Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Exclamation Code F9 "recovery capsule is not found"

    Hi!
    I'm writing to you guys with a strange one.
    My crosshair 7 hero x470 whatever died on me one day without any clear reason. I've send it back on a warranty service. After around a month I received A board back. A board because it wasn't my board and it wasn't new as it wore clear signs of use.
    So, I spent a long evening to change the mobo. All done, time to boot...
    Now! The system only gets up if I leave my memory in defaults. That would be 2400mhz for my sticks. BUT the biis sets my mems to 2133 and if I try to do anything at all about it, it gives me the F9 error code.
    I'm completely stuned by this.
    I swapped the board yesterday from some gigabyte b450 I bought for temporary solution. DIMMS worked well in MY crosshair and the cheap gigabyte board but not here.
    I even took the gigantic cpu cooler off to check on the sticks and slots and everything seems to be just fine.

    Is there a point of checking all slots X sticks configurations? I'd have to install the wraith for this as my cooler does not allow access to the sticks.


    Edit: solved
    Last edited by ciastonn; 04-24-2019 at 08:29 PM. Reason: Solved

  2. #2
    ROG Junior Member Array jacobling PC Specs
    jacobling PC Specs
    MotherboardCrosshair VII
    ProcessorR7 2700X
    Memory (part number)Ripjaws V F4-3200C14-32GVK @3333C14
    Graphics Card #1Strix GFX 1070-OC8G
    Graphics Card #2ATi 7870
    MonitorBenQ XL2410T
    Storage #1Samsung 970 Pro
    Storage #2WD Black 3 TB
    CPU CoolerWraith prism
    CaseFractal R6
    Power SupplyCorsair AH850i
    Keyboard Razor Anansi
    Mouse Razor Naga

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by ciastonn View Post
    Edit: solved
    How did you solve the problem?

    Booted twice after flashing with bios 2501, but now my Crosshair VII Hero WiFi is showing code F9, almost as soon as it boots.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by jacobling View Post
    How did you solve the problem?

    Booted twice after flashing with bios 2501, but now my Crosshair VII Hero WiFi is showing code F9, almost as soon as it boots.
    I don't know what it is but on mine, if you let it go when you see F9 it will restart and run normally, just gave it a minute. I think it has something to do with memory.. I THINK

  4. #4
    ROG Junior Member Array jacobling PC Specs
    jacobling PC Specs
    MotherboardCrosshair VII
    ProcessorR7 2700X
    Memory (part number)Ripjaws V F4-3200C14-32GVK @3333C14
    Graphics Card #1Strix GFX 1070-OC8G
    Graphics Card #2ATi 7870
    MonitorBenQ XL2410T
    Storage #1Samsung 970 Pro
    Storage #2WD Black 3 TB
    CPU CoolerWraith prism
    CaseFractal R6
    Power SupplyCorsair AH850i
    Keyboard Razor Anansi
    Mouse Razor Naga

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thanks.
    Unfortunately mine goes from F9 to 0D, even when I leave it alone for several minutes. I haven't touched the ram since I inserted the sticks a year ago and I don't have extra DDR4 sticks to test with .:-/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •