Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Enthusiast Array MaLLoc PC Specs
    MaLLoc PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XI Formula
    ProcessorIntel I9-9900k
    Memory (part number)DDR4-3200 TridentZ 32GB (16gbx2) CL 15-15-15-35
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX RX580 T8G
    MonitorBenQ ZOWIE XL2730 27" eSports Gaming Monitor
    Storage #1Samsung 970 PRO 512GB - M.2 2280 SSD (OS Drive)
    Storage #2Samsung 970 PRO 1TB - M.2 2280 SSD (Game Drive)
    CPU CoolerNZXT Kraken X72 360mm - RGB CPU Liquid Cooler
    CaseLIAN LI ALPHA ALPHA 550X
    Power SupplySeasonic Platinum SS-1000WXP PSU
    Keyboard Logitech G910 Keyboard Spectrum
    Mouse Logitech G502 Hero Mouse
    Headset Logitech G933 Artemis 7.1 Surround Sound Wireless Headset
    Mouse Pad Corsair Gaming MM200 Mouse Mat
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U

    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Pci-e running at x8 instead of x16

    while going over settings I noticed the GPU seems to have started running at "native x8 link speed." It used to always run PCI-E 3.0 @ x16, but now BIOS, GPU-Z shows that it is running PCI-E 3.0 @ x8. and telling me that the cards can run at X16 but are running at X8 , Clearing CMOS, reseating vid card didn't help and I tried another video card too. PC is only a 2 month old and I had all kinds of video card problems already. and now I can't get this to change back to X16.
    the GPU is in the top PCIe x16/x8_1. There's nothing in PCIe_x8_2

    Thermaltake riser cable was being used for Verticle mounting and was running at X16 just fine when i set the computer up, however, I changed The card back just to test - the card is now mounted straight into top PCI-E x16 slot with 1x8pin cables coming out of it now with no difference in the result, still stuck at X8
    Last edited by MaLLoc; 04-12-2019 at 01:56 AM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array MaLLoc PC Specs
    MaLLoc PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XI Formula
    ProcessorIntel I9-9900k
    Memory (part number)DDR4-3200 TridentZ 32GB (16gbx2) CL 15-15-15-35
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX RX580 T8G
    MonitorBenQ ZOWIE XL2730 27" eSports Gaming Monitor
    Storage #1Samsung 970 PRO 512GB - M.2 2280 SSD (OS Drive)
    Storage #2Samsung 970 PRO 1TB - M.2 2280 SSD (Game Drive)
    CPU CoolerNZXT Kraken X72 360mm - RGB CPU Liquid Cooler
    CaseLIAN LI ALPHA ALPHA 550X
    Power SupplySeasonic Platinum SS-1000WXP PSU
    Keyboard Logitech G910 Keyboard Spectrum
    Mouse Logitech G502 Hero Mouse
    Headset Logitech G933 Artemis 7.1 Surround Sound Wireless Headset
    Mouse Pad Corsair Gaming MM200 Mouse Mat
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U

    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    30

    NM finally figured it out , when i enabled the Hyper M.2 in BIOS it was cutting the X16 to X8 on the pcie slot

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •