Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 61
  1. #1
    ROG Member Array letrasenumeros PC Specs
    letrasenumeros PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (UEFI 1801)
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair CMD16GX4M2B3466C16
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GeForce GTX 1070
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung 970 PRO 512 GB
    Storage #2Seagate Barracuda 7200.14 3TB
    CPU CoolerCorsair Hydro H100i PRO
    CaseCorsair Graphite 600T
    Power SupplyCorsair HX750i
    Keyboard Razer Cyclosa
    Mouse Razer DeathAdder Elite
    Headset/Speakers Logitech X-540 5.1
    OS Windows 10 Home x64
    Accessory #1 Samsung SH-S183L DVDW

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    11
    Posts
    16

    Sound - New device connected

    Since I updated the BIOS (1801) and reinstalled Windows 10, I am having issues with the Sound Drivers (version 6018339_20180214R). About every hour or two, Windows freezes for about two seconds and I get the SupremeFX box (attached) notifying that there is a new device (speaker) connected.

    I did the following already:
    - Clean the speakers connectors;
    - Utilize other speakers;
    - Uninstall the sofware driver;
    - Reinstall the software driver.

    Thanks in advance.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos SupremeFX.png  


  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,429

    yea. have also these problem. and I almost RMA the board untill I find out that is a windows mix with drivers. 5 weeks now with these issues. test on 1803 and 19h1(insider) and are ok. at least does not crash. I send report to already but until yesterday morning still crashing. I am sorry is a windows thing. Why me and many and no others, still finding out the why. Sorry if get notes not saying these but is not the first. I have 3 more computers here with the same issue thatt are coming and i need to help since we have a event starting today and we need these apps working or uninstalling all the drivers in order to play something.
    Learn, Play Enjoy!

  3. #3
    ROG Member Array letrasenumeros PC Specs
    letrasenumeros PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero (UEFI 1801)
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair CMD16GX4M2B3466C16
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GeForce GTX 1070
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung 970 PRO 512 GB
    Storage #2Seagate Barracuda 7200.14 3TB
    CPU CoolerCorsair Hydro H100i PRO
    CaseCorsair Graphite 600T
    Power SupplyCorsair HX750i
    Keyboard Razer Cyclosa
    Mouse Razer DeathAdder Elite
    Headset/Speakers Logitech X-540 5.1
    OS Windows 10 Home x64
    Accessory #1 Samsung SH-S183L DVDW

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    11
    Posts
    16

    Tried these Audio Drivers versions, but the problem persists:

    Version 6.0.1.8507
    Version 6.0.1.8339
    Version 6.0.1.8273

  4. #4
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,394

    I Have Same Issue , Posted In Another Thread
    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?109529

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    If I was having these issues, I would say they point to the front panel audio hardware or wiring on your case. I would contact the case manufacturer or and see if they have a replacement or if its new a warranty repair/replace request from the retailer or manufacturer.

    Disconnect the front panel audio connector from your motherboard. If the jack detection issue go away then it supports the issue. If they remain it points to a motherboard.

    You may be able to work around this by disabling jack detection in the Realtek audio control panel. Although it would just mask the issue and limit the functionallity.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by mrunderwonder View Post
    If I was having these issues, I would say they point to the front panel audio hardware or wiring on your case. I would contact the case manufacturer or and see if they have a replacement or if its new a warranty repair/replace request from the retailer or manufacturer.

    Disconnect the front panel audio connector from your motherboard. If the jack detection issue go away then it supports the issue. If they remain it points to a motherboard.

    You may be able to work around this by disabling jack detection in the Realtek audio control panel. Although it would just mask the issue and limit the functionallity.
    I also have this problem and it happens even when I disable jack detection and disable the popup in the Realtek Audio Console. The popup still happens and the computer freezes for about 10 seconds. So even if it was a problem with the case jacks, shouldn't disabling those options still prevent the popup?

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,429

    It appears that a update was send today. Please tcheck post

    A. For UAD
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...altek-HD-Audio

    B. For HDA

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...HD-Audio-(HDA)


    I send for help since I am on insider. in order to open the update of the console and SS3. for me still a odd issue that i have to use the insider program in order to make it work. I am Seam that there are issues with realtek and creative drivers thanks to a audio bug from manufactures or windows is pushing by force. After 3 days of testing there is no issue what so ever in the insider. but as soon I change back to the normal 1803 last updates even the new ones, audio crash, the driver do not load on boot, or sometimes BSOD. Sometimes on reset the driver start working again. etc. But none of these happens now. So far 6.0.1.8648 is working perfect with all funtions even on USB headphones, but none on the normal public windows. No main drivers has change. is odd
    Learn, Play Enjoy!

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Even with the front jacks disconnected from the motherboard, it still happens. Also The audio console will crash sometimes. I think this is definitely some problem with the drivers.

  9. #9
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,394

    Its A Driver Or A W10 Issue , I Took My PC To Have It Checked At An Asus Service Centre Near Where I Live , They Say Driver Or W10 Issue , All Hardware Is Fine , All 5 Of Us Cannot Possibly Have The Same Hardware Issue At The Same Time , I Have Reported Issue To Microsoft Support , No Reply
    Last edited by toronto699; 03-15-2019 at 10:17 PM.

  10. #10
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,429

    Quote Originally Posted by toronto699 View Post
    Its A Driver Or A W10 Issue , I Took My PC To Have It Checked At An Asus Service Centre Near Where I Live , They Say Driver Or W10 Issue , All Hardware Is Fine , All 5 Of Us Cannot Possibly Have The Same Hardware Issue At The Same Time , I Have Reported Issue To Microsoft Support , No Reply
    Issues with sound is a Windows OS 1809 problem. Not the board. Does not manner if updates get push so we can have fix IF windows does not get fix. It these the driver and DOES NOT WORK. But is working on 19h1. so is a windows issue.

    BUT people will not care they with that. the sound will not work if the driver can not talk to the board in windows. ASUS has to address these like now. since user will buy a board install crate, install main drivers and is BSOD crash after crash after crash. WE take the moment and help and use drivers only in order to make it work or like my case, i have to use my insider account so i can use my 450 usd CodeXi. case driver only also crash. I will test the driver Monday since i got the store access Monday and install. band report, since is better to have a test bench on future windows version and still use my expensive computer. Today i install 2 more insiders builds so user can use their board. Now people belive me more and see that we can save ASUS and avoid RMA. 2 stores are aware of the issue since 1 day 10 board was getting RMA cause sound issues. And is not only realtek also sound blaster when are integrated on board
    Learn, Play Enjoy!

Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •