Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus M13EG Bios 0707
    Processori9 11900K @ 5.2 1.50 VCore
    Memory (part number)GSkill F4-3600C16D-32GTRS
    Graphics Card #1Asus 3090 Strix OC/EKWB Quantum Vector Nickel/Plexi
    Sound CardCreative SB Z
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    57
    Posts
    2,296

    Booted this morning and had a BD memory code. Shutdown and went to bios 2. I had flashed bios 1 to 0504 and left 0218 on bios 2. I got the “Don’t shutdown to prevent system boot up failure.” It never did anything after that. Just frozen.*

    Cleared CMOS. Tried to flash 0218 to bios 2. Didn’t work. Same error. Flashed 0504 to bios 2 and I’m back in business. *Ideas? Along with the “loading VGA bios” issue, I’m still unstable.

  2. #12
    ROG Guru: Brown Belt Array LiveOrDie PC Specs
    LiveOrDie PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE VI EXTREME OMEGA
    ProcessorIntel Core i9 10980XE 4.6Ghz 1.12v WC
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-3000C14D 64GB
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 XC3 ULTRA EK WB/BP
    MonitorLG 4k 43inch
    Storage #1Samsung 960 Pro NVME 1TB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB x 3
    CPU CoolerEK-Velocity , EK-CoolStream PE 360, XSPC TX240 Ultrathin, EK X-RES 140 Revo D5 RGB PWM
    CaseCorsair Obsidian 500D SE ATX-E Modded
    Power SupplyCooler Master V 1300W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G900
    Headset Razer Tiamat 2.2 v2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterNetGear
    LiveOrDie's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    41
    Posts
    1,682

    Quote Originally Posted by Hopper64 View Post
    Booted this morning and had a BD memory code. Shutdown and went to bios 2. I had flashed bios 1 to 0504 and left 0218 on bios 2. I got the “Don’t shutdown to prevent system boot up failure.” It never did anything after that. Just frozen.*

    Cleared CMOS. Tried to flash 0218 to bios 2. Didn’t work. Same error. Flashed 0504 to bios 2 and I’m back in business. *Ideas? Along with the “loading VGA bios” issue, I’m still unstable.
    BD is from a weak IMC maybe you have your memory set to high for your CPU to handle, XMP is never guaranteed.

  3. #13
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus M13EG Bios 0707
    Processori9 11900K @ 5.2 1.50 VCore
    Memory (part number)GSkill F4-3600C16D-32GTRS
    Graphics Card #1Asus 3090 Strix OC/EKWB Quantum Vector Nickel/Plexi
    Sound CardCreative SB Z
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    57
    Posts
    2,296

    Didn’t have any issues with 0218.

  4. #14
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus M13EG Bios 0707
    Processori9 11900K @ 5.2 1.50 VCore
    Memory (part number)GSkill F4-3600C16D-32GTRS
    Graphics Card #1Asus 3090 Strix OC/EKWB Quantum Vector Nickel/Plexi
    Sound CardCreative SB Z
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    57
    Posts
    2,296

    I might add some Uncore voltage and test.*

  5. #15
    ROG Enthusiast Array Zbigniew PC Specs
    Zbigniew PC Specs
    Laptop (Model)Alienware 13 R2
    MotherboardAsus Rampage Encore bios 401
    ProcessorI9 7920X @4,7GHz Air
    Memory (part number)Trident Z f4-3200c14q-32gtzr
    Graphics Card #1Asus Strix Advanced 1070 Ti
    Sound CardCreative Labs Sound BlasterX AE-7
    MonitorAcer Predator XB321HK
    Storage #12x Samsung 970 PCI-EX
    Storage #2Plextor PX-512MB PCI-EX
    CPU CoolerProlimatech Genesis + 2x Corsair ML140RGB
    CaseThermaltake Level 20 ShowCase
    Power SupplySeasonic Prime Ultra 850W Titanium
    Keyboard Corsair K95 Platinium
    Mouse Corsair Dark Core
    Headset German Maestro 8.35 Mobile
    Mouse Pad FUNC XXL + Asus ROG Sheath
    Headset/Speakers Razer Mako (vintage)
    OS Windows 10 X64Pro
    Network Routerfiberway 120MB / sec (a sucked Huawei)
    Accessory #1 Rum Captain Morgan + Coca-cola wild cherry + ice
    Accessory #2 Knuckle with cabbage
    Accessory #3 Snickers Cake
    Zbigniew's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    21
    Posts
    31

    I also noticed that in OMEGA after 0504 Bios cannot be restored. 0504 -> 0218 Bios - permanently error code 70.
    You have a new bios for the next update.
    Last edited by Zbigniew; 02-17-2019 at 11:24 PM.
    Blessed are those who have not seen ... And now they see.

  6. #16
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    170
    Posts
    2,186

    Quote Originally Posted by Hopper64 View Post
    I might add some Uncore voltage and test.*
    BD can be due to uncore/cache or insufficient VCCSA.

  7. #17
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus M13EG Bios 0707
    Processori9 11900K @ 5.2 1.50 VCore
    Memory (part number)GSkill F4-3600C16D-32GTRS
    Graphics Card #1Asus 3090 Strix OC/EKWB Quantum Vector Nickel/Plexi
    Sound CardCreative SB Z
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    57
    Posts
    2,296

    Quote Originally Posted by Silent Scone@ASUS View Post
    BD can be due to uncore/cache or insufficient VCCSA.
    I had the same issue with my R6E. Added some Uncore voltage for stability per Shamino. I had that board with 0.370V Uncore. I was running memory at 3600. I just tried 0.200V with this board and it crashed. Decreased to 0.100V and testing in windows now with memtest.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •