Results 1 to 2 of 2

Threaded View

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    8

    USB 3.0 flash drive unreadable or reads slowly in front panel one USB 3.0 port

    I have a Z390 Maximus XI Hero Wi-Fi motherboard. My USB 3.0 flash drive isn't working in the left front USB 3.0 port connected to the internal header on this motherboard and I have already RMA'ed this motherboard with Newegg and exchanged and this did not resolve the issue. With the original motherboard and Silverstone PSU, the USB 3.0 flash drive kept disconnecting repeatedly in the left USB 3.0 port but after exchange with Newegg and upgrading to Seasonic Prime PSU it still has the same problem except that it doesn't disconnect and reconnect but the flash drive is still unreadable or reads very slowly. The write speed in still normal in CrystalDiskMark. The right front USB 3.0 port has no issues at all. The front panel uses the Intel USB 3.1 Gen 1 controller. The USB flash drive LED sometimes keeps blinking endlessly when plugged into the left front USB 3.0 port. The problem only occurs in the left USB 3.0 port and only with USB 3.0 flash drives. It doesn't happen when using a USB 3.0 external desktop hard drive that is powered by an external 12V power supply. I don't have a portable bus powered hard drive.
    Left USB 3.0 Port
    Click image for larger version. 

Name:	LeftPort.png 
Views:	0 
Size:	825.4 KB 
ID:	80452
    Right USB 3.0 Port
    Click image for larger version. 

Name:	RightPort.png 
Views:	0 
Size:	825.3 KB 
ID:	80453
    Can anyone with the same motherboard try to reproduce the issue by plugging a USB 3.0 flash drive in each front panel USB 3.0 port and running the disk test each time to see if there is a design flaw in this board before I do another RMA?
    Last edited by Keith Weisshar; 05-19-2019 at 05:25 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •