Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    43

    With new motherboard and another Strix RTX 2080ti stutter during benchmarks (firestri

    Hi everyone, I wanted to submit this problem to you. I switched from a Maximus X Formula motherboard to a Maximus XI Extreme, I added a second M2 970pro (installed on the motherboard), formatted windows (installed 1809) and gave me a second Strix RTX 2080ti that I wanted to try right away. The problem is that during the benchmarks firestrike and heaven I have stutter that I didn't have before with the old motherboard and video (still strix 2080ti). I tried:
    - Closed all background programs - nothing
    - changed 4 drivers drivers with DDU - Nothing
    - Installed the old RTX and does the same (much less but it happens)
    In game the stutter does not appear ... but it seems to me that the performances have decreased compared to the other rtx (in fact Monday I will try to install the previous RTX to try it in game since I have not done it yet)
    With TimeSpy it occurs sometimes but not always.
    With Superposition the stutter does not occur ...
    I really can't understand what the problem might be ...
    can i have a hand?

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array ninezerofive PC Specs
    ninezerofive PC Specs
    Laptop (Model)Laptop ? Ewww
    MotherboardMaximus XI Apex
    Processori7-9700K @ 5.2
    Memory (part number)Trident Z Royal 4000 / 2x8GB @ C17
    Graphics Card #1ROG Strix 1070 OC
    Storage #1Corsair MP510 960 GB
    Storage #2Seagate 3TB
    CPU CoolerROG Ryuo 240
    CaseROG Helios
    Power SupplyROG THOR 850W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    Headset ROG Cerberus
    Mouse Pad ROG Whetstone
    Accessory #1 ROG Terminal
    ninezerofive's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    18
    Posts
    260

    Just a thought but maybe you have that problem with "Intel Rapid Storage", try uninstalling it and if you have any HDD's connected, change the power cycle to always on.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by ninezerofive View Post
    Just a thought but maybe you have that problem with "Intel Rapid Storage", try uninstalling it and if you have any HDD's connected, change the power cycle to always on.
    I will try, but intel rapid storage was also installed with the old motherboard and rtx ... and it did not give me any problem ... do you mean that with the new XI extreme motherboard there may be a problem with intel rapid storage? yet with the old rtx I have much less stutter.

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array ninezerofive PC Specs
    ninezerofive PC Specs
    Laptop (Model)Laptop ? Ewww
    MotherboardMaximus XI Apex
    Processori7-9700K @ 5.2
    Memory (part number)Trident Z Royal 4000 / 2x8GB @ C17
    Graphics Card #1ROG Strix 1070 OC
    Storage #1Corsair MP510 960 GB
    Storage #2Seagate 3TB
    CPU CoolerROG Ryuo 240
    CaseROG Helios
    Power SupplyROG THOR 850W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Pugio
    Headset ROG Cerberus
    Mouse Pad ROG Whetstone
    Accessory #1 ROG Terminal
    ninezerofive's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    18
    Posts
    260

    Quote Originally Posted by theotorm View Post
    I will try, but intel rapid storage was also installed with the old motherboard and rtx ... and it did not give me any problem ... do you mean that with the new XI extreme motherboard there may be a problem with intel rapid storage? yet with the old rtx I have much less stutter.
    As I said it's just a thought, but there was bunch of of who had similar problem wit z390 boards, system micro freezes that do go away within few seconds.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •