Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    ROG Member Array hurrakan PC Specs
    hurrakan PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS X CODE
    Processor8700K
    Memory (part number)F4-3000C15Q-32GTZR
    Graphics Card #1MSI GEFORCE GTX 1080 Gaming X Plus
    MonitorViewSonic XG2703-GS
    Storage #1Samsung 970 Evo 1TB
    Storage #2Crucial MX500 1TB
    CPU CoolerCorsair H150i Pro
    Casebe quiet! Dark Base PRO 900 rev.2
    Power SupplySeasonic PRIME Ultra Platinum 850
    Keyboard Corsair K70 MK.2 Low Profile RapidFire
    Mouse Roccat Kone Pure Owl-Eye
    Headset Steelseries Arctis Pro + GameDAC
    Mouse Pad Glorious PC Gaming Race
    OS Windows 10 x64 Home

    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Question [Maximus X CODE] POST fails and lockups after inserting PCIE card?!

    I put a TV tuner PCIE card (TBS6522) into my Maxiumus X Code, powered on the pc and went into the BIOS - after a few moments the system locked up whilst in the BIOS (never seen that before in my life). I rebooted and logged into Windows and installed drivers for the TV tuner. I scanned for satellite channels and it was finding them - but then the system locked up.
    Then it would not POST - I saw it stopped on various Q-Codes e.g.
    04 PCH initialization before microcode loading
    A9 Start of setup
    55 Memory not installed (that one came up a few times)
    ... and more that I don't remember

    Usually it would recover if I used the Safe Boot button - but then even that wouldn't work. I had to pull the plug out at the wall for a minute and then it would work again. I managed to run Windows Memory Diagnostic and it detected no errors.

    I've put the card back in my Windows 7 PC and since then I've had no more lockups/crashes. How can plugging in a PCIE card break the motherboard that much?
    No other PCIE slots are available - one covers the graphics card fan and the other cannot fit a card because the corner of the I/O shield is blocking it. I thought that a £320 motherboard would allow me at least one extra PCIE card...

    Also I recently updated Windows 10 from 1803 to 1809.

    Any ideas?
    I'm on BIOS 1704 - would 1801 be likely to fix this?

    Thanks
    Last edited by hurrakan; 04-25-2019 at 08:11 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •