Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    27

    G20CB m.2 upgrade?

    I've been poking around regarding installing a m.2 nvme ssd into my G20CB. These past posts claim that the computer will only support up to a 250GB m.2 drive, but does not state the reason.

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...e-SSD-Upgrade)

    Has anyone gotten a 512GB m.2 nvme to work on this computer? Or can you confirm that indeed 250 GB is the limit? I've never heard of an m.2 slot having an explicit storage limitation.

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    My friend tried, he said there is a way but its non-conventional. Il ask him about it and let you know ASAP!

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Any luck? Why is it unconventional?

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Welsh Whoopee's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    17
    Posts
    227

    I always told people to stick below the 500gb ssd size, I know that a 128gb would be 100% and descent enough for a boot up drive
    YOUTUBE CHANNEL @ http://bit.ly/2LNo1dI

    ASUS ROG G20 PLAYLIST @ http://bit.ly/2R9njXC

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    15
    Posts
    14

    Tried the 500, no luck, 256 runs perfectly

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Was this recently with the most recent bios too?

  7. #7
    ROG Enthusiast Array spartan_hoplite PC Specs
    spartan_hoplite PC Specs
    MotherboardModded ROG G20Ci
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)32gb DDR4
    Graphics Card #1ASUS RTX 2080 Turbo
    MonitorROG PG27vQ
    Storage #1Samsung NvMe 960 500gb + 4 Tb Samsung SSD
    Storage #2Seagate 8 tb Hard Disk Drive
    CaseROG G20
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Pugio
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    21
    Posts
    73

    not sure with G20cb, but G20ci works fine with nvme 500gb samsung 960 evo.
    Last edited by spartan_hoplite; 11-24-2018 at 02:42 PM.

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array Welsh Whoopee's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    17
    Posts
    227

    btw what brands or which 500gb will installed, so other people can share that information and help others make a quick decision, and great work people
    YOUTUBE CHANNEL @ http://bit.ly/2LNo1dI

    ASUS ROG G20 PLAYLIST @ http://bit.ly/2R9njXC

  9. #9
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,859

    I don't think the issue is drive size as much as it is a compatibility issue with drives. Even older versions of the OS that had a 2TB limit doesn't come into play here. Normally so long as you stick to a format that is supported and dont go cheap you are OK. Even Crucial lists a 1TB M2 NVMe drive as compatible, not that I would buy crucial, I tend to stick with Samsung M2 drives.

    Contact the support for whatever drives you are interested in via email for a paper trail and get them to spec it out for you, then if its not compatible its on them.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array carlosriosness PC Specs
    carlosriosness PC Specs
    MotherboardIX Formula
    Processor7700k delid
    Memory (part number)G.Skill TridentZ 3200 RGB 32GB
    Graphics Card #11080ti Hybrid
    MonitorLG 65C6P OLED
    Storage #1960 Evo x 2 (raid 0)
    Storage #2950 Evo x 2 (raid 0)
    CPU Coolerh100i
    CasePhanteks Evolv TG
    Power Supplyhx850i
    Keyboard logitech k830
    Mouse G602
    Headset HD6XX with ModMic 4.0
    Headset/Speakers Yamaha 1070 soundbar
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear Nighthawk X4
    Accessory #1 Xbox one elite controller
    Accessory #2 Noctua a12x15 x 7
    Accessory #3 modmymods custom top panel

    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    31

    i am interested in buying a used g20cb. but i want to make sure i can stick a 500gb or 1tb nvme drive in it. most likely one of the samsung evos. can anyone please confirm if this arbitrary limitation is still in place after the most recent bios update. also, if you have a 500 gb or larger nvme drive working in ithe machine, please list the make/model.
    IX Formula and Z390i

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •