Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    G752VS Battery 0% today

    Hi

    I was using a laptop yesterday with a battery at 100%. In the morning I notice that my laptop battery is 0 and it will not chare at all. When I turn off psu will not turn on at all.

    In an attachment, you can find a battery report from windows 10.
    Archivos Adjuntos

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    55
    Posts
    500

    Using voltmeter check output of your charging brick (about 15V).

    Plug-in the charging brick to the laptop then plug charging brick to the wall outlet. Does the indicator light on the charging brick come on when power is applied?

    Now, plug the charging brick to the wall outlet, do not plug into the laptop. Does the charging brick indicator light come on now? If the charging brick indicator light comes on now, then more than likely the charging circuit on the motherboard is bad.

    Also check the condition of the DC jack on the side of the laptop (internal pin and socket condition). This can cause problems (short circuit).

    Your battery could also be removed from the laptop and output checked as well but it sounds like it is only discharged.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    New PSU

    I got a new power supply, and still the same. Is there some fuse in the laptop, as I think it happens when my socket was loose and sometimes during the day was reconnecting a few times in a short time. (a few seconds )

  4. #4
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    55
    Posts
    500

    The fuse (circuit breaker) is in the charging brick.

    Follow the instructions I wrote in earlier post:

    Plug-in the charging brick to the laptop then plug charging brick to the wall outlet. Does the indicator light on the charging brick come on when power is applied?

    Now, plug the charging brick to the wall outlet, do not plug into the laptop. Does the charging brick indicator light come on now? If the charging brick indicator light comes on now, then more than likely the charging circuit on the motherboard is bad.

    Please provide your results.
    G752VSK, G75VW-3D, G51J, G1S
    Homebuilt Windows Server

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    - Charger connected to socket only - green solid light on the power brick
    - charger connected to a socket and laptop (turned off) - solid green on power brick, solid orange on laptop
    - charger connected to a socket and laptop (turned on), on boot - solid green on power brick, solid orange on laptop
    - charger connected to a socket and laptop (turned on) , after few minutes in windows - solid green on power brick, blinking orange on laptop

  6. #6
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    55
    Posts
    500

    Quote Originally Posted by elfis View Post
    - Charger connected to socket only - green solid light on the power brick
    - charger connected to a socket and laptop (turned off) - solid green on power brick, solid orange on laptop
    - charger connected to a socket and laptop (turned on), on boot - solid green on power brick, solid orange on laptop
    - charger connected to a socket and laptop (turned on) , after few minutes in windows - solid green on power brick, blinking orange on laptop

    That's a bad battery or an open circuit in the laptop motherboard charging circuit. Since it is rare that the charging circuit develops an open, I'm leaning towards a bad battery.

    Good Luck
    Last edited by jdfrench3; 04-22-2019 at 11:51 AM. Reason: Added info
    G752VSK, G75VW-3D, G51J, G1S
    Homebuilt Windows Server

  7. #7
    ROG Guru: White Belt Array silverjoel07 PC Specs
    silverjoel07 PC Specs
    Laptop (Model)ASUS ROG G751JT
    MotherboardG751J
    ProcessorI7 HQ4710 HASWEL
    Memory (part number)16 GB DDR3 1600MHZ
    Graphics Card #1NVIDIA GTX 970M 3GB

    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    9
    Posts
    76

    I got the same problem with mine.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by jdfrench3 View Post
    That's a bad battery or an open circuit in the laptop motherboard charging circuit. Since it is rare that the charging circuit develops an open, I'm leaning towards a bad battery.

    Good Luck
    What could be the reason?
    You saw the "battery log" from the first post, it was perfectly fine.
    Anyway, thank you for your help, now time to search for some youtube video on how to replace this battery .

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    6
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by elfis View Post
    What could be the reason?
    You saw the "battery log" from the first post, it was perfectly fine.
    Anyway, thank you for your help, now time to search for some youtube video on how to replace this battery .
    same thing happened with mine. the battery died and its internal - i havent bought a new one yet = im just running on AC power

    the reason is because i have a quick charge USB outlet - it drained the battery to 0% one night and triggered a killswitch in the battery. the battery is now dead.thankfully the morons at ASUS have made it EXTRA hard to replace batterys on my model so im going to order a kit and buy a battery off amazon and watch some vids and get it done for $100 instead of the $700 they charge as an FU to them

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •