Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Angry Prime z370-a Realtek driver issue

    Evening,

    I have this motherboard running Windows 10 x64 (latest updates). I am using the Realtek onboard HD sound adapter with a rear and front panel connection to my case. Things have been working fine until recently when I updated to the latest driver and this (see attached photo) screen started popping up every so often (15 mins?). The screen will flash and sound cut out just before this pops up. Then, back to normal. How do I stop this?

    I have a set of desktop speakers plugged into the green port on the back of the motherboard, by the way. I am not unplugging them.

    Click image for larger version. 

Name:	asusrealtek.JPG 
Views:	0 
Size:	56.0 KB 
ID:	79330

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Just wanted to bump this as it is still an issue. Just hoping someone else has experienced this. I have tried everything. Drivers, firmware, latest BIOS, etc. It is as if randomly the sound cuts out and this prompt pops up. It's as if the driver uninstalls then reinstalls immediately.

    I will try to look at event manager for the next instance to see if there is any correlation with events.

  3. #3
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    73
    Posts
    2,357

    Please Read These 2 threads , I have same issue Pop Up Device Connected" No Fix Yet I Am At The Point Of Buying Another Brand PC
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...vice-connected

    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?109529

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Thanks. With updated drivers, here is what I get now. It almost appears as if the driver unloads.

    You can see the pop up that happens here:

    Click image for larger version. 

Name:	Intel error.JPG 
Views:	0 
Size:	46.1 KB 
ID:	80620


    Once I click through the prompt, it reverts back to normal as shown here:

    Click image for larger version. 

Name:	Intel error 2.JPG 
Views:	0 
Size:	59.1 KB 
ID:	80621


    Finally, here is the driver details:

    Click image for larger version. 

Name:	Realtek error 3.JPG 
Views:	0 
Size:	18.4 KB 
ID:	80622

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    One consistent thing I have read is that Windows feature release 1809 wrecked havoc on audio devices. I do have that version installed. 1903 was just released so I am attempting to install that update and see if the issue is resolved. Will update this thread for others that may have this issue.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    I have the same board with no audio issues with windows 10 but I don't load the realtek drivers. I use the built in windows 10 drivers. Try removing the Realtek drivers and let windows find the built in ones.

  7. #7
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    73
    Posts
    2,357

    cmos The Windows Driver Has The Same Issue Device Connected POP UP ,

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Then you have a hardware issue.

  9. #9
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    73
    Posts
    2,357

    No Its Not A Hardware Issue , I Brought My Machine To An Asus Service Centre , They Say Not Hardware Issue , Read The Other Two Threads , Asus Service Center Said W 10 issue , Microsoft Support Said W10 issue
    Last edited by toronto699; 06-08-2019 at 03:23 AM.

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    1903 did not fix the issue for me.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •