Results 1 to 9 of 9

Threaded View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Turbo Boost 3.0 Causing Stuttering, freezing, and crashes

    Every 6 hours or so, YouTube videos and VLC audio stutters. I get like 50ms of play, and then like 900ms of silence, so it sounds like "DIT DIT DIT DIT DIT DIT". Sometimes I can close out of a bunch of programs and it goes away, sometimes I need to restart my computer.

    I've swapped out my video card as that was my first suspect, to no avail. I've also updated my BIOS to the latest version. I also suspected something with interrupts, but those checked out in resource monitor. Voltages in HWMonitor were stable.

    It's hard to reproduce, but I was able to get it to go away by disabling turbo boost in the BIOS. Of course, this crippled my 7960X since I'm not overclocked (I need to repaste my CPU/Cooler).

    A couple of occasions my computer has simply frozen, or I get other random behavior, like office applications failing to start (and hanging at the splash screen). These are less frequent, but I suspect they're related.

    Any thoughts? Do I have a bad MB/CPU, or am I missing something? I just uninstalled the Turbo Boost 3.0 drivers, but it'll be a few days before I know if that changed anything... are those drivers even needed?

    Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •