Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,331

    New Spatha issue, mouse in wireless mode will stop working

    Hey all,

    For the most part I have enjoyed my Spatha. It has been a good, reliable mouse. Yes there has been some issues with the software which occasionally means I have to uninstall everything, clear the registry and start again but that is minor.

    Lately if I let the mouse sit more than a couple minutes in wireless mode, I'll come back to it and the mouse won't work. No cursor, nothing. The lights are still on but it is like there is no mouse recognized. I have the power off set at 10 minutes so it is happening before that happens.

    I can fix the issue by turning off the mouse and turn it back on and it works fine. It also has no issues in wired mode. I've moved the wireless dock to a few different positions, reconnected and cleaned the connectors, changed USB ports on the back of the computer and it is still an issue. Firmware and software is completely up to date. The only thing I haven't tried is to go back a couple of versions to see if that is the problem. I'm not sure when it started but the latest update to Armory was a week or so ago.

    Suggestions?
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,331

    Tried going back a few versions and issue still happens, only on wireless. In fact if i try to get into the Armory software while in wireless, it will hang. I can fix it by attaching the wire to it, then Armory comes up and then I can unplug the wire and base and the Armory software will come up.

    So whatever the issue it seems that it is the wireless portion that is causing issues. At this point I'm just not sure if it is a hardware issue or a software issue.

    Hey @RAJA or anyone else from ASUS...is there a way to reset the firmware on the SPATHA and have it reflash itself? Help Asus?
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  3. #3
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,331

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hey there. Thanks for the reply. I'm familiar with the post and did revert back to the Armory I and then installed Armory II but the issue still persists. I did find the way to reset the firmware in another post and did that as well, updated the firmware again and the issue still persists.

    At this point the wireless does work. It just seems that when the mouse looks to fall asleep or sits idle for more than a few minutes it won't restart on its own. Even the mouse pointer disappears. I have to turn off the mouse and turn it back on to get it back. It is very odd. So I'm still wondering if it is a hardware issue or some software issue?
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  4. #4
    ROG Enthusiast Array staticrp PC Specs
    staticrp PC Specs
    Laptop (Model)Rog Phone
    MotherboardAsus Rampage V Edition 10
    ProcessorCore i7-6900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED CMU64GX4M4C3000C15
    Graphics Card #1Poseidon 1080TI
    Graphics Card #2Rog stix 1080ti (off)
    Graphics Card #3Rog stix 1080ti (off)
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q, ROG AURA TERMINAL
    Storage #1NVMe Samsung SSD 960 PRO
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO 500GB & 2xSeagate 3tb
    CPU CoolerCustom water system EK+CORSAIR+TT
    CaseThe Tower 900
    Power SupplyTT Bailkal 1500W
    Keyboard Rog Claymore
    Mouse Rog Spatha
    Headset Rog centurion, Rog Delta
    Mouse Pad GM 50Plus, ROG Balteus
    Headset/Speakers DENON + PIONEER
    OS 10 x64
    Network RouterGT-AC5300
    Accessory #1 2xEK-CoolStream XE 480
    Accessory #2 10xCorsair LL120, 3xRiing 14 LED RGB, ROG SPOTLIGHT!
    Accessory #3 Thermaltake Pacific RGB G1/4 PETG, 2xPacific PR22-D5,

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    30

    With my the same trouble happened! Is there no solution yet?

  5. #5
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,582

    mine still on box since i purchase. i am not going to sell it.
    Learn, Play Enjoy!

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    same trouble! but in my case the dock's led turn off/on and my mouse stop working for brief seconds, this only happend in wirelles mode

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    i have same problem dock light not work too. bouse does not work wired nor wireless. Happen after i leave pc not working for 4-5 days.
    When i re-plug the came on the dock it glow 2 times in purple and the die.
    I will be happy even if work with cable but it doesnt.
    No idea how to fix this. Please help if you have idea.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    I found solution !
    It was battery. I remove the battery clean the connectors (all of them in battery layer too) and now mouse work perfect with cable and wireless.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    After struggling for years with the wireless mode of this mouse (It always worked flawlessly on usb), i finally sent it to RMA and came back the same with the tracking issues mentioned a long time ago, they said the mouse had no issues and turns out that i stopped experiencing it also, everything was perfect for once AND NOW im also experiencing this thing with the mouse not waking up from sleep unless docked or turned off... My god this mouse looks great but its a piece of garbage.... I love ROG a lot but this is too much, 1 and half years with a fully problematic 150€ mouse :/

    Works to mention ive completely disabled sleep mode to "fix" this issue but well now the already crappy 2min battery will be 10sec instead. Meh
    Last edited by cyber1000; 09-11-2019 at 09:32 PM.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    No updates/fixes on this?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •