Page 9 of 13 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 ... LastLast
Results 81 to 90 of 121
  1. #81
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    26
    Posts
    5

    Apparently this is caused by a bug, where the bios defaults the ram voltage to 1.2v - can read here:

    https://www.overclock.net/forum/28067308-post3.html

    Looks like it's been around for a while. Wonder if ASUS will fix it.
    Last edited by yeet342; 01-16-2020 at 05:55 PM.

  2. #82
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    I tried setting SoC voltage to 1.2v and SoC LLC to level 3, and this problem is solved for now. It is booting no problem for three days. I will update if there's anything.

  3. #83
    Rockford
    Guest
    i made a thread about this motherboard and incompatible memory (video tutorial)
    how to set up memory speed (Ryzen 2000 series)
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...ble-memory-AM4

    you have some weird settings in that image you posted
    Last edited by Rockford; 01-26-2020 at 06:28 PM.

  4. #84
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Hi, I'd like to let everyone know that the problem is back now. I can't just boot my PC without trying turning it off and on and off and on again for about 20 times or so. When it successfully made it to BIOS, I pressed F5 to reset everything (Load Optimized Settings) and the issue is still there. Still stuck on white LED on most tries. When it finally made it to Windows after setting RAM speed to 3200MHz, I checked CPU-Z, and my RAM runs at 2133MHz

  5. #85
    Rockford
    Guest
    Last edited by Rockford; 01-19-2020 at 12:55 PM.

  6. #86
    Rockford
    Guest

  7. #87
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Thankfully, I only have to reset about 3x times before I boot. I've tried changing options, manually setting RAM timing, etc., but no dice. Either it's a hardware issue or the software is just bad.

    My current plan to to wait for B550 boards to get released. Presumably they won't certify them if they can't even boot reliably, but you never know.

    At that point, I'll buy one from ANY OTHER MANUFACTURER THAN ASUS, and say goodbye to the worst customer service experience I've ever had. I'll never have to use Google Captha on this awful forum ASUS doesn't read either. Great solution!

    (Seriously, you have to enter a captcha every time you post? My god)

  8. #88
    Rockford
    Guest
    hello, no i believe the captcha is only in the beginning, it goes away later.. its the anti spam police

  9. #89
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    26
    Posts
    5

    I wish I knew about this issue before buying. Is this something that has been on all bios versions, or recently introduced issue? Are ASUS aware of the issue, any fixes in the works? Really annoying dealing with this issue.

    Forget about tweaking/overclocking anything also. 1 bad settings, you have to clear CMOS every dam time. Wish it would just fail POST and go to BIOS, like every other motherboard, but nope, black screen + clear CMOS every time.

  10. #90
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    This may or may not be related to your problem, I recently got a 3700x with the b450i motherboard.. In which the machine would have to have the entire power cycled with the PSU to boot back up with the xmp profiles.. This was completely fixed when I switched my FLK frequency from auto to half (1800mhz) of the xmp profile memory rated speed.. I have not had it hang at all since with boot ups.

Page 9 of 13 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •