Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    ROG Junior Member Array EviLFazZ PC Specs
    EviLFazZ PC Specs
    MotherboardROG Zenith Extreme X399
    ProcessorAMD Ryzen 1950X
    Memory (part number)G.Skill DDR4 4x 8GB 3600MHz
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080Yi Ti FTW3 Ultra
    Sound CardAsus Xonar HD1.3 with daughter board
    MonitorLG 31MU97Z-B
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Samsung 840 PRO 256GB
    CPU CoolerCorsair AiO H110i v2
    CaseCoolmaster Cosmos (original)
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Corsair K95 RGB (Edition 3)
    Mouse Logitech MX Ergo Trackball (Plus Edition)
    Headset AKG K812 Pro and Sennheiser HD 380 Pro
    Mouse Pad The table, one of our cats, my lap, the floor, my sexy other, etc
    Headset/Speakers Mission; Floor-standers, Bookshelves, Dipoles and Centres, and two REL Subwoofers
    OS Windows, Ubuntu and Steam OS
    Network RouterTP-Link AC5400
    Accessory #1 HTC Vive Pro with Leap Motion
    Accessory #2 8x Steam Controllers
    Accessory #3 Logitech Brio WebCamera

    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Question Making use (again) of the onboard U.2 / Mini SAS 🤓

    I have been using this motherboard (Zenith Extreme) since it's early days and updating the BiOS to official builds whenever an update was release, currently using 1701 (February 2019).

    Click image for larger version. 

Name:	ASUS-ROG-STRIX-X399-E_3.png 
Views:	0 
Size:	477.4 KB 
ID:	80023

    However, for the past few months (possibly more), I have not been able to use the U.2 port regardless of PCiE speeds I set in the BiOS. I was previously able to fully use 4x SSD's attached via a Mini SAS SFF-8643 cable. However, like I said, this no longer works since updating a while ago and I'm wondering why?

    Have the port been disabled in more recent BiOS builds? Do I need to change something in the BiOS to accommodate for a BiOS change?

    Currently in the PCiE slots:

    • 16_1 x160 (RTX 2080Ti)
    • 8_2 Raid (empty due to the size of the above GPU)
    • 16_3 Raid (1G LAN)
    • 4_4 Raid (a cheap 2x NVME Controller)

    Sorry if I have missed to include a specific detail or not explained my problem well, but please just ask, as I really would like to know if I'm doing something wrong (again) or even give up on this board sooner that I thought (...and i have not used the Asus/ROG forum in years, so I'm probably posting this all wrong too )

    Thanks for you time and feel free to add me on Steam if you are London based and enjoy a 'wide range' of gaming too

    Fun regards,
    FazZ

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •