Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array cekeu PC Specs
    cekeu PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme Encore
    ProcessorIntel Core i9-10920X
    MonitorASUS ROG SWIFT PG27UQ
    Keyboard ROG Strix Flare
    Mouse ROG Chakram Core

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    32
    Posts
    203

    Rog-rampage-vi-extreme bios 1603

    Do you know why the 1603 Bios was removed from the R6E support? It was there since November 2018. Long ago I installed it and I have no problems:
    https://www.asus.com/Motherboards/RO...HelpDesk_BIOS/

  2. #2
    ROG Member Array Lubna's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    they have not removed it

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Yep. Removed here too. Just shows 1503

  4. #4
    ROG Enthusiast Array TheSpearman PC Specs
    TheSpearman PC Specs
    MotherboardAsus X299 Deluxe
    ProcessorIntel 7900X
    Graphics Card #1Asus Gtx 1080 FE
    Graphics Card #2Asus Gtx 1080 FE
    Sound CardCreative X-Fi Titanium HD
    MonitorAsus PG279Q 27-Inch
    CPU CoolerAlphacool EisBaer 360
    CaseMountainMods Ascension

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    32

    It's gone about a week ago on other X299 boards as well, e.g. my own X299 Prime Deluxe.

    It's a bit worrying this was done with no explanation, I'd like to know if I'm now left running a dodgy BIOS.

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array Abaidor PC Specs
    Abaidor PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7940X
    Memory (part number)F4-3600C17Q-64GTZR | Trident Z RGB 64GB
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    Storage #1Samsung 960 Pro 512GB
    Storage #2WD 10TB Gold
    CPU CoolerEK Rampage VI Monoblock
    CaseC0smos 2 Modded
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Abaidor's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    260

    For me 1603 messed up Q-Fan....High Amp Fan Header especially was a mess so I went back to 1503 which still is worse with Q-Fan compared to 1301...Have not tested 1401 yet though.
    Asus Rampage VI Extreme | i9-7940X | 64GB Trident Z RGB 3600 | Asus Strix 1080Ti OC | Samsung 960 Pro 512GB | WD Gold 10TB | WD Red 4TB X 2 | PSU Corsair AX1500i | Custom Water Loop - RAD MO-RA3 420 Pro | EK Monoblock | Phanteks GPU Block | Heatkiller 200 Tube RES | EK Dual D5 Revo Pumps | 9 X Corsair ML 140 Pro Fans on RAD | | Bitspower Fittings Black Chrome | Cooler Master Cosmos 2 Modded Case | Silent WIngs 3 120mm Intake |

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array tistou77 PC Specs
    tistou77 PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme Encore
    Processor10980XE @4.6Ghz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorDell U2417H
    Storage #1Intel Optane 905P PCIe
    Storage #2Samsung 970 EVO Plus
    CPU CoolerWatercooling
    CaseLian Li A77F
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    Keyboard Logitech LIK
    Mouse Logitech MX revolution
    OS Windows 10 Pro x64
    tistou77's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    109
    Posts
    1,640

    There are other bug too
    The setting of TJMax in the bios is not applied under Windows (same temperatures of cores whatever the TJMax)
    Sorry for my english


    Case: Lian Li A77F
    MB: Rampage VI Extreme Encore
    CPU: i9 10980XE
    RAM: G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    GPU: EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    PSU: Seasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    OS: Intel Optane 905P PCIe
    DATA: Samsung 970 EVO Plus
    SOUND: Asus Xonar Phoebus

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array LiveOrDie PC Specs
    LiveOrDie PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE VI EXTREME OMEGA
    ProcessorIntel Core i9 10980XE 4.6Ghz 1.12v WC
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-3000C14D 64GB
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 XC3 ULTRA EK WB/BP
    MonitorLG 4k 43inch
    Storage #1Samsung 960 Pro NVME 1TB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB x 3
    CPU CoolerEK-Velocity , EK-CoolStream PE 360, XSPC TX240 Ultrathin, EK X-RES 140 Revo D5 RGB PWM
    CaseCorsair Obsidian 500D SE ATX-E Modded
    Power SupplyCooler Master V 1300W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G900
    Headset Razer Tiamat 2.2 v2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterNetGear
    LiveOrDie's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    41
    Posts
    1,682

    Quote Originally Posted by cekeu View Post
    Do you know why the 1603 Bios was removed from the R6E support? It was there since November 2018. Long ago I installed it and I have no problems:
    https://www.asus.com/Motherboards/RO...HelpDesk_BIOS/
    Yep was removed because of the TJMax bug also Asus is trying to cover that up by deleted peoples posts about it.

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    33
    Posts
    232

    Quote Originally Posted by tistou77 View Post
    There are other bug too
    The setting of TJMax in the bios is not applied under Windows (same temperatures of cores whatever the TJMax)
    On the R6A with 1602 it's weird as well. I only tried a few TjMax settings. 60C in BIOS corresponded with 124C in Windows by looking at the CPUID info. However, 75C, 95C, 100C, and 105C appeared to be applied correctly. I tested 75C with load as well and my 7900X throttled at that set temp.

  9. #9
    ROG Guru: Brown Belt Array tistou77 PC Specs
    tistou77 PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme Encore
    Processor10980XE @4.6Ghz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorDell U2417H
    Storage #1Intel Optane 905P PCIe
    Storage #2Samsung 970 EVO Plus
    CPU CoolerWatercooling
    CaseLian Li A77F
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    Keyboard Logitech LIK
    Mouse Logitech MX revolution
    OS Windows 10 Pro x64
    tistou77's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    109
    Posts
    1,640

    Quote Originally Posted by cx-ray View Post
    On the R6A with 1602 it's weird as well. I only tried a few TjMax settings. 60C in BIOS corresponded with 124C in Windows by looking at the CPUID info. However, 75C, 95C, 100C, and 105C appeared to be applied correctly. I tested 75C with load as well and my 7900X throttled at that set temp.
    With the last microcode (110° by defaukt for Skylake -X)
    105° in the bios indicates well 105° under Windows but the temperatures of the cores are the same ones as with the TJmax with 110°

    The bug is here
    Sorry for my english


    Case: Lian Li A77F
    MB: Rampage VI Extreme Encore
    CPU: i9 10980XE
    RAM: G.Skill Trident Z RGB Royal 4x8Gb @4000 C16
    GPU: EVGA RTX 2080ti XC Ultra
    PSU: Seasonic Prime Ultra Titanium 1000W
    OS: Intel Optane 905P PCIe
    DATA: Samsung 970 EVO Plus
    SOUND: Asus Xonar Phoebus

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    48

    What happens now for people with the 9900X CPU's. Do they have to go with the Omega.........

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •