Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Memory Detect Memory

    My ROG Maximus XI Formula Z390 Live Dash OLE always displays "Memory Detect Memory" after waking from sleep mode.
    Click image for larger version. 

Name:	Memory Detect Memory.JPG 
Views:	0 
Size:	20.6 KB 
ID:	80351
    I have checked the memory in the "ASUS Live Dash Utility" along with "Performance Test by Passmark", both show that my RAM is working.
    I have also tried the following;
    • Cleared the CMOS.
    • Updated the BIOS by using the EZ Update app.
    • Updated the BIOS by using a USB.

    The only way to get it to clear is to reboot.
    Help!

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by El Suerte View Post
    My ROG Maximus XI Formula Z390 Live Dash OLE always displays "Memory Detect Memory" after waking from sleep mode.
    Click image for larger version. 

Name:	Memory Detect Memory.JPG 
Views:	0 
Size:	20.6 KB 
ID:	80351
    I have checked the memory in the "ASUS Live Dash Utility" along with "Performance Test by Passmark", both show that my RAM is working.
    I have also tried the following;
    • Cleared the CMOS.
    • Updated the BIOS by using the EZ Update app.
    • Updated the BIOS by using a USB.

    The only way to get it to clear is to reboot.
    Help!
    I have the same problem and same motherboard. Do you have the problem always or just randomly?

    Sometimes me screen stays black and I have the Oled message or if he comes back from sleep, the system does e complete reboot instead of continue with last windows state.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •