Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    asus crosshair vii hero error e1

    Hi, I tried to update bios and now the mb not posts. Try to restore bios with usb key but cannot. Pressed the flashback button and hold for 3 seconds. It will start flashing with a blue light than nothing happen, the light stays on steady. tried more usb keys with fat32 and bios renamer.

    CPU is a Ryzen 2700X that worked well till the bios update with v 2304.

    Is mb broken?? Tried to remove battery for many minutes but nothing.....

    please help me

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array MeanMachine PC Specs
    MeanMachine PC Specs
    Laptop (Model)I enjoy my wife
    MotherboardCVI HERO + CVII Hero Wifi
    ProcessorRyzen 7 1800X + 2700X
    Memory (part number)CMD16GX4M2B3000C15 + F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA GTX980 SC for CVFZ
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080 hybrid
    Graphics Card #3GTX 770 for phys x
    Sound CardMB
    MonitorHP w2408h
    Storage #1Samsung 970 EVO 500GB M.2
    Storage #2Samsung 840EVO 500GB and 960 M.2 pro
    CPU CoolerCorsair H105, H110 and H115i
    CaseCorsair 750D and 780T
    Power SupplyCorsair AX-1200i and Antec 850 pro platinum
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Razer Mamba
    Headset Corsair Vengeance 2100
    OS W7 Ultimate 64bit and W10 pro 64bit
    Network RouterNetcom Wireless NF18ACV
    MeanMachine's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    126
    Posts
    1,675

    Hi lorenkos Can you access your Bios?
    If so have you tried updating Bios from within Bios using the EZ Flash 3 utility and not as you have done via the rear IO panel.
    We owe our existence to the scum of the earth, Cyanobacteria

    My System Specs:

    MB:ASUS ROG Crosshair VII Hero/WiFi GPU:EVGA GTX 1080 sc PSU:Corsair AX-1200i
    CPU:
    AMD R7 2700X Cooler: Corsair Hydro H115i Case: Corsair Carbide 780t

    Memory:G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZR SSD:Samsung 500GB 960 EVO M.2



  3. #3
    ROG Guru: Blue Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    99
    Posts
    923

    Quote Originally Posted by lorenkos View Post
    Hi, I tried to update bios and now the mb not posts. Try to restore bios with usb key but cannot. Pressed the flashback button and hold for 3 seconds. It will start flashing with a blue light than nothing happen, the light stays on steady. tried more usb keys with fat32 and bios renamer.

    CPU is a Ryzen 2700X that worked well till the bios update with v 2304.

    Is mb broken?? Tried to remove battery for many minutes but nothing.....

    please help me
    I would check you have correct flash file on USB stick.

    I would check it is correctly named.

    As long as it is correct file, correctly renamed, placed not within a directory on USB and USB stick is FAT32, flashback should work regardless if CPU/RAM/GPU, etc has issue.

    "Flashback" is a self-contained SPI programmer built onto the motherboard.
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Nothing, formatted new usb with FAT32, renamed bios 2304 to C7H.CAP, led lit 3 times then usb key led blinks 0.5 secs and no more... bios led on mb always on after 3 blinks.
    Very frustrated

  5. #5
    ROG Guru: Blue Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    99
    Posts
    923

    Did you place USB stick in correct port? needs to be in rear IO marked BIOS.

    Click image for larger version. 

Name:	YUsvK5AgmZQlhzuX_setting_000_1_90_end_1000.png.jpg 
Views:	0 
Size:	66.5 KB 
ID:	80644
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    No way I suppose the port is the right one
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190608_195629.jpg 
Views:	0 
Size:	183.7 KB 
ID:	80645

  7. #7
    ROG Junior Member Array Rolda PC Specs
    Rolda PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 7 1700
    Memory (part number)2x Kingston HyperX KHX3200C18D4/8G
    Graphics Card #1ASUS STRIX GTX970-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX GTX970-DC2OC-4GD5
    MonitorROG Strix XG49VQ
    Storage #1Samsung NVMe 970 EVO 250GB
    CPU CoolerZalman CNPS9X Optima
    Power Supplybe quiet! Power Zone 1000W
    Keyboard Roccat Ryos MK Pro
    Mouse Roccat Tyon
    OS Win 10 Pro x64

    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Hi, your motherboard is Crosshair VI not VII.
    You must flash the correct bios.

  8. #8
    ROG Guru: Blue Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    99
    Posts
    923

    Quote Originally Posted by lorenkos View Post
    No way I suppose the port is the right one
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20190608_195629.jpg 
Views:	0 
Size:	183.7 KB 
ID:	80645
    As Rolda said you are using ASUS ROG Crosshair VI Hero. Get correct file from link below, rename to C6H.CAP and use port as in your photo.

    https://www.asus.com/Motherboards/RO...HelpDesk_BIOS/
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    ops, incredible error,
    I threw away the box and I was convinced that it was a cross hero Vii , excuse me for wasting your time, thank you so much

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •