Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2013
    Reputation
    10
    Posts
    68

    Quote Originally Posted by darkdavid08 View Post
    Writing this from my phone so excuse any poor formatting.

    Been having random freezes/black screens (qcode 8 Dram led lit) for the last several weeks after updating to the 2000 and higher bios versions and new AMD chipset drivers mid-late March. It progressively got worse until it freezes as soon as a minute after boot on desktop.

    I've tried flashing back my BIOS to every version back to 1002 and no dice, same symptoms. Clearing CMOS and going stock each time, even safe mode does it.

    The ram in my system is a f4-3200c14q-16gtzr set, CPU - 2700x, Storage - m.2/satassd/hdd, PSU - ax1500i (just replaced), Cooler - H150i pro, GPU - GTX 1070ti, and Motherboard is of course Asus C7H nonwifi.

    I just ran memtest86 today on my RAM and it passed all tests with 0 errors. I'm seriously at wits end and don't know how to proceed from here without RMAing my motherboard. Everything has worked fine on PE3 everything Auto (stilts fast 3200) settings for almost a year up till the last few bios and AMD chipset updates. This makes me hesitant to RMA the motherboard as i don't think it's the issue.

    Also, the freezing occurs regardless of OC or stock settings, and happens in safe mode.

    If anyone can point me in the right direction as to where to go from here troubleshooting-wise, I'd be forever grateful.

    Edit: also use Corsair iCue and Msi Afterburner along with having Asus AURA installed.

    Edit2: Just got a Kmode Exception BSOD in safe mode; also went back to 0702 BIOS and tried a system restore, removed iCue from startup, now just getting freezes code 24 consistently 30s-1m at desktop after startup.
    Memtest alone is not enough. Use InteBurnTest and use the custom setting. Set it to 6144 for the ram and make it do 10 passes. If it passes that then its not your memory.

  2. #12
    ROG Enthusiast Array liakou PC Specs
    liakou PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero X470
    ProcessorRyzen 3900x
    Memory (part number)G.Skill TridentZ RGB 16GB 4000C17@3600C14
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix Vega 64
    MonitorSamsung C27HG70
    Storage #1Samsung 960 Evo 250GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB+500GB
    CPU CoolerCorsair H115i Pro RGB
    CaseCoolermaster H500M
    Power SupplyCorsair RMi 850
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G PRO Wireless
    Headset Sharkoon Skiller
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterZTE ZXHN H168N VDSL2 + ASUS RT-AC86U

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    40

    I just experienced this as well today and now I come across this here. I was watching a movie when suddenly my monitor went all black and Qcode 8 on the board with orange light below it flashing. Never had any issues with my system for ever since I built it last year(loads of multimedia playback and gaming). Im also on the latest BIOS and latest chipset drivers. I had to hard reset my system and after the 2nd power-up it started again normally..

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by liakou View Post
    I just experienced this as well today and now I come across this here. I was watching a movie when suddenly my monitor went all black and Qcode 8 on the board with orange light below it flashing. Never had any issues with my system for ever since I built it last year(loads of multimedia playback and gaming). Im also on the latest BIOS and latest chipset drivers. I had to hard reset my system and after the 2nd power-up it started again normally..
    the black screen issue for me was fixed by redoing my display driver for my vega64...dont think it had anything to do with my board since it hasn't happen again since

  4. #14
    ROG Enthusiast Array s1DDy PC Specs
    s1DDy PC Specs
    Laptop (Model)MSI GT70-0nd
    MotherboardCrossHair VII Hero
    Processor3900x
    Memory (part number)16Gb Gskill TridentZ @3400cl14
    Graphics Card #1msi 1070Ti Armor
    Keyboard r
    s1DDy's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    29

    Had the same problem wich suddenly started after flashing the 2203 but after i updated to bios v2304all problems dissapeared.., even managed to get my gskill tridentz 3200 c14 to 3400 by only upping the speed using docp.. (using a 1700x dud.. silicon lottery ftw.. XD )
    Crosshair VII Hero, 3900x @stock, 16Gb Gskill TridentZ 3200Mhz @3400Mhz CL14

  5. #15
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Well the RMA came back, they replaced my whole mobo.
    However the issue is still present and I'm at a complete loss as to why at this point. If anyone that's still keeping up with this thread can give me any advice on where to go from here I'd appreciate it. Over a month wasted because of this, really frustrating.

  6. #16
    ROG Guru: Blue Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    102
    Posts
    982

    Quote Originally Posted by darkdavid08 View Post
    Been having random freezes/black screens (qcode 8 Dram led lit) for the last several weeks after updating to the 2000 and higher bios versions and new AMD chipset drivers mid-late March. It progressively got worse until it freezes as soon as a minute after boot on desktop.

    Quote Originally Posted by MeanMachine View Post
    Qcode 8 with the DRAM led lit indicates a problem with RAM.
    This Q-Code and Q-LED combo denotes CPU/system instability. This was the same on C6H, I encountered it and others.

    Quote Originally Posted by darkdavid08 View Post
    Well the RMA came back, they replaced my whole mobo.
    However the issue is still present and I'm at a complete loss as to why at this point. If anyone that's still keeping up with this thread can give me any advice on where to go from here I'd appreciate it. Over a month wasted because of this, really frustrating.
    If in your shoes I'd flash latest UEFI using flashback. Connect minimal HW, make board POST at default settings and not go to OS, see if it falls over. If it does not then I'd try going to OS. Besides trying to install Windows try perhaps Linux Mint, the install USB would allow you to go to "live" OS without install to SSD/HDD.

    Quote Originally Posted by darkdavid08 View Post
    New edit: System works with all manual voltages using recommended voltages from another C7H OC thread on Overclockers.net, had to change SOC voltage to 1.15V, CPU voltage to 1.35V, DRAM voltage to 1.4V and CLDO_VDDP to 980mV. Set all voltages manually. Set RAM to 2133MT/s too.

    Not sure why Auto worked for so long and why this is working now, that being said I have a day till my RMA label shows up. Should I still RMA the board?
    Reading above post and how you've changed PSU, tried another RAM stick and gained another mobo, I suspect CPU.
    Last edited by gupsterg; 06-08-2019 at 10:18 AM.
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •