Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Member Array Silverbullit PC Specs
    Silverbullit PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Extreme
    Processori9 9900K (Stepping P0)
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GTZR
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus 2080 Ti Waterforce WB (DOA =RMA)
    Graphics Card #2Temporary Msi 970GTX Gaming 4G
    MonitorLG47" 2ms 1920P 60Hz
    Storage #1SSD M.2 970 Plus Samsung MZ-V7S1T0, 1000 GB, 3500 MB/s
    Storage #24TB Seagate Ironwolf Transfer Rate 263,38 MB/s 2107 MB/s
    CPU CoolerAqua Computer Kryos Next Vision 1151 Custom loop 7 Radiators asf
    CaseThermaltake Core P7 Tempered Glass Edition
    Power SupplyCorsair Ax1600i
    Keyboard (Microsoft 4000 V1 Ergonomic)
    Mouse Logitech G903
    Headset Arctis 7 Wireless
    Headset/Speakers Logitech 2.1
    OS Windows 10 Pro
    Silverbullit's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    B4 Load VGA Bios ERROR - XI Extreme hangs on bootup - help?

    Hi friends,

    New motherboard hangs on bootup and the motherboard display shows Code B4 Load VGA Bios.
    My previous board also started showing this Error code - With a totally different GPU that n e v e r touched this newly arrived mobo)

    I need your help mates, really really bad on this one!


    Some of the hings I tried;
    I am on my second RMA'd XI Extreme
    I am on my second GPU on new board that never touched the previous first RMA'd board (2080 Ti, also tried my old trusty Msi 970 Gaming 4G)
    additional nfo - previous board tried with 3 different GPUs from new to my trusted older GPUs (In order Gigabyte 2080 Ti Waterforce WB, Asus 660 , Msi 970)
    Latest Bios 1005 (Fresh on new Mobo) reset/re-flashed bios
    Reinstalled Win10 four times
    Reseated GPU (Even variations with a PCI-E 3.0 X16 Riser Cable)
    Got a new PSU (AX1600i)
    Literally re-seated E V E R Y T H I N G besides everything being freshly attached on New RMA XI Extreme upon arrival.
    (All temps Looks OK to me, I have a setup with 7 Rads have not even begun real OC yet. No core has exceeded 56C they are at 4,8mHz)

    Help solving this is greatly appreciated!

    /Silverbullit

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array drop4205 PC Specs
    drop4205 PC Specs
    Laptop (Model)What are laptops
    MotherboardMaximus XI Formula
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Gskill Trident Z F4-3200C14-32GYZR
    Graphics Card #1Nvidia Reference RTX2080TI
    Graphics Card #2ha I wish
    Graphics Card #3ha I wish
    Graphics Card #4ha I wish
    Sound Cardha I wish
    MonitorAsus VN247H-P 23.6"
    Storage #1Samsung970 EVO Plus 1T
    CPU CoolerHeatkiller
    CasePhantex Evolove X
    Power SupplySessonic Prime Titanium 850
    Keyboard ROG Strix Flare
    Mouse ROG Gladius II
    Headset Astro A40
    Mouse Pad Corsair
    OS Windows 10 Home 64 Bit
    Accessory #1 Ek GPU Block
    Accessory #2 EK SE 360 Rad, EK PE 360 Rad
    Accessory #3 EK D5 Vario 140 Pump/Res
    drop4205's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    47
    Posts
    517

    I think you have one rad to many lol JK . Have you tried bios flashback to the bios prior to 1005.
    Maximus XI Formula, I9-9900k, Phantex Evolove X, Seasonic Titanium 850W, Custom loop PE360+SE360 Rad, G.Skill Trident Z F4-3200C14 32g, Nvidia Reference RTX 2080 TI, Samsung 970 EVO Plus 1Tb, ROG Strix Flare keyboard, ROG Gladius II

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •