Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    254

    Question about UEFI voltages - prediction

    Hello according to screen from internet:





    Also my mobo is Asus Prime Z390-A. Have question about NonAVX and AVX req for........MHZ .

    One time i saw 1.260v ,second time 1.310v. Can somebody explain me why it changed? Its under prediction.

  2. #2
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    There's a guide embedded in the UEFI that explains this stuff. Look at the tabs across the top of the screen. Press F11 to load it up. If you can't, the TLDR is the cooler score.
    Last edited by Raja@ASUS; 02-26-2019 at 06:24 PM.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    254

    So prediction is random and its applied or it just a suggestion ( not applied ) ?

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    46
    Posts
    61

    Isn't prediction what will be set if everything is set to auto voltages and settings? (may be based on default CPU VID as well as some thermal velocity boost stuff)?

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    254

    So prrediction is that if voltages will be on auto or still not?

  6. #6
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by lpiotrowski211 View Post
    So prediction is random and its applied or it just a suggestion ( not applied ) ?
    Have you read the guide?

    You can can choose whether it applied or not, and it’s not random.

  7. #7
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    74
    Posts
    659

    Quote Originally Posted by lpiotrowski211 View Post
    Hello according to screen from internet:





    Also my mobo is Asus Prime Z390-A. Have question about NonAVX and AVX req for........MHZ .

    One time i saw 1.260v ,second time 1.310v. Can somebody explain me why it changed? Its under prediction.
    Have question about NonAVX and AVX req for........MHZ
    it depends on cpu used and cooler score.
    and also xxxmhz of cos

    without changing the cpu:

    Non-A V req for xxxmhz 1.26 @ 125 cooler pts may change to Non-A V req for xxxmhz 1.24 @ 165 cooler for example
    higher cooler lower v

  8. #8
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    74
    Posts
    659

    Quote Originally Posted by lpiotrowski211 View Post
    So prediction is random and its applied or it just a suggestion ( not applied ) ?
    prediction is a suggestion which will get applied IF & ONLY IF ratios are customized to a user value, ie not equals auto.

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    254

    AVX V req for 5000mhz one time i saw lower voltage ( like 1.23v something like this ) and on next day i saw 1.33v . So its changed itself or i just changed something and i forgot?

    I ask because i want to know, if that voltage ( under Prediction ) for NonAVX and AVX req, can be changed it self or i maybe i just i am wrong and not remember correct? And values was the same always,but i am not remember correctly .

    Last question. And that voltage will be implemented on auto or its just a suggestion?

    Thx
    Last edited by lpiotrowski211; 02-27-2019 at 10:02 AM.

  10. #10
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by lpiotrowski211 View Post
    AVX V req for 5000mhz one time i saw lower voltage ( like 1.23v something like this ) and on next day i saw 1.33v . So its changed itself or i just changed something and i forgot?

    I ask because i want to know, if that voltage ( under Prediction ) for NonAVX and AVX req, can be changed it self or i maybe i just i am wrong and not remember correct? And values was the same always,but i am not remember correctly .

    Last question. And that voltage will be implemented on auto or its just a suggestion?

    Thx

    Have you read the guide? If not, please do so. All of your questions are answered in there.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •