Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Rampage IV black edition boot problems

    Hi there,

    well i guess i *have this issue with my Rog Rampage IV Black Edition. Most of the Time when i boot my computer, it got stuck after the UEFI / BIOS screen.. => stays black. To prevent this and start win10 i have to randomly press my keyboard and my mouse. doesnt make any sence to me why this solution works, but it’s anoying.*

    Did anyone encounter this problem aswell?

    What i’ve tried so far is making a clean install of win10 / unplug all usb connections (mouse and keyboard, but that ends in an message of no keyboard mouse detected) => except the water cooling system, it’s unique setup *from outside the main pc case. *

    bios is up to date*

    thanks for your time dan*

  2. #2
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,801

    Sounds potentially like an issue with improper xHCI compliance. Can you confirm which mouse / keyboard?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    it’s an apple standard keyboard, and a standard cheap mouse usb 2.0

  4. #4
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,801

    For sake of testing, disable xHCI handoff in the UEFI and see if the same issue occurs.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •