current plan to to wait for B550 boards to get released. Presumably they won't certify them if they can't even boot reliably, but you never know.

    At that point, I'll buy one from ANY OTHER MANUFACTURER THAN ASUS, and say goodbye to the worst customer service experience I've ever had. I'll never have to use Google Captha on this awful forum ASUS doesn't read either. Great solution!

    (Seriously, you have to enter a captcha every time you post? My god)

  4. #94
    ROG Guru: Platinum Belt Array Rockford PC Specs
    Rockford PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX B450-I GAMING
    ProcessorRYZEN 2700X
    Memory (part number)CRUCIAL BALLISTIX TACTICAL 2X4GB
    Graphics Card #1ASUS GEFORCE GTX 970 DC2OC BLACK
    MonitorDELL U SERIES
    Storage #1KINGSTON A400 120GB SATA III
    Storage #2KINGSTON A400 480GB SATA III
    CPU CoolerRYZEN WRAITH PRISM
    CaseBENCH
    Power SupplyEVGA SUPERNOVA G2 650W
    Keyboard DUCKY TKL MEKA
    Mouse CORSAIR HARPOON
    Headset ASTRO A50 WIRELESS
    Accessory #1 WIFE
    Rockford's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    263
    Posts
    6,289

    hello, no i believe the captcha is only in the beginning, it goes away later.. its the anti spam police

  5. #95
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    26
    Posts
    5

    I wish I knew about this issue before buying. Is this something that has been on all bios versions, or recently introduced issue? Are ASUS aware of the issue, any fixes in the works? Really annoying dealing with this issue.

    Forget about tweaking/overclocking anything also. 1 bad settings, you have to clear CMOS every dam time. Wish it would just fail POST and go to BIOS, like every other motherboard, but nope, black screen + clear CMOS every time.

  6. #96
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    This may or may not be related to your problem, I recently got a 3700x with the b450i motherboard.. In which the machine would have to have the entire power cycled with the PSU to boot back up with the xmp profiles.. This was completely fixed when I switched my FLK frequency from auto to half (1800mhz) of the xmp profile memory rated speed.. I have not had it hang at all since with boot ups.

  7. #97
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by SmashStompa1 View Post
    This may or may not be related to your problem, I recently got a 3700x with the b450i motherboard.. In which the machine would have to have the entire power cycled with the PSU to boot back up with the xmp profiles.. This was completely fixed when I switched my FLK frequency from auto to half (1800mhz) of the xmp profile memory rated speed.. I have not had it hang at all since with boot ups.
    Hi, please let us know if one day that settings just stop working out of nowhere like I experienced many times.

  8. #98
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by SmashStompa1 View Post
    This may or may not be related to your problem, I recently got a 3700x with the b450i motherboard.. In which the machine would have to have the entire power cycled with the PSU to boot back up with the xmp profiles.. This was completely fixed when I switched my FLK frequency from auto to half (1800mhz) of the xmp profile memory rated speed.. I have not had it hang at all since with boot ups.
    Testing this right now. Been stable a couple of days, but it's mostly random, so I'll report back later.

  9. #99
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by mjwise3 View Post
    This is the first release I've seen where PPT, TDC, and EDC are being reported in Ryzen Master. Otherwise, performance seems about the same for me with a Ryzen 5 3600.
    is it also possible to manually set values for ppt/tdc/edc in the bios as of this release?

  10. #100
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by asuss34 View Post
    Testing this right now. Been stable a couple of days, but it's mostly random, so I'll report back later.
    Yeah just for some reason I had to manually set the FLK clock in, or it would hang the entire time until I reset my PSU... One would think setting the XMP profile the auto would do it where it would be stable..
    That being said been tinkering around with the settings.. I seem to get the best performance with Performance enhancer 3 OC with -0.1 offset in voltage.. For some odd reason if I go level 4 even when I set voltage to auto I see better clocks but get WORSE performance in benchmarks.. I have noticed this to be a incredibly odd behavior with the Ryzen 2 compared to my experience with Intel.. With intel you overclocked and managed with voltage in which if it didn't work it would crash..
    Here I have to actually look at performance numbers because if the voltage isn't enough I just get worse performance.

Page 10 of 11 FirstFirst ... 8 9 10 11 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •