Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array cekeu PC Specs
    cekeu PC Specs
    MotherboardROG RAMPAGE VI EXTREME
    ProcessorIntel® Core™ i9-7900X
    Memory (part number)Corsair CMT32GX4M4Z3200C16
    Graphics Card #1Zotac RTX 2080 Ti AMP Extreme Core
    MonitorASUS ROG SWIFT PG27UQ
    Storage #1SAMSUNG SSD 970 EVO NVMe M.2 1TB
    Storage #2BARRACUDA PRO (8TB) ST8000DM005
    CPU CoolerCORSAIR Hydro Series™ H150i PRO RGB 360mm
    CaseLian Li PC 011 WXC
    Power SupplySeasonic Prime Platinum SSR-1300PD
    Keyboard Corsair Gaming K70 RGB
    Mouse Corsair Scimitar Pro RGB
    Headset/Speakers Edifier Studio® R1800TIII
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    130

    Rog-rampage-vi-extreme bios 1603

    Do you know why the 1603 Bios was removed from the R6E support? It was there since November 2018. Long ago I installed it and I have no problems:
    https://www.asus.com/Motherboards/RO...HelpDesk_BIOS/

  2. #2
    ROG Member Array Lubna's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    they have not removed it

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Yep. Removed here too. Just shows 1503

  4. #4
    ROG Enthusiast Array TheSpearman PC Specs
    TheSpearman PC Specs
    MotherboardAsus X299 Deluxe
    ProcessorIntel 7900X
    Graphics Card #1Asus Gtx 1080 FE
    Graphics Card #2Asus Gtx 1080 FE
    Sound CardCreative X-Fi Titanium HD
    MonitorAsus PG279Q 27-Inch
    CPU CoolerAlphacool EisBaer 360
    CaseMountainMods Ascension

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    29

    It's gone about a week ago on other X299 boards as well, e.g. my own X299 Prime Deluxe.

    It's a bit worrying this was done with no explanation, I'd like to know if I'm now left running a dodgy BIOS.

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array Abaidor PC Specs
    Abaidor PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7940X
    Memory (part number)F4-3600C17Q-64GTZR | Trident Z RGB 64GB
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    Storage #1Samsung 960 Pro 512GB
    Storage #2WD 10TB Gold
    CPU CoolerEK Rampage VI Monoblock
    CaseC0smos 2 Modded
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Abaidor's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    259

    For me 1603 messed up Q-Fan....High Amp Fan Header especially was a mess so I went back to 1503 which still is worse with Q-Fan compared to 1301...Have not tested 1401 yet though.
    Asus Rampage VI Extreme | i9-7940X | 64GB Trident Z RGB 3600 | Asus Strix 1080Ti OC | Samsung 960 Pro 512GB | WD Gold 10TB | WD Red 4TB X 2 | PSU Corsair AX1500i | Custom Water Loop - RAD MO-RA3 420 Pro | EK Monoblock | Phanteks GPU Block | Heatkiller 200 Tube RES | EK Dual D5 Revo Pumps | 9 X Corsair ML 140 Pro Fans on RAD | | Bitspower Fittings Black Chrome | Cooler Master Cosmos 2 Modded Case | Silent WIngs 3 120mm Intake |

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array tistou77 PC Specs
    tistou77 PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processor7980XE @4.6Ghz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorDell U2417H
    Storage #1Intel M2 Optane 905P
    Storage #2Samsung 970 EVO Plus
    CPU CoolerWatercooling
    CaseLian Li A77F
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    Keyboard Logitech LIK
    Mouse Logitech MX revolution
    OS Windows 10 Pro x64
    tistou77's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    91
    Posts
    1,437

    There are other bug too
    The setting of TJMax in the bios is not applied under Windows (same temperatures of cores whatever the TJMax)
    Sorry for my english


    Case: Lian Li A77F
    MB: Rampage VI Extreme
    CPU: i9 7980XE
    RAM: G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    GPU: EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    PSU: Seasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    OS: Intel M2 Optane 905P
    DATA: Samsung 970 EVO Plus
    SOUND: Asus Xonar Phoebus

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array LiveOrDie PC Specs
    LiveOrDie PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE VI EXTREME OMEGA
    ProcessorIntel Core i9 7980XE Custom IHS @ 4.6Ghz 1.23v
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-3000C14D 64GB
    Graphics Card #1AORUS GeForce RTX™ 2080 Ti XTREME WATERFORCE WB 11G
    MonitorLG 4k 43inch
    Storage #1Samsung 960 Pro NVME 512gb
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB x 2
    CPU CoolerEK-Velocity , EK-CoolStream PE 360, XSPC TX240 Ultrathin, EK X-RES 140 Revo D5 RGB PWM
    CaseCorsair Obsidian 500D SE ATX-E Modded
    Power SupplyCooler Master Vanguard Series 1000W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G900
    Headset Razer Tiamat 2.2 v2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterNetGear
    LiveOrDie's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    41
    Posts
    1,680

    Quote Originally Posted by cekeu View Post
    Do you know why the 1603 Bios was removed from the R6E support? It was there since November 2018. Long ago I installed it and I have no problems:
    https://www.asus.com/Motherboards/RO...HelpDesk_BIOS/
    Yep was removed because of the TJMax bug also Asus is trying to cover that up by deleted peoples posts about it.

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    33
    Posts
    230

    Quote Originally Posted by tistou77 View Post
    There are other bug too
    The setting of TJMax in the bios is not applied under Windows (same temperatures of cores whatever the TJMax)
    On the R6A with 1602 it's weird as well. I only tried a few TjMax settings. 60C in BIOS corresponded with 124C in Windows by looking at the CPUID info. However, 75C, 95C, 100C, and 105C appeared to be applied correctly. I tested 75C with load as well and my 7900X throttled at that set temp.

  9. #9
    ROG Guru: Brown Belt Array tistou77 PC Specs
    tistou77 PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processor7980XE @4.6Ghz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorDell U2417H
    Storage #1Intel M2 Optane 905P
    Storage #2Samsung 970 EVO Plus
    CPU CoolerWatercooling
    CaseLian Li A77F
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    Keyboard Logitech LIK
    Mouse Logitech MX revolution
    OS Windows 10 Pro x64
    tistou77's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    91
    Posts
    1,437

    Quote Originally Posted by cx-ray View Post
    On the R6A with 1602 it's weird as well. I only tried a few TjMax settings. 60C in BIOS corresponded with 124C in Windows by looking at the CPUID info. However, 75C, 95C, 100C, and 105C appeared to be applied correctly. I tested 75C with load as well and my 7900X throttled at that set temp.
    With the last microcode (110° by defaukt for Skylake -X)
    105° in the bios indicates well 105° under Windows but the temperatures of the cores are the same ones as with the TJmax with 110°

    The bug is here
    Sorry for my english


    Case: Lian Li A77F
    MB: Rampage VI Extreme
    CPU: i9 7980XE
    RAM: G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    GPU: EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    PSU: Seasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    OS: Intel M2 Optane 905P
    DATA: Samsung 970 EVO Plus
    SOUND: Asus Xonar Phoebus

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    42

    What happens now for people with the 9900X CPU's. Do they have to go with the Omega.........

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •