Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    HDMI cable after 4 monts already broken ???

    hello all.
    i bouht my centurion nov 8 2018 and is now 4 old, and already the left cup, one of the cables inside of the HDMI is broken when i turn my head left or right.
    i notesed that this week when i playing a game and sound came only from the righr cup. but some speakers are still working in the left cup and need to do a speaker test to know witch one it is.
    to be sure it's the cable i move the cable by hand close to the cub and sound came back again and after reliecing the cable, sound stops in the left cup.

    realy guys .??? after 4 monts already !!????.
    this can happen after a few years if quality is around 50 dollars or less but a headset above 300 you chould ecspect some bette quality but i gues i was wrong !!


    this is not the firt head set i had in my life in the last 59 years most of the time never had a cable problem because i am very carefull on those thing just bcause music is my life so without a headset i will never be !

    so my question is: the warrenty also involve the calbe ?

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    318
    Posts
    7,750

    Contact customer service and see if they will setup an RMA. Can't hurt to try.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Angry

    Quote Originally Posted by xeromist View Post
    Contact customer service and see if they will setup an RMA. Can't hurt to try.
    oke i am back again after returning it to to shop and they gave me a hole new one.. is't that great !!

    but now after using 1 month (and notes it from the start) that sometines when i turned my head to the right i heart a tick sound . and sound was disable and came back again if i turned my head straight again.
    ad first didden't give it a though because was not that often. bu one time i put the headset bside me on the table and had to lift up the cable and notes tha the unit want out... W T FXXXX ???? AGAIN BROKEN !?!?!?!? M F....XXX!!!
    sorry fo my word but that how i am PISTE OFF RIGHT NOW !!!!!!

    NOW i am gone return it and DEMAND my money back !!!!

    cables are realy JUNK / CHIT/ XXXX to me now and lost my confidence in tis JUNK of an HEADSET !!!!

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Shanester PC Specs
    Shanester PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS EXTREME / ROG RAMPAGE VI EXTREME OMEGA
    Processori9-9900K / i9-7900X
    Shanester's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    18
    Posts
    59

    I feel you brother. Throw it into a fire.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry ASUS rog centurion 7.1 headset. Fault, loose cable, no sound, broken

    I have this same issue. The left earcup does not work unless I angle the hdmi cable at a certain angle. It appears to be a loose cable. Unfortunately the small store I purchased from has gone bust during covid and I now can't take it back. I've taken the cup apart so that I can look inside and it's caused by movement when on the inside of the rubber joint, just as the cables are soldered to the board.
    I believe that it's a design fault and it's really disappointing, especially from a reputable seller like ASUS. I've been looking on Ebay for a replacement headset and I must say that I've seen two in the last week that have exactly the same fault!
    I'm going to try to get this one fixed as I can't deny that the sound quality is, in my opinion the best on the market but I'll never trust another ASUS product after this. Unfortunately, I'd not recommend the headset to friends either. It's too much to lose after a year or two of use.

    I'm going to continue this thread and recommend anyone I find to contribute. I'm in UK and I'm going to look at consumer rights, particularly as to whether or not this can be raised as a potential design fault. If you know anyone else with this issue then please get them to comment here.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •