Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array R3N3G4D3 PC Specs
    R3N3G4D3 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi)
    ProcessorIntel core i9-9900k
    Memory (part number)F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1EVGA Geforce RTX 2080 XC Ultra
    MonitorAlienWare AW3418DW
    Storage #1Samsung EVO 970 PLUS 1TB
    Storage #2Seagate 2TB FireCuda SSHD
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H115i RGB Platinum
    CaseFractal Designs Meshify S2 Dark TG
    Power SupplyEVGA 750w G2
    OS Windows 10 Pro
    R3N3G4D3's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Maximus XI Hero (Wi-Fi) not showing on ASUS Aura software

    Hey guys,

    I recently had purchased the ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) with an intel core i9 proc - and I'm trying to get ASUS Aura working so I can control the RGB lights on the mobo. When I launch the software, the only option it gives me on the top is 'DRAM' for my G.Skill memory - but motherboard is not showing up.

    I tried screwing around with some of the settings in the BIOs to get it to work, but must not be hitting the proper switches. Anyone had this XP before, and any indication on how to resolve?

    I am also running latest BIOs revision for this mobo (0805, I believe...)

    Thanks!

  2. #2
    ROG Guru: Blue Belt Array mdzcpa PC Specs
    mdzcpa PC Specs
    MotherboardMaximus Hero XI
    Processor9900k @ 5.1Ghz All Core 1.315v AVX -2
    Memory (part number)Gskill GTZ 4133 C17 32GB (4x8GB)
    Graphics Card #1ROG Strix 2080 TI OC
    Sound CardOn Board
    MonitorROG PG348Q
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 512GB for OS & APPS
    Storage #2Samsung 970 Pro M.2 1TB for GAMES
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic Prime 1000W Titanium
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Corsaur VOID Pro
    Mouse Pad Corsair MM300 Wide Desk Mat
    OS WIN 10 Pro
    Network RouterLinksys VELOP
    Accessory #1 ROG 751JY Laptop for Moobile Gaming
    Accessory #2 Koolance EXC-800 Chiller
    Accessory #3 25+ years of overclocking

    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    76
    Posts
    890

    Have you clicked the refresh button in Aura? It finds new hardware. Its the circular arrow button

  3. #3
    ROG Guru: Elusive Ronin Array SinisterDev85 PC Specs
    SinisterDev85 PC Specs
    MotherboardMaximus Vi Hero
    ProcessorIntel i7 4790k @ 4.8ghz
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB F3-2400C10D-16GTX
    Graphics Card #1MSI 970 GTX 4GD5T OC
    Sound CardOnboard
    MonitorSamsung JU6500 UHD TV
    Storage #1Samsung 850 Evo SSD x2
    CPU CoolerThermaltake Water 3.0 360mm
    CaseThermaltake Core V51
    Power SupplyEVGA SuperNova G2 750w
    Keyboard Corsair Vengeance K70
    Mouse Evga Torq 10 carbon
    Mouse Pad Steel Series
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterAsus Rt-AC3100
    SinisterDev85's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    11
    Posts
    301

    I actually just noticed the same problem yesterday. Finally got some free time to see if i can get all my RGB stuff playing nicely together. I've got a Corsair 500D SE RGB case with 9 rgb fans, strips, G. Skill rgb ram, a 20 series Strix gpu. Most of the rgb is running through the Commander Pro, not my Hero XI mobo.
    I was reading an article in the Corsair forums about how to get the iCue software to work with Asus Aura, which lead me to messing around in Aura software and I noticed my Mobo won't show up either. My ram and Gpu shows up, but not the Hero.
    I checked for updates. Everything is up to date. Tried refreshing. No luck.
    ASUS ROG Maximus 8 Hero Alpha | Intel i5 6600k @4.7ghz | G. Skill Trident Z 16gb @ 3499mhz | Samsung 950 Pro NVMe 512gb | ASUS Strix GTX 1070 OC | EVGA Supernova G2 1300w | Windows 10 Pro x64

  4. #4
    ROG Member Array R3N3G4D3 PC Specs
    R3N3G4D3 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi)
    ProcessorIntel core i9-9900k
    Memory (part number)F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1EVGA Geforce RTX 2080 XC Ultra
    MonitorAlienWare AW3418DW
    Storage #1Samsung EVO 970 PLUS 1TB
    Storage #2Seagate 2TB FireCuda SSHD
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H115i RGB Platinum
    CaseFractal Designs Meshify S2 Dark TG
    Power SupplyEVGA 750w G2
    OS Windows 10 Pro
    R3N3G4D3's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by mdzcpa View Post
    Have you clicked the refresh button in Aura? It finds new hardware. Its the circular arrow button
    Yes, have tried this a couple times.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Enderwiggin03 PC Specs
    Enderwiggin03 PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-E Gaming
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)F4-3866C18Q-32GTZR
    Graphics Card #1EVGA RTX 2070 XC Ultra
    Sound CardCreative Sound Blaster X AE-5
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 Evo 500GB m.2
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB SATA
    CPU CoolerEVGA CLC280 with 4x NF-A14 iPPC-3000 PWM (push/pull)fans
    CaseFractal Design R6
    Power SupplyEVGA G3 1000w
    Keyboard Logitech G513 Carbon
    Mouse Logitech G703
    Mouse Pad Logitech Poweplay
    OS Windows 10 Home x64

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    96

    Try an older version of Aura, the latest doesn't work on my Z390-E.

  6. #6
    ROG Member Array R3N3G4D3 PC Specs
    R3N3G4D3 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi)
    ProcessorIntel core i9-9900k
    Memory (part number)F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1EVGA Geforce RTX 2080 XC Ultra
    MonitorAlienWare AW3418DW
    Storage #1Samsung EVO 970 PLUS 1TB
    Storage #2Seagate 2TB FireCuda SSHD
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H115i RGB Platinum
    CaseFractal Designs Meshify S2 Dark TG
    Power SupplyEVGA 750w G2
    OS Windows 10 Pro
    R3N3G4D3's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Enderwiggin03 View Post
    Try an older version of Aura, the latest doesn't work on my Z390-E.

    Cool, I'll give that a try.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •