Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Rog panel

    Quote Originally Posted by Oreaba View Post
    I have found a solution.
    I have a Front Base Panel, like this one:
    https://www.asus.com/Motherboard-Acc...OG_Front_Base/
    It has a ROG_EXT connector.

    I have recently bought a MAXIMUS XI HERO, which has NO ROG_EXT connector and has Two 5x2pins 2 USB 2.0 Header.
    I have simple created this USB Cable extension, One end has a male pins to go to the Front Panel Cable, and the other end has female pins to go to the mobotherboard.
    Attachment 84071

    Attachment 84072

    Then we will insert one end here in the blue part.
    Attachment 84073
    Like this:
    Attachment 84074

    And the other end will go here ON THE BLUE SPOT:
    Attachment 84075

    like this:
    Attachment 84079

    That is it! you need to connect one USB pins only (the blue).

    Last step is to install the Driver:
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...BASE_10128.zip

    And it will work, like this:
    Attachment 84077

    Caution:
    Make sure you extend the USB cable properly, do not confuse the pins order.

    You must not connect any other pins except for the ones in the blue area.
    Connecting the other side too with a second USB cable, will create conflicts and problems on your system, like this:

    Attachment 84078

    This is how you connect your front panel to an ASUS MoBo that has no ROG_EXT connector to it.
    Works pretty neat here!
    my board does not accept the Rox ex connector if i connect a USB 3.0 to 2.0 connector it would work. the cables one carries are for audio and the other one is for USB. If I do not connect any cable it would only work by giving it power. for it to show me information I have to install something the drivers when installing them keep thinking it's normal I use Windows 10 you have to update firmware

  2. #12
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Oreaba View Post
    I have found a solution.
    I have a Front Base Panel, like this one:
    https://www.asus.com/Motherboard-Acc...OG_Front_Base/
    It has a ROG_EXT connector.

    I have recently bought a MAXIMUS XI HERO, which has NO ROG_EXT connector and has Two 5x2pins 2 USB 2.0 Header.
    I have simple created this USB Cable extension, One end has a male pins to go to the Front Panel Cable, and the other end has female pins to go to the mobotherboard.
    Attachment 84071

    Attachment 84072

    Then we will insert one end here in the blue part.
    Attachment 84073
    Like this:
    Attachment 84074

    And the other end will go here ON THE BLUE SPOT:
    Attachment 84075

    like this:
    Attachment 84079

    That is it! you need to connect one USB pins only (the blue).

    Last step is to install the Driver:
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...BASE_10128.zip

    And it will work, like this:
    Attachment 84077

    Caution:
    Make sure you extend the USB cable properly, do not confuse the pins order.

    You must not connect any other pins except for the ones in the blue area.
    Connecting the other side too with a second USB cable, will create conflicts and problems on your system, like this:

    Attachment 84078

    This is how you connect your front panel to an ASUS MoBo that has no ROG_EXT connector to it.
    Works pretty neat here!
    I could kiss you on the lips! I have searched all over for a solution to still use my OC panel II.
    All I want to do is see consistent thermals for my cpu WITHOUT installing some janky raspberry pi BS or a second screen (both are resource hogs) and NO ONE makes an external display that plugs in via USB or looks nearly as clean.

    Quick question though, the adapter cable you used, did you actually MAKE IT or is there a cable that I can just buy and plug in?

    Thanks a ton man!

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Oreaba View Post
    I have found a solution.
    I have a Front Base Panel, like this one:
    https://www.asus.com/Motherboard-Acc...OG_Front_Base/
    It has a ROG_EXT connector.



    This is how you connect your front panel to an ASUS MoBo that has no ROG_EXT connector to it.
    Works pretty neat here!
    Hello Friend! Please tell me, using this connection does the fan speed control work for you? What firmware do you use with this and what version of AI SUite 3? Also, what is your motherboard and will you use a Rog node plug

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •